به گزارش ایرنا، عیسی بابایی روز پنجشنبه در نشست بررسی اجرای طرح مزرعه خورشیدی در روستای قرهقاشلی بندرترکمن با حضور نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران، اظهار کرد: یکی از سیاستها و ماموریتهای ابلاغی این نهاد در بخش اشتغال مددجویان تحت حمایت کمیته امداد، نصب پنل خورشیدی است.
وی با بیان اینکه طرح راهاندازی نیروگاههای خورشیدی به ۲ روش انجام میشود، افزود: در روش نخست، در منازل مددجویان و پشتبام خانهها در قالب نیروگاه پنج کیلوواتی اجرا میشود و در روش دیگر تولید برق خورشیدی، در زمینهای واگذار شده از سوی خیرین و یا در زمینهای متعلق به روستاها، منابع طبیعی و آبخیزداری و یا سایر دستگاههای اجرایی به صورت تجمیعی و در قالب مزرعه خورشیدی اجرا میشود.
مدیرکل کمیته امداد گلستان بیان کرد: براساس تفاهمنامه بستهشده با توانیر، برق تولیدی به مدت ۲۰ سال و به صورت تضمینی، از تولیدکنندگان برق خانگی خریده میشود.
بابایی از دادن وام ارزانقیمت به متقاضیان نصب پنلهای خورشیدی اشاره کرد و یادآور شد: پرداخت اقساط وام نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس از محل فروش برق تولیدی گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه آغاز ساخت نیروگاه خورشیدی ۱.۲ مگاواتی در روستای سقرتپه گمیشان با حضور معاونان توانیر یادآور شد: نصب پنل خورشیدی به حل مشکل ناترازی انرژی کمک میکند و در کنار آن، منبع درآمدی خوبی برای مددجویان و خانوارهای دهک درآمدی یک تا پنج است.
به گزارش ایرنا، نصب نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس برای مددجویان کمیته امداد از سال ۱۴۰۰ در گلستان آغاز شده است.
براساس گزارش کمیته امداد گلستان، سال گذشته ۴۴۵ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی کوچک مقیاس به صورت حمایتی در استان گلستان نصب شد که این طرح به طور متمرکز و با کمک خیرین در یکی از روستاهای مینودشت و گنبدکاووس اجرا شده است.
امسال نصب ۲۲۸ نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس با کمک شرکت توزیع نیروی برق، بانکها و پیمانکاران برای مددجویان زیرپوشش کمیته امداد در دستور کار قرار گرفته که برخی از این نیروگاهها ساخته شده و برخی دیگر در دست ساخت است.