سیدعادل مولا روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سرشماری حیات وحش استان از دهم آذرماه در تمام زیستگاههای طبیعی استان با استفاده از توان کارشناسی انجام خواهد شد.
وی سرشماری حیات وحش را یکی از ابزارهای اصلی در مدیریت حیات وحش دانست و گفت: برای به دست آوردن حداقل جمعیت گونههای علفخوار شاخص، همچنین بررسی وضعیت و روند تغییرات جمعیتی این گونهها و ارزیابی کیفیت زیستگاهها، سرشماری هر ساله در نیمه دوم فصل پاییز در استان خوزستان شروع میشود و حدود ۲ ماه به طول میانجامد.
وی افزود: در این برنامه چهارگونه علفخوار شاخص شامل قوچ و میش وحشی، کل و بز وحشی، آهو و گوزن زرد ایرانی در سطح مناطق تحت حفاظت و مدیریت، همچنین برخی مناطق آزاد استان خوزستان به روش مشاهده مستقیم و با استفاده از ابزارهای رصد و پایش همچون دوربین چشمی، تلسکوپ، دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری و با کمک و همراهی جوامع محلی، دوستداران و حامیان حیات وحش انجام میشود.
معاون محیط زیست طبیعی استان خوزستان تصریح کرد: نتایج و دادههای حاصل از این سرشماریها در برنامه ریزی و انجام اقدامات حفاظتی و احیای حیات وحش و زیستگاه های آنها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
براساس آخرین گزارشها، در کشور ۵۲۱ گونه پرنده شناسایی شده که ۳۹۶ گونه معادل ۷۵ درصد از پرندگان کشور در خوزستان وجود دارند. از ۱۹۴ گونه پستاندار در کشور، ۷۶ گونه در خوزستان زندگی میکنند که معادل ۳۹ درصد تنوع گونهای پستانداران است و از ۲۹۱ گونه ماهی در کشور، ۱۰۳ گونه معادل ۳۴ درصد ماهیان کشور در خوزستان وجود دارند.
همچنین از میان ۲۲۵ گونه خزنده در کشور نیز ۸۵ گونه شامل ۳۸ درصد خزندگان کشور در خوزستان زیست میکنند.