کرج - ایرنا - رییس هیات مدیره شهرک صنعتی شهرستان نظرآباد استان البرز اعلام کرد: با اقدامات زیرساختی انجام گرفته این شهرک در رعایت شاخص های زیست محیطی در سطح استان و کشور پیشتاز است.

به گزارش ایرنا، "کوروش جعفری" روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: در زمان حاضر از مجموع ۳۰۵واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در شهرک صنعتی  نظرآباد حدود ۲۱۰ واحد فعال آنها به شبکه فاضلاب این شهرک متصل هستند.
وی بیان کرد: وضعیت آلایندگی زیست محیطی این واحدهای صنعتی به صورت مستمر پایش می شود ضمن آنکه از پساب های آنها نمونه برداری صورت می گیرد.
جعفری گفت : آزمایشگاه معتمد محیط زیست نیز همه روزه نمونه های پسابی صنایع مستقر در شهرک صنعتی نظرآباد را مورد بررسی دقیق قرار می دهد.

شاخص های استاندارد
جعفری تاکید کرد: طی ۲ سال گذشته تمام شاخص ها و استانداردهای زیست محیطی در شهرک صنعتی نظرآباد رعایت شده است.
وی به وضعیت تصفیه خانه شهرک صنعتی  نظرآباد اشاره کرد و گفت : این تصفیه خانه دارای ۲ بخش است که بخش نخست آن به ظرفیت یک هزارو ۶۰۰ متر مکعب فعال است و بخش دوم آن نیز با همین مقدار ظرفیت تا یک ماه آینده راه اندازی می شود.
رییس هیات مدیره شهرک صنعتی شهرستان نظرآباد تاکید کرد: البته بخش اول این تصفیه خانه در شبانه روز ۲ هزار متر مکعب تصفیه می کند که ۴۰۰ متر مکعب اضافه دارد که با افتتاح بخش دوم تصفیه خانه این مشکل برطرف خواهد شد.
آبیاری فضای سبز شهرک صنعتی با پساب تصفیه شده
جعفری با اشاره به اینکه برای فضای سبز و آبیاری کل درختان شهرک صنعتی نظرآباد از آب شرب و چاه استفاده نمی کنیم،گفت : این فضاهای سبز با آب استاندارد خروجی تصفیه خانه آبیاری می شود.
رییس هیات مدیره شهرک صنعتی  شهرستان نظرآباد ادامه داد: تعدادی از شرکت های راه سازی سال گذشته بخشی از پساب تصفیه خانه شهرک صنعتی نظرآبادرا برای پروژه های عمرانی خریداری کردند.
وی بیان کرد : خیلی بیشتر از مصرف شهرک صنعتی مازاد پساب تصفیه شده داریم یعنی فقط ۱۵ درصد این پساب تصفیه شده به مصرف فضای سبز شهرک صنعتی می رسد.
این مسوول افزود: این آمادگی وجود دارد که پساب تصفیه شده در اختیار سایر شهرکهای صنعتی استان البرز از جمله شهرک صنعتی کوثر شهرستان اشتهارد قرار گیرد.

"شهرام کرمی " مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای استان البرز چندی پیش ، احداث ، توسعه و راه اندازی تصفیه خانه های فاضلاب در محدوده شهرکهای صنعتی و واحدهای تولیدی این استان را ضروری دانست.
وی به خبرنگار ایرنا گفت: از آنجا که نفوذ فاضلاب های صنعتی به لایه های زیرین زمین می تواند به سفره های زیر زمینی آسیب وارد کند بر این اساس باید تمام شهرکهای صنعتی به تصفیه خانه های پیشرفته فاضلاب مجهز شوند.
مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای البرز افزود: با توجه به حساسیت منابع آب زیر زمینی تمام شهرکهای صنعتی استان موظف به ساخت و راه اندازی تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی شده اند.
وی ادامه داد: انتظار می رود تمام صنایع دارای آلایندگی زیست محیطی استان اقدام به راه اندازی تصفیه خانه برای جلوگیری از تخریب محیط زیست و آلودگی منابع آبی کنند.
کرمی گفت : اکنون سرازیر شدن فاضلاب های صنعتی به رودخانه شور ماهدشت یکی از مشکلات زیست محیطی در استان البرز است که باید برای مهار این مشکل اقدام اساسی شود.
مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای استان البرز بیان کرد: شرکت آب منطقه ای استان البرز به طور مستمر وضعیت کیفی آبهای زیر زمینی و سطحی استان را پایش و به دستگاههای مسوول گزارش می کند.
کرمی تاکید کرد: اکنون ۷۵ درصد آب شرب مردم البرز از سفره های زیر زمینی تامین می شود که سلامت این سفره ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی یادآور شد: در زمان حاضر منابع آلاینده سه شهرک صنعتی در شهرستان اشتهارد و شهرک صنعتی بهارستان کرج بیش از سایر مراکز صنعتی استان پایش می شوند تا از نفوذ فاضلاب های صنعتی به سفره های زیر زمینی جلوگیری به عمل آید.
استان البرز دارای سه هزارو۷۶۰ واحد تولیدی و صنعتی است ؛این استان ۱۳ شهرک صنعتی دولتی و خصوصی دارد.
به گزارش ایرنا، فاضلاب صنعتی شهرک صنعتی اشتهارد یکی از معضلات زیست محیطی جنوب غربی استان البرز است که در جریان سفر ۱۷ آذرماه سال ۱۴۰۲ شهید آیت الله رئیسی و هیات دولت به استان برای مهار این آلاینده طرح هایی در دست اقدام قرار گرفت.