تبریز-ایرنا- دبیر فدراسیون اسکواش گفت: اکنون حدود ۱۰ هزار ورزشکار رشته ورزشی اسکواش در سطح کشور فعالیت دارند.

علی کتابفروش روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس آخرین آمارهای موجود از این تعداد ورزشکار، تعداد ۲ هزار ورزشکار به طور حرفه ای اسکواش را دنبال می کنند که از این تعداد نیز بیش از ۴۰ درصد را بانوان شامل می شود.

وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر توسعه رشته اسکواش روند رو به صعود به خود گرفته است، اظهار کرد: هر چند این رشته ورزشی از اروپا برخاسته و در آسیای شرقی طرفداران بی شماری دارد، اما در ایران نیز در یک دهه اخیر علاقمندان به این ورزش زیادتر شده است.

کتابفروش توسعه اسکواش در شهرهای مختلف و تمرکززدایی از تهران را یکی از اولویت های محوری فدراسیون اعلام و اضافه کرد: در این زمینه تلاش می شود امکانات بیشتر و بهتری را به نقاط پیرامونی روانه کنیم تا علاوه بر توسعه این ورزش، شاهد استعدادپروری و استعدادیابی در نقاط مختلف کشور باشیم.

وی المپیکی شدن اسکواش را یکی از زمینه های بسیار مهم و موثر در توسعه این رشته ورزشی در کشور دانست و با تاکید بر اینکه باید هیات های استانی اقدامات لازم و کافی را برای گسترش آن به کار گیرند، یادآور شد: می توان با پرورش استعدادها و توجه حرفه ای به اسکواش برای مدال آوری در صحنه های قاره ای، جهانی و حتی المپیک امیدوار بود.

کتابفروش تلاش برای برگزاری لیگ اسکواش در دسته های برتر و لیگ یک را از برنامه های کوتاه مدت و مهم فدراسیون بیان و اضافه کرد: لیگ اسکواش از سال ۱۳۹۱ راه اندازی شد اما به دلیل شیوع کرونا چند سال با تعطیلی مواجه شدیم که از سال ۱۴۰۰ دوباره لیگ را شروع کردیم.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از استان ها برای لیگ فصل جدید با قدرت وارد عرصه شده اند، گفت: اصفهان، مرکزی و آذربایجان شرقی استان هایی هستند که برخلاف سال های گذشته، وارد تیم داری در لیگ شده اند و در این ارتباط با حامیان مالی نیز وارد مذاکره شده و نتایج مثبتی نیز حاصل کرده اند که امیدواریم این رویه در سایر استان ها نیز ایجاد و تقویت شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از فرصت المپیکی شدن اسکواش به خوبی استفاده شود، یادآور شد: با توجه به علایق و استعدادهای موجود در کشور به خصوص در سنین پایه، می توان با سرمایه گذاری و اجرای برنامه های استعدادیابی در اقصی نقاط کشور برای مدال آوری در بازی های المپیک امیدوار شد.

به گزارش ایرنا، اسکواش جزو ورزش های راکتی اما با شرایط و قوانین ویژه ای به شمار می رود که برای فعالیت در آن امکانات سخت افزاری و تجهیزات نیاز است که مهمترین آن مربوط به ایجاد و ساخت سالن ها با کورت های (محوطه بازی) مناسب می باشد که در کنار آنها وسایل شخصی بازیکن شامل راکت و توپ های مخصوص نیز از دیگر ابزارآلات فعالیت در این رشته ورزشی نوپا است.

فدراسیون اسکواش در سال های اخیر با برنامه ریزی های مدون تلاش هایی را برای توسعه این رشته انجام داده است، اما به دلیل نبود حامیان مالی تاکنون آنگونه که انتظار می رفت در مسیر توسعه و همگانی کردن آن توفیقاتی مهم حاصل نشده است.