تهران- ایرنا- دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی از شناسایی ۵۰ مساله کلیدی برای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان خبر داد.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، فهیمه فرهمندپور در نشست الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده به سالگرد تأسیس این شورا و اهتمام آن در تدوین و طراحی الگوی حکمرانی در حوزه زنان و خانواده پرداخت و گفت: این ۵۰ مساله کلیدی برای طراحی این الگو در چهار دسته کلی مسائل نظری (پایه)، مسائل نظری معطوف به اجرا، مسائل اجرایی و لوازم طراحی یا ارزیابی الگو تقسیم بندی می‌شوند.

وی در یکی از این دسته بندی‌ها مسائل اجرایی اشاره کرد که در حوزه سیاست‌گذاری معطوف به خانواده، نیازمند اطلاعات و آمار دقیق و امکان‌سنجی‌های لازم هستند. به‌عنوان نمونه، بازنگری در آیین‌نامه‌های ارتقا، استخدام و جذب اعضای هیات‌ علمی در مراکز علمی متناسب با الگوی حکمرانی تمدنی، مستلزم دسترسی به داده‌های آماری جامع است.

دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به ضعف موجود در فرآیند حکمرانی حوزه زنان و خانواده گریزی زد و گفت: با فرآیندی مواجهه هستیم که فاقد انسجام معنا بخش و اثرگذار و از سیاست‌گذاری تا میدان، یکپارچه‌سازی نشده است.

دانشگاه الزهرا(س) پایگاه اجرای سیاست‌های حکمرانی تمدنی

رئیس دانشگاه الزهرا(س) در نشست بر اهمیت داده‌ها در برنامه‌ریزی‌های آینده و الگوهای تمدنی، از نیاز به تعاریف مشترک و انتخاب درست عوامل مؤثر در تدوین این الگوها سخن گفت که ناهماهنگی یا مغفول ماندن هر عامل، انسجام و کارایی الگو را بر هم می‌زند.

زهرا ناظم بکائی سپس به نقش دانشگاه الزهرا(س) به‌عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان در جمهوری اسلامی اشاره کرد و آن را محور دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه زنان و خانواده دانست و بر آمادگی این دانشگاه برای اجرای سیاست‌های تدوین‌شده در حوزه آموزش عالی بانوان و معرفی الگوی سوم زن در جهان تأکید داشت و از حمایت‌های مادی، معنوی و فکری در این مسیر استقبال کرد.

نشست تخصصی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده، با محوریت بررسی جایگاه اطلاعات و داده‌های آماری در این حوزه، به میزبانی دانشگاه الزهرا(س) و با حضور مسئولان و صاحب‌نظران شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.