تهران- ایرنا- در جریان اعتراض هندوها به دستگیری یکی از رهبران مذهبی در بنگلادش که درگیری خشونت‌آمیز با پلیس را به همراه داشت، یک نفر کشته شد. این درحالی است که این کشور در دوره گذار پس از شیخ حسینا نخست وزیر سابق است.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پلیس بنگلادش اعلام کرد که یکی از وکیل مدافع‌های مسلمان چینموی کریشنا داس یک رهبر هندو در میانه اعتراضات در مقابل دادگاهی در «چیتاگونگ» دومین شهر بزرگ اندونزی کشته شد.

کریشنا داس یک رهبر هندو مرتبط با گروهی به نام «انجمن بین‌المللی برای آگاهی کریشنا» است که روز دوشنبه با اتهام‌های مختلف از جمله اغتشاش در فرودگاه داکا دستگیر شد.

دستیگری این شخص منجر به شکل گیری اعتراضات از سوی حامیان او در شهرهای داکا و چیتاگونگ شد.

دولت پیشبرد امور در بنگلادش که پس از فرار شیخ حسینا نخست وزیر سابق به هند تشکیل شد، اعلام کرد که دستور انجام تحقیقات در مورد کشته شدن این فرد در اعتراض‌ها صادر شده و اینکه محمد یونس مشاور ارشد دولت به دستگاه‌های مجری قانون دستور داده تا تدابیر امنیتی را تشدید کنند.

دولت بنگلادش همچنین تاکید کرد: دولت موقت به هر قیمتی متعهد به تضمین و حفظ نظم اجتماعی در بنگلادش است.

اتهام ایجاد اغتشاش علیه کریشنا داس در ماه اکتبر مطرح شد؛ پس از آنکه وی یک راهپیمایی بزرگ در شهر چیتاگونگ را رهبری کرد. وی متهم به بی احترامی به پرچم ملی بنگلادش شده است.

پلیس چیتاگونگ گفت زمانی که کریشنا داس از دادگاه در حال مشایعت شدن به سمت زندان بود، بیش از ۲ هزار نفر از حامیانش خودروی حامل وی را احاطه کردند و به مدت بیش از ۲ ساعت مانع از حرکت آن شدند.

پلیس این شهر افزود که آنها به سمت نیروها آجر و سنگ پرتاب می‌کردند و پلیس برای متفرق کردن جمعیت مجبور به استفاده از گاز اشک‌آور شده است.

هند دستگیری کریشنا داس را محکوم و در بیانیه‌ای شدیدالحن اعلام کرد که عاملان خرابکاری و آتش افروزی علیه اقلیت‌ها و همچنین کسانی که به خدایان هتک حرمت کردند، هنوز آزاد هستند.

هند روابط تجاری و فرهنگی قوی با کشور همسایه بنگلادش دارد و دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند نسبت به حمله به هندوها ابراز نگرانی کرده است.

وزارت امور خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد: باعث تاسف است، درحالیکه عاملان این حوادث هنوز آزاد هستند، اتهامات باید علیه یک رهبر مذهبی که بیان کننده درخواست‌های مشروع از طریق تجمع‌های صلح آمیز است، مطرح شود.

وزارت امور خارجه بنگلادش در پاسخ به موضع‌گیری هند گفت که دولت در امور قضایی دخالت نمی‌کند و دادگاه حقوقی مشغول رسیدگی به این مساله است.