نیویورک – ایرنا-  دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: آمریکا با وتو کردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد حل شرایط خاورمیانه، خود را از کل جهان منزوی کرده  و به اعتبار خود لطمه زده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی به شورای امنیت 15 عضوی سازمان ملل گفت: آمریکا پس از وتوی قطعنامه تهیه شده توسط 10 عضو غیردائم، در انزوای کامل بین المللی قرار گرفته است. رویکردهای آن نه همگام با خاورمیانه و نه اعضای شورای امنیت و نه اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو سازمان ملل متحد است.

این دیپلمات روسی افزود: مسیر واشنگتن برای جلوگیری از کار شورای امنیت سازمان ملل متحد در مسیر خاورمیانه، لکه‌ای بر اعتبار دولت کنونی آمریکا خواهد بود که هرگز نمی‌تواند آن را از بین ببرد.

او گفت: روسیه «به اصرار به اقدامات قاطع برای توقف خونریزی در غزه ادامه خواهد داد. ما آماده همکاری در این زمینه با همه اعضای منطقی و مسئول شورای امنیت و همچنین کار در مجمع عمومی سازمان ملل هستیم.»

 چین: آتش بس باید بی قید و شرط اجرا شود

«فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: آتش بس باید بدون هیچ پیش شرطی به اجرا گذاشته شود.

او با ابراز تاسف از وتوی قطعنامه آتش بس غزه از سوی آمریکا گفت: تعلل شورای امنیت سازمان ملل باعث می‌شود مردم غزه بیشتر کشته شوند

سفیر چین در سازمان ملل افزود: مراکز درمانی در شمال غزه مورد حمله اسرائیل قرارگرفته است و نوزادان حتی اکسیژن برای درمان اولیه ندارند. حملات اسرائیل در غزه و لبنان دوباره باید محکوم شود.

الجزایر: به دنبال محکوم کردن اقدامات اسرائیل هستیم

معاون نمایندگی الجزایر در سازمان ملل نیز گفت: الجزایر به دنبال محکوم کردن اقدامات اسرائیل است.

او با هشدار نسبت به جنایات رژیم اسرائیل گفت: اگر اقدامی صورت نگیرد، جنایات اسرائیل افزایش خواهد یافت. سازمان ملل فلج شده است و در برابر اسرائیل اقدامی نمی‌کند.

ایالات متحده آمریکا در راستای حمایت از رژیم اسرائیل، روز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۰ نوامبر ۲۰۲۴ پیش نویس قطعنامه ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی در غزه و آزادی همه اسرا بود، باز هم وتو کرد.

در نشست رای گیری درباره پیش نویس این قطعنامه، ۱۴ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی رای مثبت دادند. هیچ یک از اعضای شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع ندادند اما آمریکا با رای منفی خود، آن را وتو کرد.

۱۰ عضو منتخب شورای امنیت شامل کشورهای الجزایر اکوادور، ژاپن، موزامبیک، مالت، کره جنوبی، سیرالئون، اسلونی، سوئیس و گویان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده‌ بودند که خواستار آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائم شده بود.

کشور گویان از اعضای غیردائم شورای امنیت درخواست کرده  که پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه به رهبری  ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به رنگ آبی درآید و رای گیری حداکثر تا امروز چهارشنبه ۲۰ نوامبر انجام شود.

این چهارمین بار است که آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را در حمایت از رژیم اسرائیل وتو می کند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۲۳۵ فلسطینی رسیده است و ۱۰۴ هزار و ۶۳۸ فلسطینی نیز زخمی شده اند.

به گزارش ایرنا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.