کرمانشاه - ایرنا - معاون مدیرکل امور حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید کشور با بیان اینکه قوانین مربوط به جامعه ایثارگران باید به گونه‌ای نوشته شود که خود به خود ضمانت اجرا داشته باشد از وکلا، قضات و کارشناسان بنیاد شهید استان‌ها خواست در بررسی این قوانین اگر ایده و نکته نظری دارند؛ به کارگروه‌های تخصصی ارسال کنند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه؛ مصطفی عبدالملکی در همایش حقوق شهروندی و ایثارگران استان کرمانشاه گفت: به منظور بروزرسانی، آسیب شناسی و رفع برخی از موانع اجرایی قانون جامع ایثارگران، از ابتدای امسال پنج کارگروه تخصصی در حوزه های بهداشت و درمان، توسعه فرهنگی، پژوهشی و تحصیل، تعاون، اشتغال و مسکن و مسائل قضایی و حقوقی با هدف اصلاح این قوانین راه اندازی شده که امیدواریم تا پایان سال بازبینی این قوانین به اتمام برسد.

وی از مهمترین مشکلات جامعه ایثارگری را عدم اجرای قوانین و خدمات مربوط به آنها توسط دستگاه های اجرایی دانست و از موارد عدم اجرای قوانین توسط دستگاه های اجرایی را مربوط به تغییرات در برنامه هفتم توسعه مانند آیین نامه مربوط به تحصیلات و پژوهش عنوان کرد و گفت: با این جا به جایی اجرای برخی از قوانین اکنون در حیطه وظایف دستگاه اجرایی نیست و آنها حق دارند که اجرا نکنند.

عبدالملکی همچنین به برخی از تفاهم‌نامه های بنیاد شهید و امور ایثاگران با قوه قضاییه مانند پرونده های دادگستری مربوط به جامعه ایثارگران، ستاد دیه، پرداخت هزینه وکلالت، پرداخت جرایم غیر عمد اشاره کرد و گفت: همه این موارد با توجه به تحولات اجتماعی، اقتصادی باید بروز رسانی و اصلاح شود.

ایثارگران از بسیاری از قوانین مربوط به خود بی‌اطلاع هستند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه نیز در این همایش از مهمترین دلایل عدم اجرایی قوانین و خدمات جامعه ایثارگری را آگاهی نداشتن و اطلاع ایثارگران از حق و حقوق خود در دستگاه‌های اجرایی و خدمت رسان دانست و با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی قوانین به این قشر گفت: اگر ایثارگران از حقوق خود آگاهی دقیق و کامل داشته باشند، مطالبه گری بر اساس قانون پیش می آید و دستگاه ها موظف به اجرای قوانین می شوند.

خسرو شهیدی با بیان اینکه اگر قوانین اجرا شود رضایت مندی به وجود می آید بر اطلاع رسانی قوانین مربوط به جامعه ایثارگران در برنامه هفتم توسعه از همین سال اول تاکید کرد.

در پایان این همایش از وکلا و کارشناس حقوقی همکارِ بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه تجلیل شد.

کرمانشاه حدود ۱۰ هزار نفر شهید دارد

به گزارش ایرنا، جنگ تحمیلی با اشغال شهر قصرشیرین در ۳۱ شهریور سال ۵۹ از استان کرمانشاه آغاز و با عملیات مرصاد در پنجم مرداد ماه سال ۶۷ در همین استان پایان یافت.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۰۰ آزاده تقدیم میهن کرده اند.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم کشور کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

در استان کرمانشاه هشت یادمان دوران دفاع مقدس شامل یادمان بین المللی مرصاد، بازی دراز، شهید بهشتی قصرشیرین، مطلع الفجر گیلانغرب، شهدای ۲۶ مرداد پاوه، بانه‌دار شیخ صله ثلاث باباجانی، شهید شیرودی و یادمان پادگان ابوذر وجود دارد.