به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، در این مراسم که با حضور محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن شهید پیرویان بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد، از چند دهه فعالیت این پزشک متخصص با اهدای لوح و جوایزی قدردانی شد.
آثار استاد قدسی گرانقدر و مایه افتخار است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: استاد قدسی یکی از الگوهای اخلاقی و رفتاری برای شاگردان و دوستان خود بوده است و آثاری که از خود بر جای گذاشته است آثار گرانقدر و گران سنگ و ذی قیمتی است.
محمدرضا ظفرقندی با بیان اینکه آثار استاد دکتر سید محمد قدسی در دانشگاه موجود است، اظهار داشت: زمانی که وی در معاونت پژوهشی دانشگاه مشغول به فعالیت بودند سیستم معاونت پژوهشی را کاملا متحول کردند.
وی در ادامه به خصوصیات دکتر قدسی اشاره کرد و گفت: ذهن منسجم و داشتن ایده های نو از خصوصیات بارز استاد قدسی است و همیشه و در همه حال به فکر پیشرفت بوده است.
وزیر بهداشت بیان داشت: برای اینکه بتوانیم جوانان را در مسیر خوب و موثر و رو به پیشرفت قرار دهیم و هدایت کنیم باید چنین اساتیدی را به آنها و به جامعه دانشگاهی معرفی کنیم.
ظفرقندی اظهار داشت: دکتر قدسی میتوانست در کشور آلمان ماندگار شود چرا که از معتمدین دکتر سمیعی بود ولی وی بازگشت به ایران را انتخاب کرد و در سکوت به ایران بازگشت و به راه خود و پیشرفت کشورمان کمک کرد.
وی در ادامه، اخلاق، سعه صدر و آرامش را از خصوصیات دکتر قدسی برشمرد و اظهار کرد: استاد قدسی یکی از الگوهای اخلاقی و رفتاری برای شاگردان و دوستان خود بوده است و آثاری که از خود بر جای گذاشته است آثار گرانقدر و گران سنگ و ذی قیمتی است که دانشگاه ما به آن افتخار می کند.
در این مراسم که با استقبال با شکوه همکاران و شاگردان استاد محمد قدسی برگزار شد، خاطراتی از فعالیت های ماندگار و ارزشمند وی توسط همکاران و شاگردان او ارائه شد.
دکتر خسرو صادق نیت، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و دکتر سیدرضا رئیس کرمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران نیز در این مراسم حضور داشتند.
استاد سید محمد قدسی جراح مغز و اعصاب در سال ۱۳۳۳ در تهران چشم به جهان گشود؛ دوران کودکی و نوجوانی خود را در محله پامنار تهران گذراند و به مدت ۶ سال در دبیرستان دارالفنون تحصیل کرد.
وی در سال ۱۳۵۱ وارد رشته پزشکی در دانشگاه تهران شد، سپس از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۱ دوران سربازی و طرح را گذراند و از سال ۱۳۶۱ وارد رشته جراحی مغز و اعصاب شد.
استاد قدسی نقش فعالی در درمان رزمندگان طی سالهای دفاع مقدس داشت و مدت طولانی در مناطق جنگی فعالیت کرد.
بعد از فارغ التحصیلی در بیمارستان سینا به عنوان هیات علمی مشغول به کار شد و به مدت ۳ سال در کشور آلمان و زیر نظر پروفسور سمیعی دوره فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه را گذراند.
از جمله مسئولیتهای وی میتوان به ریاست بیمارستان سینا، ریاست اورژانس تهران، ریاست مرکز ضایعات نخاعی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر گروه جراحی اعصاب این دانشگاه اشاره کرد.
این استاد پیشکسوت از سال ۱۳۸۵ ریاست بخش جراحی اعصاب بیمارستان شریعتی را به عهده داشت و تا ۱۴۰۰ در این مرکز خدمت کرد.
از جمله خدمات وی میتوان به درمان درد رزمندگان و جانبازان و کاشت پمپ های ضد درد، پس از جنگ اشاره کرد. وی همچنین از پیشگامان جراحی تشنج بوده است.
استاد قدسی را میتوان از خبره ترین و با تجربه ترین جراحان قاعده جمجمه در جهان نامید چرا که هزاران بیمار مبتلا به تومور های بزرگ در مجاورت ساقه مغز را درمان کرد.
ایمان به خدا، تعهد حرفهای، صداقت، عدالت و شکیبایی از ویژگی های بارز استاد است.
استاد قدسی صدها جراح اعصاب را تربیت کرده است که در ایران و سراسر دنیا مشغول مداوای بیماران هستند؛ در حال حاضر دکتر قدسی را می توان به جرات جز مفاخر تکرار نشدنی پزشکی ایران دانست.