اصفهان - ایرنا - مدیرکل بهزیستی اصفهان گفت: جامعه افراد دارای معلولیت استان، کماکان ۲ مطالبه اساسی دارند که شامل اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت و همچنین دسترس پذیری و به نوعی مناسب سازی اماکن شهری است.

به گزارش ایرنا، ناصر چاووشی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مطالبه بحق توانجویان در اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت باید بطور کامل و با اجرای تمام بندهای آن لحاظ شود.


وی اظهار داشت: دسترس‌پذیری و مناسب‌سازی اماکن شهری، دومین مطالبه بحق معلولان است که باید در سطح شهر اصفهان اجرا شود که تاکنون اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده، اما هنوز جای کار بسیار است.
مدیرکل بهزیستی اصفهان افزود: در بحث مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری نباید فقط شهر اصفهان مد نظر باشد، بلکه باید در همه شهرهای استان، این موضوع عملی شود.
وی با اشاره به آخرین وضعیت یکی از بناهای بهزیستی در خیابان «جی» اصفهان که بحث واگذاری آن به دادگستری مطرح شده بود، گفت: این ملک اکنون در اختیار بهزیستی بوده و مقرر است همزمان با دهه فجر با کاربری توانبخشی و آموزش تخصصی ویژۀ افراد زیرپوشش این نهاد، فعالیت خود را آغاز کند.
مدیرکل بهزبستی اصفهان یادآور شد: اکنون در استان ۹۰ هزار و ۵۲۴ معلول شامل جسمی _ حرکتی، ذهنی، اعصاب و روان، شنوایی و بینایی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد مددجویان استان جسمی _ حرکتی، ۲۲ درصد معلول ذهنی، ۱۲ درصد اعصاب و روان، ۱۰ درصد ناشنوایان و ۹ درصد نابینایان هستند.
چاووشی افزود: ۶۶ مرکز نگهداری معلولان در استان بصورت شبانه‌روزی فعالند که به چهار هزار و ۵۰۰ معلول که امکان نگهداری آنها در منزل وجود ندارد؛ خدمات ارائه می دهند.
‌وی یادآور شد: ۱۶۰ مرکز روزانه زیر نظر بهزیستی با هدف حرفه‌آموزی و ارائۀ دیگر خدمات توانبخشی نیز در سطح استان فعالیت می کنند.
این مسوول افزود: بخشی از خدمات بهزیستی مربوط به پرداخت مستمری ماهانه است که به ۶۱ هزار و ۷۱۰ نفر تعلق می‌گیرد که این مبلغ بر اساس تعداد افراد پرداخت می‌شود و از ۹۷۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعریف شده است.
وی اظهار. اشت: در زمان‌ حاضر حق پرستاری به پنج هزار و ۱۵۲ نفر از معلولانی‌ که در منزل نگهداری می‌شوند، تعلق می‌گیرد.
چاووشی همچنین به پرداخت ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات به ۶ هزار و ۲۰۵ نفر از معلولان در حوزۀ اشتغال اشاره کرد و گفت: این پرداخت‌ها از طریق سیستم بانکی، قرض‌الحسنه و بهره‌گیری از منابع ملی و استانی صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا، اکنون بالغ بر ۹۰ هزار معلول، ۱۰ هزار زن سرپرست خانوار و یکهزار و ۲۰۰ کودک بدسرپرست یا بدون سرپرست موثر در ۴۰ خانه کودک و نوجوان زیر پوشش خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی استان اصفهان هستند.

این استان از نظر آمار و تنوع معلولان، رتبه پنجم کشور را دارد.