دزفول – ایرنا- مانور زلزله به منظور آمادگی و محافظت در مقابل وقوع این حادثه طبیعی، روز چهارشنبه در مدارس شهرهای شمالی خوزستان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، همزمان با بیست و ششمین مانور سراسری زلزله و ایمنی، مانور زلزله با حضور نیروهای امدادی، انتظامی و دستگاه های مرتبط با هدف افزایش آمادگی دانش‌آموزان و تیم های امدادی در مواجهه با بحران‌های طبیعی به ویژه زلزله در شهرهای دزفول، اندیمشک و شوش برگزار شد.

فرماندار شوش: آموزش‌های امدادی به حرکت‌های نمادین محدود نشود

فرماندار شوش نیز در حاشیه برگزاری مانور در یکی از دبیرستان های این شهرستان با بیان اینکه آموزش‌های آمادگی در مواجهه با بحران باید در همه مدارس شوش انجام شود، گفت: مانور زلزله و آشنایی دانش آموزان با اقدام‌های ضروری در صورت بروز باید به دقت انجام و به کار نمادین و نواختن یک زنگ محدود نشود.

محسن حویزه با تاکید بر ضرورت تقویت جنبه آموزشی مانورهای زلزله افزود: آموزش‌های کامل به تمام مدارس شوش باید در دستور کار دستگاه‌های متولی باشد تا درصورت بروز حادثه خسارت‌های جانی به حداقل برسد.

تمرین زلزله با شدت بالا در دزفول شبیه سازی شد

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در حشایه این مانور که در دبیرستان دخترانه شاهد سمیه این شهر برگزار شد، گفت: در این مانور وقوع زلزله با شدت بالا شبیه‌سازی شد و نیروهای اورژانس، هلال احمر، آتش‌نشانی، تیم سلامت بهداشت، پلیس و دیگر نهادهای مرتبط با همکاری یکدیگر اقدام به امدادرسانی و مدیریت بحران کردند.

رضا معمارزاده با اشاره به اهمیت این تمرین‌ها در افزایش آمادگی عمومی بیان کرد: مهارت‌هایی مانند تخلیه اضطراری، امداد اولیه به مصدومان فرضی و مدیریت ترافیک در شرایط بحران به طور عملی در این مانور تمرین شد.

وی افزود: برگزاری چنین مانورهایی نه تنها سطح آمادگی نیروهای امدادی و خدماتی را ارتقا می‌دهد بلکه موجب آشنایی دانش‌آموزان با اقدامات لازم در شرایط بحرانی می‌شود و نقش مهمی در کاهش خسارات احتمالی دارد.

آموزش‌های امدادی هلال احمر اندیمشک در تمام مقاطع تحصیلی ارایه می شود

رییس جمعیت هلال احمر اندیمشک نیز در این آیین که در دبیرستان تبییان این شهرستان برگزار شد، گفت: علاوه بر مانور متمرکز در این دبیرستان، به طور همزمان در تمام دبیرستان‌های این شهرستان آموزش‌های امدادی ارایه شد.

احمد میردریکوند با بیان اینکه تمرکز این مانور بر خروج ایمن دانش آموزان در صورت بروز حادثه بود، ادامه داد: افزایش تاب آوری مدارس، آموزش‌های امداد به دانش آموزان و همچنین افزایش آمادگی میان دستگاه‌های مختلف از جمله اهدف این مانور است.

وی با تاکید بر اینکه زمان حادثه فرصت آزمون و خطا نیست، افزود: شبیه سازی حوادث احتمالی غیرمترقبه و آمادگی دستگاه ها برای هر رویدادی از جمله اهداف مهم برگزاری این مانور است.

رییس جمعیت هلال احمر اندیمشک با بیان اینکه سالانه به بیش از یک هزار نفر در این شهرستان آموزش‌های امدادی داده می‌شود، گفت: هم اکنون طرح «دادرس(دانش آموزان آماده در روزهای سخت)» در مقطع راهنمایی، طرح «ماهر» در مقطع ابتدایی و طرح «غنچه‌های هلال» در مهدهای کودک اندیمشک در حال اجرا است و با اجرای این طرح‌ها آموزش‌های امدادی در تمام مقاطع تحصیلی ارایه می‌شود.

وی ادامه داد: هلال احمر اندیمشک با اقدام‌های گسترده موفق به کسب رتبه اول خوزستان در بخش آموزش و پژوهش شود.

به گزارش ایرنا،‌ بیست و ششمین مانور سراسری زلزله و ایمنی با شعار «مدرسه ایمن- جامعه تاب آور» به طور همزمان در ساعت ۹ صبح امروز چهارشنبه در مدارس شهرهای شمالی خوزستان اجرا شد.

ایران یکی از حادثه خیزترین کشورهای جهان است که هر ساله وقوع حوادث و سوانح در مناطق مختلف کشور موجب خسارت‌های مادی و انسانی فراوانی می‌شود.

آمادگی برای این حوادث نقش تعیین کننده برای کنترل و پیشگیری از بروز این حوادث و به حداقل رسیدن خسارت ها در صورت بروز حادثه دارد.