به گزارش خبرنگار ایرنا محمود رفعتینژاد روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: این تعداد یک درصد استعلامات سامانه کشوری است، اکنون چهار درصد درخواستها در انتظار پاسخگویی است.
وی بیان کرد: این سامانه خدماتی مانند تعیین حدود اراضی روستایی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، تعیین نوعیت اراضی، استعلام اراضی (گواهی ملی مستثنیات) واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرحهای کشاورزی و صنعتی، صدور مجوز تاسیس و توسعه شهرکهای صنعتی غیردولتی را ارائه میدهد.
معاون حفاظت و امور اراضی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون از مجموع ۳۲ دستگاه، ۲۱ دستگاه به این سامانه وصل شدند و ۱۱ دستگاه دیگر باقیمانده است، بیان کرد: این سامانه با ۲ هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمین خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راه اندازی شده است.
وی بیان کرد: زمان پاسخگویی به استعلامات در این سامانه به صورت میانگین ۱۷ روز است که استان از نظر زمان پاسخگویی رتبه پنجم کشور را دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم گفت: سامانه الکترونیکی پنجره واحد مدیریت زمین با هدف پیشگیری از مفاسد زمین خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راه اندازی شده است.
حجت الاسلام زارع حسینی افزود: هر چه آموزش و ارتقای آگاهی عمومی مدیران متولی افزایش یابد، نقش موثری در سرعت بخشی این سامانه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه باید حقوق عمومی مردم در این سامانه به نحو احسن پیگیری شود، گفت: براساس ارزیابی قانون گذار بیش از ۵۴ عنوان کیفری در قوانین ما احصا شده که مربوط به حوزه زمین است.
حجت الاسلام حسینی اظهار کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین نقش موثری در پیشگیری و مقابله با زمین خواری، تصرفات اراضی و تغییر کاربری دارد.