علی پورداوود روز پنج شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه در استان بوشهر هم زمان با سراسر کشور آغاز شده است و به مدت ۴۵ روز در سطح ۱۰ شهرستان ، ۴۱ شهر و ۶۳۹ آبادی دارای سکنه در این استان اجرا خواهد شد.
وی یادآور شد: اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان بوشهر با همکاری ۲۶۰ نفر در حال اجرا و روند مطلوبی دارد.
پورداوود تصریح کرد: سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات مناسبی از ظرفیت ها و چالش های طبیعی و غیر طبیعی کشور در اختیار مجریان و کارشناسان قرار می دهد و زمینه افزایش بهره وری و توسعه پایدار در این بخش را فراهم میکند.
مدیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی استان بوشهر ادامه داد:سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان دومین طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین فعالیت آماری بخش کشاورزی محسوب می شود و مطابق توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) سرشماری کشاورزی باید در بازه های زمانی حداکثر ۱۰ ساله انجام شود.
وی گفت: اطلاعات حاصل از این سرشماری، تامین کننده نیازهای چارچوبی و آمار پایه این بخش در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی مورد نیاز مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان های متولی تنظیم بازار، برنامه ریزان، پژوهشگران و بهره برداران است.
پورداوود اضافه کرد: سرشماری کشاورزی، دادههایی را در اختیار میگذارد که شامل وسعت اراضی زیر کشت، نوع محصولات تولیدی، وضعیت دامپروری، توزیع منابع آبی و بهرهبرداری از فناوریهای نوین است.
وی افزود: این دادهها، مبنای تصمیمگیریهایی قرار میگیرد که میتواند بهرهوری را افزایش دهد و زمینهساز توسعه پایدار باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر گفت: مدت زمانی که برای تکمیل فرم سرشماری لازم میباشد حداکثر ۵ دقیقه است که همکاری مردم در این طرح ستودنی است.
پورداوود با قدرانی از همکاری مطلوب مردم در این سرشماری افزود: طبق قانون تمامی اطلاعات جمعآوری شده از این سرشماری محرمانه بوده و به هیچ نهاد یا دستگاهی ارائه نخواهد شد و فقط برای تعیین وضعیت بخش کشاورزی و برنامهریزی در این حوزه از آن بهرهبرداری خواهد شد.
وی یادآور شد: آمار و اطلاعاتی این سرشماری ، مربوط بخش کشاورزی است و مورد استفاده تحلیلگران و پژوهشگران بخش کشاورزی به منظور برنامهریزی دقیق و کاربردی استفاده خواهد شد.