ایلام - ایرنا- اعضای شورای فرهنگ عمومی استان ایلام با تاکید بر تبیین اهمیت، جایگاه و ارزش کتاب و کتابخوانی در جامعه، اهدای کتاب، برگزاری نمایشگاه کتاب، معرفی نویسندگان، حضور خیرین و نیکوکاران در عرصه اهدای کتاب و برخورداری هر شهرستان از کتابخانه سیار را از مهم‌ترین اقدام‌های برای افزایش سرانه مطالعه در جامعه بیان کردند.

به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، روز دوشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان، با تاکید بر تلاش برای توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در سطح جامعه، اظهار کرد: کتاب می‌تواند حلقه اتصال نسل‌های امروز به قرن‌های گذشته و اتصال نسل‌های امروز به آینده باشد.

حجت الاسلام « اله‌نور کریمی‌تبار» با اشاره به اینکه فواید و برکات کتاب و کتابخوانی بسیار ارزشمند بوده و مورد تاکید دین مبین اسلام است، افزود: باید زمینه به گونه‌ای فراهم شود که در سبک زندگی هر خانواری، جزیی از زندگی به مطالعه و خواندن کتاب اختصاص داده شود همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی، اهتمام ویژه‌ای برای مطالعه دارند.

امام جمعه با بیان اینکه امروز فناوری‌های جدید، نرم‌افزارهای کتابخانه‌ای و کتاب‌های صوتی امروزه نیز فرصت مناسبی برای ترویج مطالعه فراهم کرده است، ابراز کرد: برای معرفی آثار نویسندگان شاخص استان، کتاب‌ها و همچنین نویسندگان مطرح استان و افراد کتابخوان، مورد توجه اصحاب رسانه استان قرار گیرد و کتابهایی که مورد نیاز جامعه بر اساس موضعات روز است، معرفی شود.

وی با تاکید بر اینکه اهدای کتاب به عنوان فرهنگی ارزشمند در کشور رایج است، افزود: خیرین و نیکوکاران برای اهدای کتاب می‌توانند وارد عرصه شوند، همچنین افراد شاخص اهداکننده کتاب نیز در جامعه معرفی شوند، اهدای کتاب و هزینه کردن در راستای ترویج کتابخوانی به طور قطع نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی در سطح جامعه و غنی کردن اوقات فراغت نسل جوان دارد.

حجت الاسلام کریمی‌تبار با تاکید بر تبیین اهمیت، جایگاه و ارزش کتاب و کتابخوانی در جامعه، یادآور شد: کتاب قرآن کریم معجزه دین اسلام و پیامبر اسلام(ص) است و این امر نشان دهنده جایگاه و ارزش کتاب در دین مبین اسلام است.

امام جمعه ایلام با اشاره به لزوم شناسایی و معرفی نویسندگان و فرهیختگان حوزه کتاب در سطح جامعه، ابراز کرد: اثربخشی فعالیت و برنامه‌ها در حوزه کتاب و کتابخوانی بسیار مهم است و باید در اجرای برنامه‌ها به دنبال اثربخشی فعالیت‌ها بود.

وی با اشاره به اینکه یکی از ضعف‌های حوزه فرهنگی در استان در زمینه حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی به لحاظ تامین مالی است، گفت: برخورداری هر شهرستان از کتابخانه سیار، دایر شدن میز کتاب در در مصلی‌های نماز جمعه و معرفی کتاب‌ها در سطح ادارات و دستگاه‌های اجرایی، ظرفیت خوبی در راستای دسترسی مردم به کتاب و توسعه فرهنگ مطالعه است.

حجت الاسلام کریمی‌تبار با تاکید بر معرفی کتاب‌هایی در حوزه نماز، تحکیم بنیان خانواده، فرزندآوری، مقاومت و ایستادگی، مسائل فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه توسط رسانه‌ها و صدا و سیما، ابراز کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب در راستای دسترسی اقشار مختلف مردم به کتاب در سطح استان مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه ایلام با تاکید بر اجرای پویش اهدای کتاب در سطح جامعه و حضور خیرین در این عرصه، خاطرنشان کرد: سند ملی کتابخوانی محور فعالیت‌های حوزه کتاب و کتابخوانی در استان قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: اینکه حکم دادگاه بین‌المللی برای محاکمه جنایتکار صهیونیستی صادر شده، یک قدم رو به جلو و خوشحال کننده است و بایستی جنایتکاران جنگی رژیم صهیونیستی به سزای اعمال ضد بشری خود برسند.

امام جمعه ایلام با اشاره به اینکه نقش بسیج باید در عرصه های مختلف داشته باشد، گفت: امید است در اجرا و تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی بتوانیم پیش‌گام باشیم.

حجت الاسلام کریمی‌تبار خاطرنشان کرد: بر اساس هماهنگی‌های انجام شده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویم برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی دوشنبه‌های آخر هر ماه تعیین شده و لازم است که مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان با حضور کارشناسان هر موضوع، مورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

سردار حسینی فرمانده سپاه امیرالمؤمنین استان ایلام نیز در این نشست با اشاره با تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب و کتابخوانی، اظهار کرد: افرادی که اهل کتاب و کتابخوانی هستند، تجربیات آن‌ها در رسانه‌ها برای مردم بازگو شود.

معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام در این نشست، اظهار کرد: دغدغه هایی در خصوص سرانه مطالعه در کشور ما وجود دارد و حتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، اهمیت موضوع مطالعه و تلاش برای افزایش مطالعه را همواره مورد تاکید قرار داده‌اند.

«محمدسبحان حسنی» یادآور شد: سند ملی خواندن و مطالعه مفید تدوین و ابلاغ شده و این سند به عنوان یک سند بالادستی ، مورد تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و لازم است که این موضوع با جدیت در استان پیگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: تکالیف دستگاه‌ها و شورای فرهنگ عمومی در سند ملی خواندن مشخص است و اگر این سند در استان دنبال شود، می‌تواند برکات خوبی در استان در راستای افزایش سرانه مطالعه در استان به همراه داشته باشد.

مدیر کل صدا و سیمای مرکز ایلام در این نشست گفت: هم افزایی و تعامل خوبی بین صدا و سیما و نهاد کتابخانه‌های عمومی در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و معرفی کتاب‌ها و نویسندگان شاخص در استان انجام شده است.

« ناصر بهرام» با بیان اینکه درب صدا و سیما به روی همه برای معرفی فرهنگ کتاب و کتابخوانی باز است، افزود: برنامه‌ای با عنوان "ایلام ما" راه اندازی شده که به معرفی ظرفیت‌ها و داشته های استان ایلام می‌پردازد و این ظرفیت می‌تواند در راستای توسعه کتابخوانی مورد استفاده قرار گیرد.

«بخشنده» دادستان ایلام در این نشست، با تاکید بر ایجاد بستر مناسب برای مطالعه کتاب و کتابخوانی، گفت: فضاهای کتابخانه‌ای در استان کم نیست ولی مطالعه کننده کتاب کم است که با همکاری آموزش و پرورش باید زمینه جذب جوانان و نوجوانان به کتابخانه ها فراهم شود.

نشست شورای فرهنگ عمومی استان ایلام در حسینیه حضرت زینب کبری(س) دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام برگزار شد.