به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، کمیسر حقوق کودکان روسیه که زیر نظر ریاستجمهوری این کشور فعالیت دارد، در سخنانی در حاشیه این آیین گفت: بیشتر کودکانی که امروز به طرف اوکراینی تحویل داده شدند، در روسیه با اقوام نزدیک خود، عمدتا مادربزرگهایشان، زندگی میکردند.
ماریا لووا بلووا افزود: در میان این کودکان، یک پسر ۱۶ ساله بود که تقریبا از بدو تولد بدون مراقبت والدین بود و در مدرسه شبانهروزی مرکز نگهداری کودکان یتیم بود؛ اکنون، برادرش (در اوکراین)، حضانت او را برعهده گرفته است.
وی ادامه داد: داستانهای زندگی این کودکان، بسیار متفاوت است و برخی از آنها، برانگیزاننده احساسات است.
در این آیین، دو کودک روسی که پیش تر در اوکراین بودند در آیینی در سفارت قطر در مسکو، تحویل خانوادهها یا اقوامشان شدند.
لووا بلووا در این باره به خبرنگاران گفت: آرتم ۹ ساله به وطن خود بازگشت که از سال ۲۰۱۹ با پدر و مادربزرگش در اوکراین زندگی می کرد و نتوانست به مادرش بپیوندد.
وی افزود: میخائیل هفت ساله تا سال ۲۰۲۰ در روسیه زندگی می کرد، اما امسال مادرش پس از یک بیماری طولانی مدت درگذشت و او به همین خاطر به روسیه بازگشت.
کمیسر حقوق کودکان روسیه گفت: هر دیدار مجدد برای ما یک شادی بزرگ است و نتیجه کار طولانی مدت تیم است که ما آن را از طرف ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه انجام می دهیم.
بنا بر این گزارش، تاکنون ۱۵ کودک به خانواده یا اقوام خود در روسیه پیوستهاند و ۸۷ کودک نیز به خانواده یا اقوام خود در اوکراین یا دیگر کشورها ملحق شدهاند.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.