بندرعباس - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: ۲۲۴ واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت بیش از ۲ میلیون تن تولید در این استان فعال است که جذب ماده خام دراین واحدها از افزایش ۷۲ درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده است.

به گزارش ایرنا، عباس مویدی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از صنایع تبدیلی و غذایی استان، با اشاره به اینکه توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی نقش موثری در افزایش درآمد و اشتغالزایی روستاییان دارد، افزود: هم‌اکنون بیش از ۶ هزار نفر در این واحدهای صنایع تبدیلی مشغول به‌کار هستند که این امر بیکاری‌های فصلی و دائمی در روستاها به‌عنوان یکی از مشکلات عمده کشاورزان در مناطق مختلف، را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

وی از دیگر مشکلات عمده کشاورزان را از بین رفتن و ضایعات محصولات کشاورزی در دوره‌های زمانی و همچنین ارتباط ناقص با بخش‌های اقتصادی دانست و ابراز کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی این مشکلات را تا حد زیادی مرتفع می‌کند؛ به طوری که ایجاد این صنایع باعث ارزش افزوده، ایجاد اشتغال مفید و جلوگیری از اتلاف محصولات خواهد شد.

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: اولویت بندی در توسعه صنایع تبدیلی و غذایی کشاورزی در تکمیل زنجیره تولید محصولات شیلاتی، زراعی، باغی و همچنین تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز و سفید، احداث سردخانه‌های نگهداری در باغات و مراکز تولید و فراوری محصولات خام برای تولید محصول جدید با روش‌های است.

مویدی ادامه داد: صنایع فرآوری کشاورزی می‌تواند در راستای جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، افزایش سطح درآمد روستائیان، بالابردن بهره‌وری بخش کشاورزی و افزایش سهم اشتغال صنعتی در مناطق روستایی و نیز به‌عنوان جزیی از فرآیند توسعه روستایی ایفای نقش کنند.

جایگاه فعال صنایع شیلاتی در هرمزگان

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان بیشترین واحدهای تولیدی فعال در صنایع تبدیلی را در زمینه‌ شیلاتی، محصول خرما، زراعی، باغی، خوراک، دام، طیور و سردخانه عنوان کرد و گفت: از این واحدها بیشترین حوزه فعالیت مربوط به فعالیت‌های صنایع شیلاتی به تعداد ۷۵ واحد با جذب ماده خام ۷۱۳ هزار تن است و محصولات زراعی ۵۱ واحد با جذب ۳۸۰ هزار تن ماده خام و ۲۷ واحد با حذب ماده خام ۶۵ تن مربوط به بسته بندی و فرآوری خرما رده بعدی قرار دارند؛ همچنین ۲۴ مورد سردخانه مستقل نیز در استان به بهره‌برداری رسیده است.

مجید کمالی با بیان اینکه طی ۶ ماه نخست امسال ۱۲ طرح صنایع تبدیلی با ظرفیت ۱۱۳ هزار تن و اشتغالزایی ۴۰۵ نفر در استان به بهره‌برداری رسیده است، افزود: تا پایان سال نیز پیش‌بینی می‌شود تعداد ۱۵ طرح با ظرفیت جذب ۸۰ هزار تن به چرخه تولید اضافه شود و با بهره‌برداری و فعالیت این واحدهای تولیدی اشتغال بیش از ۲۵۰ نفر به‌طور مستقیم و ۵۰۰ نفر به‌طور غیرمستقیم فراهم خواهد شد.

طی ۶ ماه نخست امسال ۱۲ طرح صنایع تبدیلی با ظرفیت ۱۱۳ هزار تن و اشتغالزایی ۴۰۵ نفر در استان به بهره‌برداری رسیده است. وی یادآور شد: پیش بینی می‌شود طی سه سال آینده تعداد ۷۰ طرح با ظرفیت جذب افزون‌بر۳۵۰ هزار تن به صنایع تبدیلی استان افزوده شود که حدود یک‌هزار و ۹۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم را درپی خواهد داشت.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی هرمزگان در خصوص تعداد بالای اخذ استعلامات و زمان‌بر بودن فرایند آن به‌عنوان یکی از مشکلات پیش‌روی متقاضیان سرمایه‌گذاری در این صنایع نیز اظهار کرد: با اتصال سامانه صدور مجوزها به درگاه ملی و اخذ استعلام به‌صورت آنلاین دراین فرایند، تسریع بیشتری انجام گرفته است و فرایند صدور مجوز بصورت الکترونیکی برای سرمایه گذاران انجام می‌شود.

استان هرمزگان با دارابودن بیش از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت باغی و زارعی و همچنین تولید افزون‌بر سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات از جمله خرما، مرکبات، سبزی و صیفی، میوه‌های گرمسیری و همچنین بیش از ۷۵ هزار تن محصولات دامی از قابلیت‌های مناسبی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی برخوردار است.