رشت - ایرنا - معاون اول قوه قضاییه گفت: با توجه به اهمیت مجامع قضایی دادگاه‌های صلح به دلیل آنکه بخشی از پرونده‌ها در آنها به صورت قطعی رسیدگی می‌شود از ظرفیت قضات باتجربه در رسیدگی به دعاوی ارجاعی بهره گرفته می شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حمزه خلیلی صبح چهارشنبه در سفر به گیلان با همراهی هادی حق‌شناس استاندار ومجید الهیان رییس کل دادگستری و برخی از مسئولان قضایی استان در بازدید ازبخش های مختلف مجتمع قضایی دادگاه‌های صلح شهرستان رشت افزود: با وجود این که این شعبات به تازگی راه اندازی شده‌اند و ممکن است در شروع کار کمبودهایی باشد اما خوشبختانه موردی از نارضایتی نداشته‌ایم.

وی با تاکید بر تلاش همکاران در راستای حفظ کرامت ارباب رجوع عنوان کرد: برخورد مناسب و منطبق با اخلاق اسلامی با مراجعان، تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها و صدور آرای مستند و متقن از مصادیق تکریم ارباب رجوع است که باید مورد توجه جدی همکاران باشد.

وی همچنین رعایت نظم و انضباط اداری همکاران در این بخش را یکی از اهداف دادگاه صلح و شورای حل اختلاف دانست و گفت: تقویت روحیه خدمت‌رسانی، دقت، سرعت و حساسیت در پیگیری و رسیدگی به امور قضایی و در عین حفظ سلامت دستگاه قضا و مبارزه با فساد از اصول اساسی در دوران تحول و تعالی دستگاه قضا و از تأکیدات مکرر رئیس قوه قضائیه است.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اینک شش شعبه در دادگاه صلح مرکز استان فعال است، افزود : فضای مناسبی هم وجود دارد باید خدمات دهی و پاسخگویی هم به درستی انجام شود.

معاون اول قوه قضاییه افزود: در این شعبات قضات رسیدگی کننده حضور دارند و در کنار این دادگاه ها شورای حل اختلاف هم حضور دارد و بخشی از پرونده ها همینجا به صلح و سازش ختم می شود که ظرفیت خوبی است.

وی بیان کرد: البته بخشی از پرونده های ارجاعی کیفری و بخشی هم حقوقی است که برای برخی از آنها رای قطعی صادر می شود از اینرو دادگاههای صلح برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

معاون قضایی دادگستری گیلان نیز در این بازدید در خصوص مجتمع قضایی دادگاههای صلح استان گفت: هم اینک 66 دادگاه صلح در استان  فعالیت دارد.

حجت الاسلام سیداحمد میرمحمدی افزود: دادگاه صلح مرکز گیلان نیز با 6 شعبه از 25 مهرماه آغازبه کار کرده که یک قاضی یا یک دادرس دادگاه در این شعبات حضور می‌یابد.

وی بیان کرد: شوراهای حل اختلاف در کنار دادگاه های صلح فعالیت می کنندو به پرونده ها و دعاوی مالی تا سقف یک میلیارد ریال رسیدگی می کنند.

دادگاه صلح، دادگاهی است که مطابق با قانون جدید شورای حل اختلاف شکل گرفته و برخلاف شوراهای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی حقوقی از جمله تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، دعاوی مربوط به جهیزیه و مهریه و دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال، همچنین برخی از جرایم عمدی و غیرعمدی مانند حوادث ناشی از کار یا تصادفات رانندگی را دارد.

با اصلاح و تحول قانون شوراهای حل اختلاف استان، دادگاه های صلح کشور در اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳ در ۱۰ استان کشور راه اندازی شد تا زمینه کاهش حجم ورودی پرونده های قضایی به دادگاه‌ها را فراهم کند.

در استان گیلان نیز تاکنون 66 شعبه دادگاه صلح در شهرستان‌های استان راه‌اندازی شده است.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه سفر یک روزه خود به گیلان در نشست شورای قضایی استان گیلان شرکت می کند.