مراغه- ایرنا- مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بافت تاریخی مراغه با وجود ظاهر فرسوده، ظرفیت‌های ساختاری(معماری) و فرهنگی بسیار ارزشمندی دارد.

«فاطمه داوری» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: خوشبختانه با توجه به ظرفیت‌های قانونی که از سال ۱۳۹۸ وجود دارد، زمینه اجماع دستگاه‌های دخیل در برنامه‌ریزی شهری بافت تاریخی فراهم است و از این ظرفیت می‌توان به نحو بهینه استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه این قوانین مبنای برنامه‌ریزی در شهرهای تاریخی و جایگزین دیگر طرح‌های بالادستی است، ابراز امیدواری کرد که به زودی برنامه یکساله برای بافت تاریخی این شهرستان تدوین شود.

به گفته وی در چشم‌انداز بعدی نیز طرح ویژه بافت تاریخی در این شهر اجرا می‌شود و طرح جامع و طرح تفصیلی و نظام مدیریت حاکم را در خودش تلفیق می‌کند.

وی این را هم بیان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی به ویژه میراث فرهنگی، راه و شهرسای، شهرداری و استانداری باید امکانات خود را برای رسیدن به چشم‌انداز مطلوب تجمیع کنند.

«داوری» همچنین ضرورت اجرای طرح ویژه بافت تاریخی در مراغه را هم حمایت از مردم و بهره‌برداران این مناطق دانست.

دلیل سفر «داوری» به مراغه

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی متعاقب سفر اخیر وزیر در این شهرستان حضور یافت و گفت: بر اساس تاکید مقام عالی وزارت مبنی بر تعامل با همه نهادهای استانی و شهرستانی و همچنین با هدف شناسایی، حفاظت و احیای ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی مراغه در این شهرستان حضور یافتم.

مراغه به دلیل برخورداری از ویژگی‌های فرهنگی و تمدنی، یک پایگاه خاص در پهنه وسیع از این منطقه به شمار می‌رود

«داوری» به بازدیدش از بافت تاریخی و آثار تاریخی این کهن‌شهر اشاره، و بیان کرد: شهر مراغه به دلیل برخورداری از ویژگی‌های فرهنگی و تمدنی، یک پایگاه خاص در پهنه وسیع از این منطقه به شمار می‌رود که تاثیر و تاثرهایی را از قرن هفتم و هشتم به بعد داشته است.

وی شناسایی ظرفیت‌های خاص مراغه برای برنامه‌ریزی‌های آینده را ضروری خواند و افزود: این ظرفیت‌ها در چشم‌اندازی‌های فرهنگی و توسعه گردشگری باید فعال شده و در بسیاری از برنامه‌های فرهنگی شمالغرب کشور جاگذاری شود.