اسلام‌آباد - ایرنا - نایب رئیس کمیسیون نظامی مرکزی چین طی سفر به پاکستان با فرمانده ارتش این کشور دیدار و بر تمایل پکن برای تقویت رابطه پایدار با اسلام‌آباد در مبارزه با تروریسم تاکید کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از بیانیه روابط عمومی ارتش پاکستان، ژنرال ژانگ یوشیا در راس یک هیات بلندپایه نظامی در شهر راولپندی با ژنرال سید عاصم مُنیر فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد. مذاکرات طرفین در سطح هیات‌های عالی نیز در مقر فرماندهی ارتش برگزار شد.

سفر هیات بلندپایه نظامی چین به اسلام‌آباد تنها چند هفته پس از بازدید رئیس ستاد ارتش پاکستان از پکن و حضور فعلی نیروهای ویژه چین در پاکستان برای انجام رزمایش مشترک ضد تروریسم انجام می‌شود.

حملات سریالی علیه اتباع و منافع چین در پاکستان روابط دو کشور را تحت الشعاع قرار داده و بنابر اذعان دو کشور، پدیده تروریسم یک چالش در روابط دو کشور همسایه تلقی می‌شود.

چین بارها از پاکستان مقابله موثر علیه نیروهای تروریستی که منافع و اتباع چین را مورد هدف قرار می‌دهند، را مطالبه کرده است.

در بیانیه ارتش پاکستان آمده است: دیدار امروز مقام های نظامی دو کشور بر موضوعات مورد علاقه متقابل، تحولات امنیت منطقه ای، اقدامات برای ثبات منطقه و تقویت همکاری دفاعی دوجانبه متمرکز بود.

ژنرال عاصم مُنیر بر ماهیت پایدار و همه‌ جانبه روابط پاکستان و چین بر پایه اعتماد و همکاری متقابل تاکید کرد و گفت: ما از رهبری چین برای ایستادگی محکم در کنار پاکستان صرف نظر از تغییرات در محیط بین المللی و منطقه‌ای قدردانی می کنیم.

نایب رئیس کمیسیون نظامی مرکزی چین مراتب خرسندی کشورش را از تعهد ثابت پاکستان به مشارکت استراتژیک بین دو کشور ابراز کرد.

وی از اراده ارتش پاکستان در تلاش های ضد تروریسم تمجید و بر عزم چین برای تقویت بیشتر این رابطه پایدار تاکید کرد.

ارتش پاکستان همچنین تصویری از مبادله اسناد میان فرمانده ارتش این کشور با رئیس هیات نظامی چین منتشر کرد اما در بیانیه مذکور هیچ اشاره‌ای به هرگونه امضای سند یا تفاهم نامه نشده است.

بیست و سوم آبان امسال و تنها ۲ روز پس از سفر غیرمنتظره رئیس ستاد ارتش پاکستان به پکن و دیدار وی با مقام‌های بلندپایه نظامی چین، رسانه‌های پاکستانی از طرح پکن برای متقاعد کردن پاکستان برای موافقت با حضور نیروهای امنیتی چین در خاک خود خبر دادند.

رویترز به نقل از پنج منبع امنیتی و سیاسی پاکستان مدعی شده بود: پکن در پیشنهاد مکتوب ارسالی به اسلام‌آباد، به طرح اعزام نهادهای امنیتی و نیروهای نظامی به خاک یکدیگر برای کمک به ماموریت های ضد تروریسم و انجام حملات مشترک اشاره کرده است. در عین حال طرف پاکستانی مخالف این ابتکار است.