به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار قم در این مراسم گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی پژوهشهایی در زمینه فقه و فقاهت انجام شد و نوآوریهایی در این زمینه پدید آمد که برای عرضه به همه مراکز علمی، جایزه کتاب سال فاضل برنامهریزی شد.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۷۶ تاکنون حدود ۴۷۰ عنوان کتاب در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم در حوزههای فقه، اخلاق، سیاست، تاریخ و دیگر مباحث منتشر شدهاست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: جوایز کتاب سال حوزه و کتاب سال کشوری در جای خودش است اما تقویت روحیه پژوهش هدف اصلی ما با برگزاری جایزه کتاب سال فاضل در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) است.
وی بیان کرد: افراد با استعداد در حوزه کم نداریم ولی بعضا آن افراد چیزی را خلق و تولید برای میدان علم نمیکنند از این رو برای این که از چنین استعدادهایی حمایت کنیم باید از پژوهشهای برتر در حوزه کتاب و مقالات تجلیل شود.
فاضل لنکرانی افزود: امروز چشم دنیا و مراکز علمی در مرتبه اول به حوزه علمیه قم است و ظرفیتهای حوزه که در تفسیر قرآن وجود دارد بسیار بالاست و دورههای تفسیری زیادی در ۵۰ سال اخیر در قم برگزار شدهاست.
وی با تاکید بر این که مسایل مربوط به نیازهای بشری باید مورد توجه حوزه باشد گفت: فقه پزشکی و پاسخ به مسایل پزشکی مورد نیاز جامعه و در فقه سیاسی مهمترین مبانی حکومت داری اسلام مورد توجه است.
وی ادامه داد: اکنون با این شبهه مواجه هستیم که برخی نگاه به دین را فردی دانسته و عنوان میکنند دین حکومت و سیاست ندارد و سیاست امری زمینی و متغیر و دین امری ثابت است، لذا پاسخ به این شبهات را باید حوزه انقلابی بدهد.
فاضل لنکرانی با اشاره به این که انتظار از هر طلبهای در حوزه علمیه قم این است که کار پژوهشی داشته باشد گفت: باید به نوآوریهای فقهی بیشتر بها داده شود و این امر باید در راستای بنیان دین و تحکیم دین باشد.
از میان ۴۳۷ کتاب ، ۳۴ کتاب به مرحله داوری نهایی رسید و در نهایت ۱۰ اثر مورد تقدیر قرار گرفت.
سال اول جایزه کتاب سال فاضل ویژه کتب به چاپ رسیده در حوزه کاری مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم است.