به گزارش خبرنگار ایرنا، امید کریمیان روز پنجشنبه در شورای اشتغال و سرمایه گذاری کردستان در سنندج اظهار کرد: یک سال و نیم بعد از ابلاغ منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان و تعیین مدیران، این منطقه باید طرح جامع آن تصویب و اجرا میشد ولی اکنون بعد از سه سال و نیم، خبری از طرح جامع نیست.
وی افزود: محیط زیست و سازمان تحقیقات کشاورزی موانعی سر راه تغییرات کاربری ایجاد کرده اند که به نفع سرمایهگذاری نیست و باید بازنگری لازم انجام شود.
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مشکلات ناهماهنگی بین دستگاههای اجرایی و نبود انسجام لازم باعث شده تا مشکلات استان متفاوت از دیگر استانها باشد.
کریمیان با بیان اینکه بدون برنامه عملیاتی و بر اساس روزمرگی اقدام به توزیع تسهیلات شده است، اضافه کرد: تسهیلات اشتغال تنها نقش مسکن دارد و برای اشتغال پایدار باید سرمایهگذاری در استان را تقویت کرد.
وی ادامه داد: سختی فرآیندهای بانکی، فقدان سامانههای نظارتی و پراکندگی پرداخت تسهیلات از موانعی است که اشتغال کردستان پیش روی خود دارد.
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سختگیری هایی برای صدور مجوز سرمایه گذاری انجام می شود، افزود: قبلا پنجره واحد سرمایه گذاری این کار را مدیریت می کرد و اگر این پنجره به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار فعال شود، خیلی از مشکلات موجود در زمینه صدور مجوز، برطرف می شود.
کریمیان اضافه کرد: سال گذشته نرخ بیکاری در استان ۱۰.۷ درصد بود و رتبه ششم کشوری را در کشور داشتیم ولی امسال با ۷.۶ درصد، رتبه ۱۶ را داریم؛ هر چند در مریوان و سروآباد با وجود ظرفیت های فراوان، نرخ بیکاری بالاتر از دیگر نقاط استان است.
وی ادامه داد: توزیع اعتبارات به صورت شهرستانی انجام می شود که مطلوب نیست و باید این کار به تفکیک بخش ها(صنعت، معدن، خدمات و ...) و براساس اولویت انجام شود.
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی به این هم اشاره کرد که در سروآباد وجود منطقه حفاظت شده کوسالان و ممانعت محیط زیست، مانع سرمایه گذاری شده است.
پرداخت تسهیلات به ۱۱۸۰ طرح
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان هم با اشاره به هدفمند پرداخت کردن تسهیلات اشتغالزایی، اظهار کرد: شورای برنامه ریزی در استان ها مکلف شده اند برنامه های مربوط به پرداخت تسهیلات را در همه بخش ها از طریق کمیته استانی رصد و نظارت کنند.
محمد مشیرپناهی افزود: سهم استان در سال ۱۴۰۱ در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، ۱۳هزار میلیارد ریال بود که هزار و ۷۰۰ طرح به مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال به بانک ها معرفی شد.
وی یادآور شد: تاکنون در همین رابطه، به هزار ۱۸۰ طرح، ۹ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است که ۹۵ درصد تعهدات را شامل می شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان با اشاره به اینکه سهم دستگاه ها از پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ براساس عملکرد آنها در سال گذشته است، ادامه داد: سهم امسال سازمان جهاد کشاورزی از کل تسهیلات، ۳۱ درصد، صعنت، معدن و تجارت ۲۸ درصد، راه و شهرسازی چهار درصد، میراث فرهنگی ۱۲ درصد، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۲ درصد، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲ درصد، تحقیقات و فناوری یک درصد، بهداشت و درمان، یک درصد، فرهنگ و ارشاد اسلامی ۹ درصد، آموزش و پرورش ۲ درصد، ورزش و جوانان سه درصد، معاونت علمی و فناوری دانش بنیان ریاست جمهوری سه درصد و معاونت توسعه روستایی یک درصد است.
مشیرپناهی افزود: در مجموع اعتبار در نظر گرفته برای امسال ۱۱ هزار میلیارد ریال است که در قالب تبصره ۱۸ برای اشتغال و تولید پرداخت خواهد شد.
نیمه پر لیوان را باید دید
مشاور کردستان هم با بیان اینکه باید به دنبال اشتغال جدید برای رسیدن استان به یک استان مولد و تولیدی باشیم، افزود: تحریم و محدودیت اقتصادی و مشکلات معیشتی وجود دارد که نیمه خالی لیوان و کمنرین حجم آن است و نیمه پر آن ظرفیت بکر و فراوان استان است.
سیروس شاه غیبی اضافه کرد: کردستان، استانی برخوردار از منابع آبی، معادن، کشاورزی و نیروی کار خوب طرفیتهایی است که به چشم نیامده و باید دیده شود.
وی ادامه داد: مدیران با تفکر حرفهای به میدان بیایند که قبل از بروز مشکل آن را شناسایی و گرهگشایی کنند.
مشاور استاندار کردستان از اصحاب رسانه خواست همراهی کرده و با بیان نقاط ضعف و قوت، به مدیران این امکان را بدهند تا تهدید را به فرصت تبدیل کنند.
شاه غیبی تاکید کرد: دولت آماده کمک به کردستان است و مجموعه مدیریتی باید از این فرصت استفاده کند.