به گزارش ایرنا، محمدصادق خیاطیان روز چهارشنبه در کمیسیون دانشبنیان اتاق بازرگانی گرگان، اظهار کرد: از ۱۰ سال قبل تاکنون ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور راهاندازی شده است.
وی اظهار امیدواری کرد صنایع بزرگ پای کار آمده و از توان شرکتهای نوپا پشتیبانی کنند.
وی یادآور شد: قانون رشد دانش بنیان سال ۱۴۰۱ هم در راستای برقراری توازن تقاضا و سرمایهگذاری بود تا از این ظرفیت برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان نوپا استفاده شود.
خیاطیان ادامه داد: برای رسیدن به شکوفایی بیشتر باید حمایت تسهیلاتی بیشتری از شرکتهای دانش بنیان شود.
وی گفت: بخش خصوصی پشتیبانی قابل قبولی از شرکتهای دانشبنیان دارد اما حمایت دولت از این بخش و صندوق های پژوهش و نوآوری در استانها باید بیشتر شود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص حمایت از شرکتهای دانش بنیان گلستان هم گفت: این استان شمالی با ایجاد زنجیرههای غذایی از جمله آبزی پروری، طیور و کشاورزی با استفاده از طرحهای دانشبنیان میتواند در حوزه امنیت غذایی و توسعه استان گام موثری بردارد.
رییس پارک علم و فناوری گلستان هم در این نشست گفت: فعالیت شرکتهای دانشبنیان در این استان شمالی برای کمک به رونق اقتصادی منطقه نیازمند حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی است.
حامد پاکنژاد افزود: با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، شاهد حمایت مالی این صندوق به مبلغ ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای اختصاص به فعالیت ۳۴ شرکت دانش بنیان استان هستیم.
وی ادامه داد: این مصوبه مالی در حمایت از شرکتهای دانش بنیان استان گلستان، رقم چشمگیری بوده و به زودی به حساب شرکتهای دانش بنیان واجد شرایط واریز خواهد شد.
وی حمایت از ایجاد سایت دانش بنیان آق قلا و افزایش سرمایه اعتباری صندوق استانی از ۱۲۰ به ۵۰۰ میلیارد ریال را دیگر مصوبههای سفر رییس صندوق نوآوری وشکوفایی به گلستان برشمرد.
رییس اتاق بازرگانی گرگان هم گفت: این اتاق به عنوان بخش خصوصی آمادگی دارد از فعالیت شرکتهای دانش بنیان برای شتاب در توسعه استان، حمایت کند.
امیر یوسفی افزود: با توجه به این که درآمد خانوارهای گلستان کمتر از ۵۰ درصد میانگین کشوری است، لزوم استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در بخشهای مختلف برای توسعه اقتصادی استان، دوچندان است.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان هم در این نشست با تاکید بر این که فعالیت شرکتهای دانش بنیان استان نیازمند حمایت ویژه است پیشنهاد کرد آیین نامه بند پ ماده ۱۱ قانون جهش تولید شرکتهای دانش بنیان با هدف افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی استان اصلاح شود.
قربان حاجی مشهدی افزود: با توجه به این که گلستان جزو استانهای محروم کشور به شمار می رود باید از شرکتهای دانش بنیان این خطه بیشتر حمایت شود.
در این نشست تعدادی از نمایندگان شرکتهای دانش بنیان گلستان، با برشمردن ظرفیتها از جمله صنعت طیور، دارو و صنابع وابسته و تجارت الکترونیک و صنابع تبدیلی کشاورزی، مسایل و مشکلات پیشرو خود را در تامین منابع مالی برای مشارکت هرچه بیشتر در توسعه اقتصادی استان طرح کردند و خواستار حمایت بیشتر در این زمینه شدند.
همچنین پیش از برگزاری این نشست، نخستین مجمع موسسین انجمن شرکتهای دانش محور و فناوریهای پیشرفته استان گلستان در محل اتاق بازرگانی گرگان با حضور رییس تشکلهای اتاق ایران برگزار شد و با رای گیری این مجمع، اعضای اصلی هیئت رییسه شامل میثم دومهری،صبا کاویان، مازیار شفائی، احمد جوادی و ملیسا میرکریمی و اعضای علیالبدل علی دولتی و مژگان نادری و سیدعلی حسینی هم به عنوان ناظر از میان ۲۸ شرکت کننده، برای ۲ سال فعالیت برگزیده شدند.
گلستان حدود ۸۰ شرکت دانشبنیان و ۱۷۰ هسته فناور فعالیت دارد.