امین حسین زاده روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: رسالت دیوان محاسبات کشور بر اساس اصول۵۴- ۵۵ قانون اساسی و همچنین ماده یک قانون دیوان محاسبات کشور به طور کلی پاسداری از بیت المال است.
وی با بیان اینکه دیوان محاسبات و بیت المال به تنها به معنای بودجه، پول، اعتبار و وجه نقد نیست تصریح کرد: مدیران دستگاه اجرایی، سرمایههای انسانی توانمند نیز جزئی از بیت المال هستند که باید مورد صیانت قرار گیرند.
سرپرست اداره کل دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان عنوان کرد: دیوان محاسبات بر اساس همین نظریه سعی کرده سیاست پیشگیری بهتر از درمان است را در پیش گیرد بنابراین با اعمال سیاستهای پیشگیرانه و بر اساس مکانیزمهایی که در دیوان محاسبات و همچنین انواع مختلف سبکهای حسابرسی که وجود دارد سعی شده بر مصارف و مخارج دستگاه اجرایی و همچنین درآمدها و دریافتهای آنها نظارت به موقع داشته باشد.
کمبود نیروی انسانی در دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان
به گفته وی؛ دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان دچار کمبود نیروی انسانی بوده که نیاز است مردم استان به عنوان یک حسابرس و شخصی که عملکرد دستگاههای اجرایی را مورد رصد قرار میدهد به این مجموعه کمک کنند تا ما حضور به موقع در چالشهای استان و مسائلی که منتج به آسیب میشوند را داشته باشیم.
حسین زاده با اشاره به اینکه مردم سیستان و بلوچستان میتوانند از طریق کانال ارتباطی سامانه ۱۹۸ به متخصصان دیوان محاسبات وصل شوند گفت: از این طریق افراد میتوانند چالشها، آسیبهای مالی، انحرافات و تخلفات دستگاه اجرایی را به صورت به هنگام اعلام کنند تا در سریع ترین زمان ممکن دیوان محاسبات این موارد را مورد بررسی قرار دهد.
شفافیت و انضباط مالی شعار دیوان محاسبات
وی شعار دیوان محاسبات را شفافیت و انضباط مالی بیان کرد و افزود: از زمانی که این شعار انتخاب شده سعی کرده ایم همیشه در عملکرد دستگاه های اجرایی شفافیت وجود داشته باشد و مسوولان دستگاه های اجرایی نیز باید در نظر داشته باشند از جانب مردم و نمایندگان مردم مورد سوال قرار خواهند گرفت.
سرپرست اداره کل دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اگر شفافیت بر عملکرد دستگاه اجرایی وجود داشته باشد چیزی برای مخفی کاری و کتمان وجود نخواهد داشت بنابراین انضباط مالی ارتقا خواهد یافت.
ورود موثر دیوان محاسبات برای پاسداری از بیت المال
به گفته وی دیوان محاسبات در سالهای اخیر سعی کرده با اعمال نظارتهای موثر، سیاستهای پیشگیرانه و گره گشایی در چارچوب قانون جلوی انحرافات و تخلفات دستگاههای اجرایی را به موقع بگیرد تا از تضییع بیت المال جلوگیری شود که خوشبختانه با اعمال این رویکرد دیوان محاسبات در جهت پاسداری از بیت المال به نحو موثر ورود کرده و شرایط روز به روز نیز بهتر میشود.
حسین زاده بیان کرد: دیوان محاسبات بر اساس قانون، مکلف به ارائه گزارش تفریغ بودجه قوانین بودجه سنواتی است که امسال گزارش ۱۴۰۲ پیش از موعد در دیوان محاسبات با برگزاری ۴۴ جلسه تخصصی و فشرده هیئت عمومی دیوان محاسبات کشور مورد تصویب قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در اجرای اصل ۵۵ قانون اساسی خلاصه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و پیشنهادهای این نهاد نظارتی در ۲۲ آبان ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شده است.
استفاده از ظرفیتهای قانونی برای توسعه کشور
سرپرست اداره کل دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان گفت: همواره سعی شده از ایدهها و الگوهای نو که باعث توسعه و پیشرفت استان در همه حوزهها و بخشهای عملکردی دستگاه های اجرایی میشود حمایت و پشتیبانی کنیم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای قانونی کشور از جمله قانون برنامه هفتم پیشرفت و قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور گفت: باید قبل از انقضای قانون از ظرفیتهایی که در این قوانین وجود دارد برای اخذ منابع، اجرای صحیح و به موقع پروژههای مربوطه پیشنهاد شود.
حسین زاده اظهار کرد: در حال حاضر در سیستان و بلوچستان نیازهای عمومی نسبت بالایی وجود دارد که با استفاده از همین ظرفیتهای قانونی میتوانیم موجبات پیشبرد اهداف توسعه را در استان فراهم سازیم در واقع از ظرفیتهای قانونی میتوان در شناسایی منابع، برای خاتمه طرحهای نیمه تمام، ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی، مدیریت جامع شهری، استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی در استان، اقتصاد دریا محور، استفاده از ظرفیت مرزها، تجارت و معادن استان استفاده کرد.
وی ادامه داد: همچنین میتوان از ظرفیت های مسوولیت های اجتماعی شرکت ها و کاهش تنش آبی، کاهش نا ترازی برق و گاز از طریق استفاده از انرژی های تجدیدپذیر استفاده کرد.