حسین فردی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: انجام این عملیات می تواند اثرات خوبی در بخش کشاورزی بهویژه مناطق بحرانی داشته باشد.
وی با بیان اینکه استان با وسعت ۲ میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار با چالش جدی فرسایش خاک مواجه است، افزود: از این میزان ۳۷۱ هزار هکتار دارای اراضی با فرسایش بسیار شدید و یک میلیون و ۳۴۳ هزار هکتار با فرسایش شدید روبرو است.
وی افزود: تغییرات غیراصولی کاربری اراضی و روشهای کشاورزی غیرحفاظتی از عوامل انسان ساخت اصلی در تشدید فرسایش خاک خراسانشمالی است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی خاطرنشان کرد: متوسط فرسایش خاک استان حدود ۱۷.۵ تن در هکتار در سال برآورد میشود و از متوسط کشوری بالاتر است.
فردی ادامه داد: عادی انگاری این روند به کاهش کیفیت خاک، از دست رفتن توان تولیدی اراضی و افزایش ذرات ریزگرد در هوای استان منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه پوشش گیاهی مراتع و جنگلها نقش کلیدی در کاهش فرسایش خاک دارند، گفت: مراتع سالم با کاهش روانآب و افزایش نفوذپذیری خاک از تخریب سرزمین جلوگیری میکنند.
فردی خاطرنشان کرد: گر چه عملیات آبخیزداری موجب حفاظت این منابع طبیعی می شود و به طور مستقیم در کاهش فرسایش نقشآفرین است اما سرعت تغییرات اقلیمی و تغییر کاربری اراضی تهدیدی جدی برای منابع طبیعی استان است و اقدام به موقع برای مدیریت پیامدهای آن ضروری است.
به گزارش ایرنا، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.