ساری- ایرنا- بنای تاریخی و زیبای گنجینه بابل این روزها محل برگزاری نمایشگاه و فروشگاهی از آثار فاخر «فردوس مجیبی» هنرمند مازندرانی و پیشکسوت هنر اصیل خوشنویسی است که با عنوان «حاصل عمر» از چهارم آذر برپا شده و مورد استقبال بسیاری از هنردوستان و چهره‌های شاخص هنر خوشنویسی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، سالن موزه گنجینه بابل از یکشنبه گذشته در کنار آثار تاریخی‌اش، محل نمایش ۲۸ اثر ارزشمند خوشنویسی است که در قالب مجموعه‌ای به نام «حاصل عمر» در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته و به فروش گذاشته شده است. تابلوخط‌هایی شامل ۲۷ اثر از استاد فردوس مجیبی هنرمند ۶۶ ساله مازندرانی و یک اثر اهدایی به این نمایشگاه از استاد مهدی فلاح که مجموعه‌ای منحصربه‌فرد از آثار خوشنویسی را ایجاد کرده است.

«حاصل عمر» با تلاش تعدادی از هنردوستان و هنرمندان مازندرانی و به پاس نزدیک به پنج دهه فعالیت مستمر هنری و آموزشی «فردوس مجیبی» در زمینه خوشنویسی برپا شده و مورد استقبال بسیاری از اساتید خوشنویسی و هنرمندان شناخته شده هنرهای تجسمی نیز قرار گرفته است.

در مراسم گشایش این نمایشگاه که با پخش پیام‌هایی از اساتید برجسته خوشنویسی ایران و مازندران از جمله مهدی فلاح، اسرافیل شیرچی، محمدعلی سبزه‌کار و عبدالرضا اتحاد همراه بود، تعداد زیادی از هنرمندان و هنردوستان حضور یافتند و یکی از شلوغ‌ترین روزهای گنجینه بابل در سال‌های اخیر را رقم زدند.

از آخرین نمایشگاه انفرادی این هنرمند مازندرانی نزدیک به ۲ دهه می‌گذرد. او در میانه‌های دهه ۸۰ یک نمایشگاه انفرادی از آثار خوشنویسی را همراه با آثار تجسمی تولید شده توسط همسرش در قزوین برپا کرد و پس از آن تابلوخط‌هایش را در قالب نمایشگاه‌های گروهی در معرض دید علاقه‌مندان قرار داد.

پس از حدود ۲ دهه سایه‌نشینیِ همراه با آموزش و تولید آثار فاخر و ارزشمند، تعدادی از هنرمندان و دوستان و علاقه‌مندان به مجیبی و هنرش تصمیم گرفتند تا به پاس بیش از چهار دهه تلاش و ممارست بی‌چشمداشت او در عرصه هنر، مقدمات برپایی نمایشگاهی از آثارش را با هدف حمایت مالی از این هنرمند به واسطه فروش آثارش فراهم کنند.

مجیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا درباره بازه زمانی تهیه آثار عرضه شده در این نمایشگاه می‌گوید: ۲۷ تابلوخطی که در این نمایشگاه در معرض دید و فروش قرار گرفته، بخشی از آثارم هستند که از سال ۱۳۹۰ تا کنون نوشته‌ام و یک تابلوی اهدایی از استاد مهدی فلاح نیز در نمایشگاه وجود دارد.

وی می‌افزاید: همه آثار نستعلیق هستند و در قالب‌های متنوع سطری، دوسطری، چلیپا، قطعه‌نویسی و سیاه‌مشق نوشته شده‌اند. تذهیب زیبای تابلوها را هم دوست هنرمندم رضا عابدی انجام داده است که در زیبایی و چشم‌نوازی تابلوها سهم قابل توجهی دارد. تمام آثار موجود در این نمایشگاه را به فروش گذاشته‌ام.

این استاد خوشنویسی درباره به فروش گذاشتن آثارش نیز اظهار می‌کند: من در تمام سال‌های فعالیتم تلاش کردم که نگاهم به هنر دور از مسائل مادی باشد و خودم را درگیر مسائل مالی نکنم. اما به هر حال شرایط به گونه‌ای است که مسائل مالی همه ما را درگیر خودش کرده است. یکی از دلایل برپایی این نمایشگاه لطف دوستان و چند تن از فرهیختگان برای کمک مالی به من بود. آثار را قیمتگذاری کردند و پیگیر برگزاری نمایشگاه شدند.

مجیبی با تاکید بر لزوم تقویت اقتصاد هنر برای استمرار فعالیت هنرمندان تصریح می‌کند: هنرمند آثارش را برای جامعه تولید می‌کند و جامعه هم با خرید آثار می‌تواند هنر و هنرمند را در مسیر استمرار فعالیت‌ها حمایت کند. تهیه این قبیل آثار هنری به عنوان هدیه یکی از نکاتی است که در جامعه ما باید نهادینه شود تا چرخ اقتصاد هنر بیشتر و بهتر به حرکت درآید. انتظارم از همه عزیزانی که برای بازدید به این نمایشگاه می‌آیند یا از سایر نمایشگاه‌های هنری بازدید می‌کنند این است که از هنر و هنرمند حمایت مالی داشته باشند.

مجیبی که سال ۱۳۳۷ در بابل متولد شد، دوره خوشنویسی را نزد استاد کیخسرو خروش آغاز کرد. سال ۱۳۶۵ گواهینامه عالی و سال ۱۳۶۶ رتبه ممتاز خوشنویسی را کسب کرد و به مرور وارد عرصه آموزش شد. او سال ۱۳۶۷ عضو انجمن خوشنویسان مازندران شد و سال ۱۳۷۰ به عضویت شورای بازبینی اساسنامه انجمن خوشنویسان ایران درآمد. سال ۱۳۸۸ هم گواهینامه فوق ممتاز خوشنویسی به او اعطا شد.

از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ ساکن قزوین شد و آموزش خوشنویسی را در این دیار ادامه داد. او یکی از پیشنهاددهندگان ثبت قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران است. او از اعضای هیات موسس مهستان هنر نیز هست.

سال ۱۳۹۰ به مازندران بازگشت و گروه وصال را با عضویت تعدادی از هنرجویان سابقش و خوشنویسانی همچون مرضیه خسرویان، محمدعلی محجوب، عباس ولی‌پور، داریوش ذاکری، محمدنوید بزرگی، فریبرز حاجیان و علی میری تشکیل داد که نمایشگاه‌های گروهی‌شان در شهرهای ساری و بابل، آمل و قائمشهر برگزار شد.

دست‌کم نزدیک به ۵۰ تن از هنرجویان مجیبی تا دوره ممتاز و ۱۱ نفرشان نیز در دوره فوق‌ممتاز آموزش‌های خوشنویسی را نزد او گذراندند.

نمایشگاه «حاصل عمر» تا روز جمعه -۹ آذر- هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ در موزه گنجینه بابل پذیرای علاقه‌مندان به خوشنویسی است.