به گزارش ایرنا، « محمدسبحان حسنی» روز سه شنبه در همایش آموزشی و توجیهی هویت بخشی اجتماعی و فرهنگی در روستاهای استان ایلام، اظهار کرد: موضوعات و مسائل اجتماعی، فرهنگی و امنیتی به هم پیوسته و بسترساز فعالیتهای عمرانی، آبادانی و اقتصادی است.
وی با بیان اینکه امروز در شرایط زندگی در روستاها سبت به گذشته تفاوت بسیاری صورت گرفته است، یادآور شد: ظرفیتها و توانمندیهای بزرگی در روستاها برای مدیریت پدیدههای اجتماعی وجود دارد و امروز میتوان با استفاده از همان ظرفیتها و داشتهها، برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در روستاها استفاده کرد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام با اشاره به اینکه معضل بیکاری و شغل یک معضل جهانی است، یادآور شد: امروز از بستر منابع طبیعی و کشاورزی میتوان شغلهایی در روستا ایجاد کرد که باید تقویت شود اما ظرفیتهای روستاها امروز به برکت وجود فنارویهای جدید از جمله اینترنت، ارتباطات، برق، گاز و سایر خدمات افزایش یافته که دهیاران میتوانند بستر لازم را برای ایجاد کارآفرینی و ایجاد اشتغال جوانان روستا را فراهم کنند.
حسنی با تاکید بر شناسایی چهرههای سرشناس و تحصیلکرده روستاها که امروز در حوزه های مختلف دارای تخصص هستند، افزود: افراد دارای تخصص در حوزههای مهارتآموزی، آموزش، کارآفرینی، پزشکی، درمانی و سایر بخشها در واقع سرمایه های وابسته به روستا هستند که میتوان از ظرفیت این نیروهای متخصص برای افزایش ارائه خدمات به روستائیان و بهبود شرایط زندگی در روستا استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه بسترهای متنوعی در حوزههای فرهنگی، گردشگری، کشاورزی، صنایع دستی، فناوریها جدیدی با تغییر نگاه در سطح روستاها وجود دارد، یادآور شد: باید تلاش کرد که ظرفیتهای طبیعی و خدادادی و نخبگان و استعدادهایی که در سطح روستاها وجود دارد، شناسایی شده و به سمت روشهای نوین و جدید که برای کسب و کار و تجارت ایجاد شده، حرکت کرد.
حسنی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام مسئولان حوزه ارتباطات استان، بیش از ۸۵ درصد روستاهای استان دارای ارتباطات و اینترنت پاپدار و پرسرعت برخوردا هستند، یادآور شد: روحانیون، خانه های عالم، معلمان، مدارس و همه افراد فعال در روستا میتوانند در کنار دهیار و با ارتباط با هم، شبکه بسیار قوی را در راستای رفع مشکلات روستا فراهم کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام با تاکید بر اینکه نخبگان گمنام در روستاها توسط دهیاران شناسایی، معرفی و دیده شوند، گفت: صدا و سیما و رسانهها ظرفیت معرفی نخبگان روستا را دارد و استقبال هم می کنند، این امر به روستاها هویت و اعتبار میدهد که نخبگان روستاها در بخشهای مختلف اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و دینی و کسب و کار معرفی شوند.
وی با اشاره به اینکه امروز استان ایلام امروز به عنوان پدیده نوظهور در حوزه گردشگری در کشور مطرح شده است، گفت: ظرفیتهای خدادادی، تاریخی، تمدنی، جغرافیای متنوع و چند فصل به عنوان پشتوانه در این استان به ویژه در همه روستاهای استان وجود دارد که باید از این ظرفیتها با علم روز استفاده شود.
حسنی با تاکید بر اینکه امید است که دهیاران با این نگاه در راستای تولید سرمایه در روستاها گام بردارند، یادآور شد: برخی از ظرفیتها و داشتهها که در روستاها وجود دارد پنهان یا فراموش شده که امروز باید احیا شود و دهیاران میتوانند محور این امر مهم باشند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام تصریح کرد: تولید سرمایههای مادی، معنوی و فرهنگی در روستاهای استان نقش مهمی در راستای احیای روستاها به عنوان محور تولید دارند و باید تلاش کرد که این نقش در روستاها امروز زنده شود.
وی با تاکید بر اینکه دهیاران باید به داشتههای روستاها متمرکز شوند، خاطرنشان کرد: توجه به داشتهها، موجب شکستن بنبستها میشود، وقتی به داشتهها فکر میشود راههای جدیدی پیش روی انسان باز خواهد شد، در کشور زندگی میکنیم که غنی و با ظرفیتهای بزرگ است، شناخت ظرفیتها و راهکارهایی که باید این ظرفیتها را شکوفا کند، بسترساز توسعه روستاها خواهد شد.
حسنی با تاکید بر اینکه اگر در روستاها عناصر راهبر احساس مسئولیت کردند سرعت توسعه در روستاها و جامعه افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: دهیاران می توانند در روستاها نقش راهبری را ایفا کرده و زمینه ساز توسعه با بهرهگیری از ظرفیت بزرگان و نخبگان روستا باشند.
به گزارش ایرنا، همایش آموزشی و توجیهی هویت بخشی اجتماعی و فرهنگی در روستاهای استان ایلام با حضور دهیاران این استان در محل سالن اجتماعات هتل زاگرس شهر ایلام برگزار شد.
استان ایلام دارای ۳۷۵ دهیاری است که حدود ۲۰۰ دهیار در همایش آموزشی توجیهی هویت بخشی اجتماعی و فرهنگی در روستاهای استان ایلام شرکت کردند.