قزوین - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: هیچ‌ جابجایی تجهیزاتی از بیمارستان رحیمیان شهر الوند نه تنها در دوره مدیریت فعلی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام نشده بلکه جایگزینی تجهیزاتی مستعمل با دستگاه‌های جدید و به‌روز نیز صورت گرفته است.

دکتر عبدالله دیده بان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: تعداد تجهیزات جدید هم اکنون چند برابر تجهیزات قبلی می باشد اقدامات صورت گرفته گامی مثبت در راستای ارتقای سطح کیفی خدمات درمانی در بیمارستان رحیمیان الوند است.

وی ادامه داد: مدیریت بهینه تجهیزات تشخیصی و درمانی از مهمترین وظایف دانشگاه‌های علوم پزشکی است و در مواردی که تجهیزاتی در یک مرکز قابل استفاده نباشد، انتقال آنها به مراکز دیگر، اقدامی مرسوم و منطقی بوده و از مصادیق حفظ حقوق عامه است.

دیده بان ادامه داد: بایستی اذعان کرد که جابجایی معدودی از دستگاه ها در زمان مدیریت قبلی دانشگاه صورت گرفته بود که البته آن موضوع نیز براساس شرایط موجود و در جهت استفاده بهینه از تجهیزات و بیت‌المال انجام شده است‌.

این مسوول با اشاره به اینکه پیگیری‌ و دغدغه‌های مسوولان، عاملی مهم در پیشبرد اهداف سلامت‌ محور در جامعه به شمار می‌رود، افزود: شبکه بهداشت و درمان هر شهرستان به‌ عنوان بازوی اجرایی و نظارتی دانشگاه علوم پزشکی، مسوولیت مستقیم مدیریت و نظارت بر مسایل سلامت در آن شهرستان را برعهده دارد و مدیریت شبکه بهداشت و درمان به‌ عنوان نماینده رییس دانشگاه علوم پزشکی، وظیفه پیگیری، هماهنگی و بررسی مسایل مرتبط با سلامت را عهده دار است.

وی یادآورشد:‌ در مواردی که گزارش‌هایی از سوی شهروندان یا سایر نهادها مطرح می‌شود، صحت و سقم آن از طریق استعلام از مدیر شبکه بهداشت و درمان تایید می شود، چرا که این رویکرد ضمن جلوگیری از هرگونه سوء تفاهمی، به اتخاذ تصمیمات دقیق‌ و موثرتر در راستای ارتقای سلامت عمومی کمک شایانی خواهد کرد.

دیده بان تصریح کرد: بیمارستان رحیمیان الوند به‌ عنوان یک مرکز درمانی عمومی، مطابق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت ملزم به ارایه خدمات در چهار تخصص اصلی شامل جراحی، داخلی، اطفال و زنان و زایمان است و با این حال، در این بیمارستان فراتر از استانداردها عمل شده و خدمات تخصصی دیگری مانند قلب، گوش‌،حلق‌ و بینی(ENT)، روانپزشکی، چشم‌پزشکی و بخش‌های ویژه‌ای همچون ICU و CCU را نیز ارایه می‌شود.

به گفته این مسوول، همچنین بخش های پاراکلینیکی مانند آزمایشگاه، رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن، سونوگرافی و ماموگرافی در این بیمارستان فعال هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: علی‌رغم این تلاش‌ها، امروزه کمبود نیروهای متخصص، به‌ ویژه در رشته‌هایی مانند بیهوشی، طب اورژانس، اطفال و داخلی به یکی از چالش‌های جدی بیمارستان‌ها تبدیل شده است و این کمبود که در سطح ملی نیز قابل‌ مشاهده می باشد فراتر از اختیارات و توان دانشگاه‌های علوم پزشکی بوده و نیازمند سیاست‌گذاری‌های کلان و اقدامات و برنامه ریزی در سطح کشور است.

وی ادامه داد: برخورداری از سلامت، به‌ عنوان یکی از مهمترین حقوق آحاد جامعه، در قانون اساسی و برنامه‌های توسعه‌ای کشور، مورد تاکید دانشگاه علوم پزشکی قزوین قرار دارد اما تامین سلامت مردم صرفا از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امکان‌پذیر نیست و براساس مطالعات جهانی، دستگاه سلامت هر کشور تنها قادر به تامین ۲۵ درصد از نیازهای سلامت بوده و تحقق ۷۵ درصد باقیمانده نیز مستلزم مشارکت فعال سایر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: این دانشگاه همواره در تلاش است تا در چارچوب قانون و با بهره‌گیری از تمامی امکانات، خدماتی شایسته به مردم استان و کشور ارایه دهد و در این مسیر، همراهی و مشارکت تمامی مسوولان و دستگاه‌های اجرایی نقش کلیدی را ایفا می‌کند که امیدواریم با هم‌افزایی بیشتر، ضمن کاهش دغدغه‌های مردم، بتوانیم سطح سلامت جامعه را به‌طور مؤثری ارتقا دهیم.