به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، وحید اسلامی روز چهارشنبه در افتتاح «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی افزود: بیماران دیابتی بین دو تا پنج برابر بیش از افراد غیر دیابتی در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند. همچنین ممکن است در صورت رعایت نکردن مراقبت لازم تا حدود۳۰ درصد از این بیماران طی ۱۰ سال به بیماری های قلبی عروقی مبتلا شوند.
وی با ابراز تاسف از اینکه ایران در میان کشورهای منطقه دارای افزایش نرخ رشد ابتلا به دیابت بوده و هم اینک بیش از هفت میلیون نفر از جمعیت بالغ کشور به این بیماری مبتلا هستند، تصریح کرد: بین ۱۵ تا ۱۸درصد از بزرگسالان در مرحله پیشدیابت قرار دارند که مهم ترین دلیل آن سبک غلط زندگی از جمله تغذیه ناسالم و کم تحرکی است.
اسلامی یکی از مهم ترین اهداف «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» را اطلاع رسانی در زمینه اهمیت شناخت و پیشگیری از بیماری نارسایی قلب در ایران برشمرد و افزود: این کنگره از سوی گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و با حمایت معنوی انجمن جهانی نارسایی قلب (WHSS) و انجمن نارسایی قلب اروپا در حال برگزاری است.
نقش آلودگی هوا در ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی
دبیر اجرایی «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» همچنین اظهار داشت: علاوه بر دیابت ، فشارخون کنترل نشده و مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان نیز بطور فزاینده ای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و نارسایی قلب را افزایش می دهد. از سوی دیگر، آلاینده های هوا نیز خطر ابتلا بیماری های قلبی عروقی را تشدید می کند.
وی رابطه بین آلودگی هوا و نارسایی قلبی را یک رابطه مستند و چندوجهی دانست که دارای شواهد علمی قوی است و اظهارداشت: آلایندههای هوا بهویژه ذرات ریز معلق، اکسیدهای نیتروژن و مونوکسید کربن میتواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر عملکرد قلب تأثیر منفی گذاشته، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهد و یا آن را تشدیدکند.
اسلامی ادامه داد: مطالعات نشان داده است، افرادی که در مناطقی با آلودگی بالای هوا زندگی میکنند، بیشتر به مشکلات قلبی عروقی مبتلا مش وند و یا علائم بیماری در آنها تشدید شده است. برای مثال در شهرهای آلوده میزان مراجعه به بیمارستان به علت مشکلات قلبی در روزهای با شاخص آلودگی خطرناک حتی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش می یابد.
به گفته وی از آنجا که آلودگی هوا، بهویژه در شهرهای بزرگ و صنعتی، یک عامل خطر جدی برای ایجاد و تشدید نارسایی قلبی به شمار می رود، مداخلات برای کاهش آلودگی و افزایش آگاهی بیماران و پزشکان میتواند به کاهش بار این بیماری کمک کند.
«هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در رشته های داخلی و جراحی قلب و عروق، بیهوشی و نیز داروسازان صبح چهارشنبه هفتم آذر ماه در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز به کار کرد.
همزمان با برپایی«هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران»، نمایشگاه جانبی تجهیزات پزشکی برپا شده است که در آن دستگاه های تشخیصی و درمانی مانند اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی و... مطابق با تکنولوژی های روز دنیا و نیز جدیدترین داروهای درمانی نارسایی قلب به متخصصان عرضه شده است. این کنگره تا نهم آذر ماه به کار خود ادامه می دهد.