دکتر «یونس احمدی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این کشتارگاهها با نظارت دامپزشکی و بنا بر ماده ۵۳ قانون شهرداریها، توسط شهرداری شهرستانهای مختلف در حال فعالیت هستند.
وی افزود: در کنار قصابیها، فروشگاههای زنجیرهای و فروشگاههای بزرگ، عرضه گوشت بستهبندی شده و مورد تائید دامپزشکی در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهند.
احمدی ادامه داد: عمده گوشت فروشگاههای زنجیرهای از تهران و فروشگاههای وابسته به عرضه محصولات خوراکی نیز از کشتارگاههای داخل استان تامین میشود.
وی تاکید کرد: در این فروشگاهها ناظران فنی دامپزشکی مستقر هستند و گوشتهای مورد نیاز مصرفکنندگان را قبل از عرضه و فروش بررسی میکنند.
مدیر اجرایی تنها کشتارگاه نیمه صنعتی دام استان در مهران نیز در مورد فعالیت این کشتارگاه گفت: این واحد همانند دیگر کشتارگاهها به صورت سنتی و توسط شهرداری مهران فعالیت داشت که با انعقاد یک قرارداد ۱۲ساله به بخش خصوصی واگذار شد.
«مصطفی حمزهای» افزود: برای راهاندازی و نصب تجهیزات این طرح ۶۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری و این کشتارگاه در هر شیفت کاری برای ۲۵ نفر به صورت مستقیم و ۶۰ نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی فراهم شده است.
وی اضافه کرد: این کشتارگاه دارای سه سردخانه اصلی، پیشسردکن، تونل انجماد، نگهداری، بستهبندی و لیبلگذاری است و فرآوردههای خام دامی بعد از بستهبندی در قسمت سردخانه به مدت چندین ماه قابل نگهداری است.
وی یادآور شد: روزانه بین ۳۵۰ رأس دام سبک و ۵۰ رأس دام سنگین در سه شیفت کاری در این مرکز قابل کشتار است و این مجموعه توانایی بستهبندی روزانه بین سه تا پنج تن را دارد.
حمزهای ادامه داد: علاوه بر بازار داخل استان ایلام، گوشت تولیدی این کشتارگاه با نام ایلام پروتئین به استانهای خوزستان، کرمان، یزد، تهران و البرز نیز صادر میشود.
وی بیان کرد: در این کشتارگاه ناظر دامپزشکی به صورت ۲۴ ساعته برای بررسی دام قبل، حین و بعد از کشتار استقرار دارد و هرگونه مورد مشکوک به بیماری یا انگلی در لاشهها با نظارت دامپزشک برطرف و یا لاشه معدوم میشود.
حمزهای با اعلام اینکه توسعه این کشتارگاه در صورت تامین اعتبار در دستور کار است، افزود: کشتارگاه دارای بخش هایی چون سیستم فاضلاب، سردخانه، پیش سردکن و انجماد است و در صورت تحقق اعتبارات به یک کشتارگاه تمام صنعتی تبدیل خواهد شد.
وی راهاندازی یک واحد پرواربندی ۱۰ هزار رأسی با هدف تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع تبدیلی شامل سوسیس، کالباس و طعمدار کردن محصولات گوشتی و واحد تبدیلی برای کارهای صنعتی بر روی پوست و پشم دام برای واحدهای تهیه چرم را از برنامههای آتی کشنارگاه نیمه صنعتی مهران برشمرد.
به گزارش ایرنا، این کشتارگاه یک هکتار فضا دارد و مستغلات و ابنیه آن حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع است.