به گزارش ایرنا، از همان نخستین روزهای استقرار دولت چهاردهم و با حضور «فرزانه صادق» به عنوان تنها وزیر زن کابینه چهاردهم، پیگیری ابلاغ مبلغ ۶۹ همت (مبلغ ۵۸.۷ همت مربوط به بخش حمل ونقل و مبلغ ۱۰.۳ همت مربوط به بخش مسکن) به طرح های تملک دارایی های سرمایه ای سال ۱۴۰۳ وزرات راه و شهرسازی و پیگیری و اخذ تخصیص به مبلغ ۳۸ همت (مبلغ ۳۶ همت مربوط به بخش حمل ونقل و مبلغ ۲ همت مربوط به بخش مسکن) شامل مبلغ ۱۸ همت بهصورت نقد و مبلغ ۲۰ همت از محل اوراق مالی اسلامی در دستور کار قرار گرفت.
در این راستا، مبلغ ۲۰ همت برای تامین مالی طرحها و پروژه ها از محل اوراق مالی اسلامی (بند (پ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۳) اخذ شد.
همچنین پیگیری تخصیص سهمیه قیر نوبت نخست از وزارت نفت موضوع اعتبارات بند (س) تبصره یک قانون بودجه به میزان هشت همت برای وزارت راه و شهرسازی عملیاتی و اجرایی شد.
بودجه ۱۴۰۴
برپایه این گزارش، تعداد ۸۵ تبصره بهمنظور درج در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شامل تعداد ۵۴ تبصره مربوط به حوزه مسکن و ۳۱ تبصره در حوزه حمل ونقل به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شد.
در نهایت بودجه پیشنهادی طرحهای تملک دارایی های سرمایه ای برای درج در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به مبلغ ۳۸۴ همت (مبلغ ۳۳۲.۹ همت مربوط به بخش حمل ونقل و مبلغ ۵۱.۳ همت مربوط به بخش مسکن) به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شد.
تامین مالی ۱۳.۵ همتی پروژه های راهبردی از محل تهاتر نفت
یکی از اتفاقات خوب در حوزه وزارت راه و شهرسازی در همین مدت کوتاه، تامین منابع مالی در مجموع به مبلغ ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل تهاتر نفت (موضوع استجازه رهبر معظم انقلاب) و اختصاص مبلغ ۱۴ هزار و ۱۳۶ میلیارد تومان و ۴۷ میلیون دلار ارزی به پروژه های راهبردی بخش حمل ونقل ریلی و هوایی بود.
کارسازی انعقاد قرارداد با شبکه بانکی/ موسسات مالی کشور در مجموع به مبلغ ۴۵ هزار میلیارد تومان از محل بند (پ) تبصره (۱) قانون بودجه سال جاری (اوراق مالی اسلامی) و اخذ تخصیص به مبلغ ۲۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به وزارت راه و شهرسازی و تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان به پروژههای ماده (۵۶) قانون الحاق (۱) (بند (ز) تبصره (۴) قانون بودجه) در همین مدت اجرایی شد.
اعطای تسهیلات
اعطای تسهیلات به مبلغ ۴۹۲ میلیارد تومان (پس از محاسبه کسر هزینه تنزیل و کارمزد عاملیت) از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه سنواتی کل کشور، شامل ۱۲۲ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه اجرای برنامه های بازآفرینی شهری، ۴۶ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه اجرای برنامه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و ۳۲۴ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه اجرای برنامه های شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم عملیاتی و اجرایی شد.
راهبری تعداد هشت پروژه آزادراهی (قم- کاشان ، تهران- قم، اصفهان- شیراز ، پردیس- هراز ، تبریز- مرند ، حرم تا حرم و قزوین- رشت) و یک پروژه ریلی (راه آهن سریع السیر تهران- قم- اصفهان) و استفاده از خط اعتباری هند به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار در خصوص طرح های وزارت راه و شهرسازی، از دیگر اقدامات قابل توجه وزارتخانه در ۱۰۰ روز ابتدایی استقرار دولت چهاردهم به شمار میرود.