ایلام -ایرنا- مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام با تاکید بر لزوم تقویت کارکردهای اجتماعی و نقش دهیاران، گفت: دهیاران محور هویت بخشی فرهنگی و اجتماعی روستاها هستند.

به گزارش ایرنا،« ابوالحسن مهدوی» روز سه‌شنبه در همایش آموزشی توجیهی هویت بخشی اجتماعی و فرهنگی در روستاهای استان، با قدردانی از تلاش دهیاران در مدیریت روستاها در عرصه‌های مختلف، اظهار کرد: دهیاران نقش مهمی در راستای توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی در سطح روستاها دارند.

ابوالحسن مهدوی با بیان اینکه دهیاران اولین سطح مواجهه با مسائل اجتماعی و پدیده‌های اجتماعی هستند، افزود: دهیاران با حضور میدانی، شبانه‌روزی و لحظه‌ای در روستاها، همیشه در دسترس اهالی قرار دارند و همواره محل مراجعه اقشار مختلف در حوزه آموزش، سلامت و بهداشت، زنان، جوانان و سایر اقشار هستند.

وی با تاکید بر تقویت نقش‌ها و کارکردهای اجتماعی و فرهنگی دهیاران، ابراز کرد: باید تلاش شود با هویت دادن اجتماعی و فرهنگی، دهیاران را به مشارکت و مداخله و حضور در میدان اجتماعی روستا ترغیب کنیم.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام یادآور شد: دهیاران به عنوان سرمایه‌های اجتماعی در دسترس و ارزشمند، می‌توانند به متولیان اصلی کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در سطح جوامع محلی تبدیل شوند.

مهدوی بیان کرد: در جوامع محلی که وابستگی نزدیکی به همدیگر دارند و روی هم شناخت دارند، مقابله با آسیب‌های اجتماعی به‌راحتی و خیلی سریع‌تر می‌تواند انجام شود و تسری و نفوذ آسیب‌های سیاسی،اجتماعی فرهنگی و امنیتی با تقویت بنیان‌های فکری دهیاران به طور قطع کاهش می‌یابد و مانع از گسترش و اوج گرفت آسیب‌ها در روستاها می‌شود.

وی بیان کرد: روستاها دارای سرمایه‌های اجتماعی واحدی هستند، سنت‌ها، آداب و اصول رفتارهای خاص، ویژه روستاها است و به‌همین خاطر وجود سرمایه‌های فاخر اجتماعی، باعث شادابی، سرزندگی و پویایی اجتماعی و معنادار بودن حیات اجتماعی و فنی ساکنان روستاها می‌شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام بیان کرد: دهیاران می توانند ظرفیت مناسبی برای تعامل با سایر دستگاه‌های اجرایی استان، برای کاهش آسیبهای اجتماعی باشند و این همایش نیز در راستای افزایش توانمندی های دهیاران به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی در روستاها با حضور دهیاران سراسر استان برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: امروز مأموریت دهیاران تنها توجه به موقعیت‌های کالبدی و ساختاری روستاها نیست بلکه باید به مباحث اجتماعی و فرهنگی که نقشی اساسی در توسعه روستا و رونق اقتصادی دارد نیز توجه شود.

مهدوی بیان کرد: توجه به بحث فضاهای ورزشی، نشاط روستا،سلامت و بهداشت، رویدادهای اجتماعی و فرهنگی و معنویت، توجه به کارکردهای مساجد و تکایا، از جمله با مواردی است که امروز باید مورد توجه دهیاران قرار گیرد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام بیان کرد: در این همایش سه کارگاه آموزشی با محوریت شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی با حضور دهیاران برگزار می‌شود.

به گفته مهدوی این همایش برای اولین با در کشور به صورت ابتکاری برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۳۷۵ دهیاری است که حدود ۲۰۰ دهیار در همایش آموزشی توجیهی هویت بخشی اجتماعی و فرهنگی در روستاهای استان ایلام شرکت کردند.