تهران- ایرنا- بخش عکس خبرگزاری فرانسه بنا به سنت خود در روزهای پایانی سال میلادی عکس‌های منتخب سال جهان را منتشر می‌کند که امسال ۲۲ عکس را به جنایت رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و لبنان اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار تجسمی ایرنا، تعداد عکس های گرفته شده از زمان اختراع دوربین عکاسی کمتر از عکس هایی است که از زمان تولد شبکه های اجتماعی عکس محور همچون اینستاگرام منتشر شده است.

برخی از کارشناسان معتقدند همین انباشت تصویر سبب شده است که تاثیر عکس ها در جامعه کمتر شوند و همچون دهه های قبل عکس ها نمی توانند کنش های اجتماعی و سیاسی را رقم بزنند.

اما برخی دیگر از کارشناسان مقوله عکس های خبری را جدا می دانند و معتقدند که می توان به واسطه ذات واقع گرایانه عکس ها، هنوز عکاسان خبری را شاهدانی دانست که در رخدادهایی که امکان حضور مستقیم مخاطب وجود ندارد روایت هایی صادق را بازنمایی کنند.

عکاسان خبری از زمان حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به فلسطین اشغالی و لبنان نقش مهمی را در روشنگری افکار عمومی نسبت به وسعت فاجعه رقم زدند و همین امر سبب شده که صهیونیست ها حملات مستقیم خود را به خبرنگاران را گسترش دهند.

بر اساس آمار فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران، دست کم ۱۳۹ روزنامه نگار از جمله ۱۲۹ روزنامه نگار فلسطینی به شهادت رسیده اند در حالی که همه انها جلیقه خبرگاری به تن داشتند که با کلمات برزگ روی آنها عبارت « PRESS» نوشته شده بود و می شد آنها را از فاصله دور دید.

دیده‌بان حقوق بشر از حمله عمدی در باشگاه تفریحی روستای حاصبیا، شهرکی در جنوب لبنان در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۴ به خبرنگاران خبر داد که در این حمله سه خبرنگار کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند.

این درحالی بود که همه می‌دانستند که این باشگاه متعلق به خبرنگاران است و ده‌ها خبرنگار از سه هفته قبل از حمله در این مکان اقامت داشتند. هیچ نیروی رزمی یا نظامی نیز در نزدیکی این مرکز حضور نداشته است.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در حملات هوایی به منطقه ضاحیه در جنوب بیروت دفتر شبکه المیادین در منطقه الجناح واقع در ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار دادند.

این حملات مکرر نشان‌دهنده ترس رژیم اشغالگر از صدا و تصویر خبرنگاران است هرچند آنها هیچگاه چشمشان را نسبت به حقیقت نبستند و تا امروز توانستند صدای مردم مظلوم را به گوش مردم جهان برسانند.

رژیم صهیونیستی این جنایت را برا ساکت کردن خبرنگاران و جلوگیری از مستندسازی جنایات انجام شده در لبنان انجام داده است اما غافل از آنکه نمی توان در چشمان خورشید خاک پاشید.

این گزارش به معرفی ۲۲ عکس از جنایات رژیم صهیونیسیتی اشاره دارد که توسط عکاسان خبری عمدتا بومی گرفته شده است.

عنوان