به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه انگلیس روز دوشنبه با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد نوشت: ۳۰ فروند کشتی ناوگان سایه روسیه که تنها در سال گذشته مسئولیت حمل و نقل میلیاردها پوند درآمد حاصل از فروش نفت و فرآورده های نفتی روسیه را بر عهده داشتند، توسط انگلیس تحریم شدهاند.
در این بیانیه اشاره شده است که نیمی از این کشتیها تنها در سال گذشته بیش از ۴.۳ میلیارد دلار نفت جابهجا کرده و از این جهت، تحریمهای وضع شده، بزرگترین بسته تنبیهی علیه روسیه در نوع خود به شمار میرود.
طبق اعلام وزارت امور خارجه انگلیس، تاکنون ۷۳ فروند نفتکش متعلق به ناوگان سایه روسیه تحریم شده و ۴۶ کشور به همراه اتحادیه اروپا، به اجرای نظام تحریمی انگلیس علیه ناوگان سایه روسیه ملحق شدهاند. این اقدام بر اساس ادعای وزارت امور خارجه انگلیس، «توانایی کرملین را برای تامین مالی جنگ غیرقانونی خود در اوکراین و فعالیت های مخرب آن در سراسر جهان را محدودتر می کند.»
این تحول در حالی صورت میگیرد که وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت در ایتالیا گردهم آمده و جنگ اوکراین یکی از اصلیترین دستورکار این اجلاس عنوان شده است.
دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در همین پیوند ادعا کرد: درآمدهای نفتی روسیه به آتش جنگ و ویرانیها در اوکراین دامن می زند. من با شرکای خود در گجروه هفت و فراتر از آن برای اعمال فشار بی امان بر کرملین، فرسایش ماشین جنگی این کشور و محدود کردن رفتار بدخواهانه آن در سراسر جهان همکاری خواهم کرد.
به گزارش ایرنا، روابط لندن و مسکو از سال ۲۰۱۸ به این سو، در پی ماجرای مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس دوجانبه روسیه در شهر سالزبری انگلیس تیره شده است. در این میان جنگ اوکراین هم که در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد، به روابط متزلزل مسکو و لندن ضربه زده است.
این درحالی است که انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور تاکنون صدها شهروند و سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است.