به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز دوشنبه در آیین معارفه خود که با حضور وزیر کشور برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه کشاورزی، این استان بهشت گیاهان دارویی است و از نظر کمی و کیفی در تولید زعفران هم جزو استانهای برتر کشور است.
وی به محصولات راهبردی بخش کشاورزی خراسان جنوبی از جمله زرشک، زعفران و عناب اشاره کرد و گفت: از این استان به عنوان سرزمین طلای سرخ در کشور یاد میشود به گونهای که رتبه نخست زرشک بی دانه جهان و رتبه نخست تولید عناب کشور به خود اختصاص داده است.
استاندار جدید خراسان جنوبی با تاکید براینکه در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی خراسان جنوبی در راستای ارزش افزوده گام بر خواهیم داشت، افزود: البته تحقق کامل این موضع نیاز همراهی همه متولیان امر است.
هاشمی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان حادثه معدن طبس، ۲ هزار شهید خراسان جنوبی و به خصوص شهید آیت الله رئیسی، نماینده سابق مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری، اظهار کرد: از هیئت دولت به ویژه شخص رئیس جمهور به دلیل اطمینان و اعتمادی به من برای خدمت رسانی در خراسان جنوبی، قدردانی میکنم.
وی بیان کرد: امیدوارم با کار و تلاش شبانهروزی پاسخ این اعتماد و اطمینان را تقدیم مردم خراسان جنوبی کنم، با روحیات مردم این استان آشنایی کامل دارم.
مسئولان برای عرض تبریک دست گل نیاورند
هاشمی از خراسان جنوبی به عنوان مهد فرهنگ، دین، دیانت و اندیشه با مردمانی بسیار سخت کوش، پرتلاش، دیندار و قدرشناس یاد کرد و گفت: نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، شخصیتی با اخلاق، متواضع و بزرگوار و از سرمایههای نظام و این استان است.
وی با اشاره به اینکه از برنامهها و مشورت استاندار پیشین خراسان جنوبی برای رفع مشکلات و توسعه استان استفاده خواهم کرد، افزود: استان کویری و مرزی خراسان جنوبی با دارا بودن حدود ۷۰۰ معدن مختلف با ذخیره قطعی حدود هفت میلیارد تُن یکی از پنج استان معدنی کشور محسوب میشود و بیش از ۵۴ ماده معدنی در این استان زر خیز وجود دارد.
استاندار جدید خراسان جنوبی گفت: در حوزه گردشگری خراسان جنوبی سالانه مسیر تردد میلیونها زائر علی بن موسی الرضا(ع) بوده و در مسیر عبور بیش از هشت استان کشور قرار گرفته است، افزود: در حوزه گردشگری بیش از هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی وجود دارد که حدود ۹۰۰ اثر ثبت ملی شده است.
هاشمی با اشاره به مرز مشترک خراسان جنوبی با کشور افغانستان و اینکه میتوان از این ظرفیت مرزی برای توسعه اقتصادی استان استفاده کنیم، اظهار کرد: این استان در مسیر ترانزیت بندرعباس به کشور افغانستان قرار دارد که فرصت طلایی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: امیدوارم با همدلی و همراهی با نمایندگان مجلس در راستای تحقق شعار دولت چهاردم به عنوان «همدلی و وفاق همدلی» گام برداریم تا زمینه رضایت مندی بیش از پیش مردم این استان فراهم شود.
هاشمی تصریح کرد: استدعای من از مسئولان خراسان جنوبی این است که برای عرض تبریک دست گل، برایم نیاورند و از امشب بعد از اتمام جلسه شروع به کار می کنم تا بتوانیم با همراهی همه مسئولان، افزایش رضایتمندی مردم به عنوان یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای امیدآفرینی را فراهم کنیم.
وی بیان کرد: هیچ وقت خود را جدای از مردم خراسان جنوبی نمیدانم و این افتخار است که همه فرزند بومی استان خراسان بزرگ هستیم و این مرزهای جغرافیای باعث نخواهد شد که دلها را از هم دور کند و امیدوارم با دعای خیر مردم و عنایت حضرت زهرا(س) برای توسعه این استان در حوزههای مختلف گام برداریم.
پیگیری جدی زیرساختهای خراسان جنوبی
استاندار سابق خراسان جنوبی هم گفت: به برکت خون شهدا در سه سال دولت سیزدهم ریل گذاری خوبی در استان انجام و خراسان جنوبی از رکود خارج شد.
جواد قناعت با اشاره به کار تیمی در خراسان جنوبی و همراهی خوب نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکلات و توسعه استان، اظهار کرد: تعامل خوب با شورای تامین و دستگاههای امنیتی استان باعث شده که با وجود ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و نبود انسداد مرزی، هیچ مشکل امنیتی در خراسان جنوبی نداشته باشیم.
وی ادامه داد: مرز استان از پاکترین مرزهای کشور است و تاکنون حتی ورود یک تروریست را از مرزهای خراسان جنوبی نداشتهایم.
قناعت با تاکید براینکه برای توسعه استان باید پیگیری مستمر از مرکز ادامهدار باشد، بیان کرد: خراسان جنوبی از یک عقب ماندگی تاریخی رنج میبرد و وسعت زیاد استان هم هزینه خدمات رسانی را دوچندان کرده است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل ضعف زیرساختها بیشترین توان خود را برای ارتقای زیرساختها گذاشتیم، اظهار کرد: در دولت شهید رئیسی در استان شاهد بروز اتفاقات خوبی بودیم و امیدواریم با حمایتهای همه، این ریل گذاریها در پروژه راه آهن، انتقال آب از دریای عمان و انتقال گاز از دشتک زابل در دولت چهاردهم هم ادامه یابد.
استاندار سابق خراسان جنوبی تصریح کرد: گروههای مرجع و اصحاب رسانه باید برای ۲ اَبَر پروژه راه آهن و انتقال آب مطالبه داشته باشند تا این مهم با کندی مواجه نشود.
قناعت با بیان اینکه همه دولتها برای راه آهن استان کار کردند اما چون اعتبار نجومی میخواست معطل ماند، افزود: با پیگیری همه دستگاهها، نمایندگان مجلس و دفتر مقام معظم رهبری این پروژه از محل تهاتر نفتی اعتبار گرفت و شروع شد.
وی ادامه داد: باید پیگیری لازم صورت بگیرد تا منابع اعتباری راه آهن استان از محل تهاتر نفتی همچنان باقی بماند و روند اجرای این ابر پروژه کند نشود.
قناعت با بیان اینکه انتقال آب از دریای عمان در دولت سیزدهم به جد در دستورکار قرار گرفت و اجرایی شد، گفت: لوله گذاری برای انتقال آب از دریای عمان به استان تا پایان سال باید انجام شود که با تکمیل لوله گذاری ۶۰ میلیون متر مکعب آب در سال به استان تخصیص داده میشود.
وی با اشاره به پروژه خط انتقال گاز استان هم گفت: انتقال گاز استان تنها از خراسان رضوی انجام میشد که در زمان برودت هوا با مشکل مواجه میشدیم اما با پیگیریهای انجام شده فاز اول گاز رسانی از دو راهی دشتک زابل انجام و اجرای فاز دوم هم باید پیگیری شد.
استاندار سابق خراسان جنوبی با بیان اینکه ۵۳۰ واحد راکد و نیمه راکد استان با ۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال فعال شدند، بیان کرد: با فعال شدن این واحدها حدود ۲ هزار و ۶۰۰ اشتغال ایجاد و تثبیت شد که اتفاق بزرگی بود.
قناعت اظهار کرد: یکی از واحدهای احیا شده استان، کارخانه قند قهستان بود که بعد از دستور رئیس جمهور، چهار ماه بعد راهاندازی شد و مردم شهرستان درمیان را بسیار خوشحال کرد.
وی بیان کرد: در طول هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم ۱۲ هکتار از حریم وارد محدوده شهرها شده اما در دولت شهید رئیسی بیش از پنج هزار هکتار از اراضی وارد محدوده شده که اتفاق بسیار خوبی است.
استاندار سابق خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه با پیگیری جدی و تلاش متولیان، خراسان جنوبی جزو استانهای اول و دوم در طرح نهضت ملی مسکن است، تصریح کرد: پست ۴۰۰ کیلو ولت در چندین شهرستان در حال اجراست، شهرک تخصصی خورشیدی در خوسف راه اندازی شده و در شهرستانهای نهبندان، طبس و فردوس هم شهرک خورشیدی راه اندازی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در شروع کار من در استان، چهار اثر ثبت جهانی داشتیم و در این سه سال ژئو پارک طبس، چهار کاروانسرا و روستای اصفهک ثبت جهانی شد، گفت: در اجلاس سراسری کلمبیا جمعه گذشته از تمام کشورهای دنیا ۲۵۰ روستا معرفی و از این تعداد تنها ۴۰ روستا ثبت جهانی شد که یکی از آنها، روستای اصفهک طبس بود.
قناعت با بیان اینکه ۸۲۰ کیلومتر باند دوم قبل از دولت رئیسی در استان داشتیم، افزود: در طول این سه سال با همگرایی ۲۷۰ کیلومتر باند دوم ایجاد شد که باید ادامه یابد.
وی گفت: از اول انقلاب تا قبل از دولت شهید رئیسی ۹ سرمایه گذار خارجی داشتیم که در طول این سه سال ۹ سرمایه گذار دیگر اضافه شدند که همگی در استان فعال هستند که اکنون ۱۸ سرمایه گذار خارجی در استان فعالیت میکنند.
استاندار سابق خراسان جنوبی با اشاره به پیگیریهای مستمر برای راه اندازی بازارچههای مرزی خراسان جنوبی، گفت: پیگیریهای مختلف برای بازگشایی بازارچهها صورت گرفت اگرچه باید طرف مقابل هم پای کار بیاید.
وی افزود: بازارچه ماهیرود استان رتبه دوم صادرات قطعی کشور را در سال گذشته و هفت ماه ابتدای امسال کسب کرد.
قناعت یادآور شد: استاندار جدید خراسان جنوبی نیرویی باتجربه، کاربلد و باسابقه است که باید همه به خصوص گروههای مرجع همراهی لازم را داشته باشد تا شاهد توسعه استان و موفقیت ایشان باشیم.
«اسکندر مومنی» وزیر کشور ظهر امروز (دوشنبه) به منظور شرکت در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان جنوبی از طریق فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند وارد استان شد.
وی در بدو ورود به بیرجند از سوی مسئولان استانی از جمله «جواد قناعت» استاندار سابق خراسان جنوبی مورد استقبال قرار گرفت و سپس با حضور در گلزار شهید گمنام آرمیده در استانداری با نثار گل و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.
وزیر کشور در ادامه با حضور در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان جنوبی سید محمدرضا هاشمی را به عنوان استاندار خراسان جنوبی معرفی و از خدمات سه ساله جواد قناعت قدردانی کرد.
«سید محمدرضا هاشمی» چهارشنبه هفته گذشته با موافقت و تصویب هیات وزیران به عنوان دهمین استاندار خراسان جنوبی در دولت چهاردهم سکان هدایت این استان بر عهده گرفت.
خراسان جنوبی با داشتن ۱۲ شهرستان و ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع وسعت، دارای ۸۲۷ هزار نفر جمعیت است.