به گزارش ایرنا از «آناتولی»، قانونگذاران اتحادیه اروپا در قطعنامهای استفاده روسیه از نیروهای کره شمالی در اوکراین و آزمایش موشکهای بالستیک جدید و آنچه را که آنها به عنوان «مرحله جدید» درگیری و تهدیدی فزاینده برای امنیت اروپا توصیف کردند، محکوم کردند.
این قطعنامه با ۳۹۰ رای موافق، ۱۳۵ رای مخالف و ۵۲ رای ممتنع به تصویب رسید.
پس از گذشت بیش از هزار روز از جنگ روسیه و اوکراین که در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، پارلمان از اتحادیه اروپا خواست تجهیزات نظامی پیشرفته ای از جمله هواپیما، موشک های دوربرد، پدافند مدرن مانند پاتریوت و غیره را در اختیار کی یف قرار دهد.
اعضای پارلمان اروپا همچنین از کشورهای عضو خواستند که سالانه حداقل ۰.۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به حمایت نظامی از اوکراین اختصاص دهند، که با موافقت آمریکا هدف قرار دادن عمق خاک روسیه مطابقت دارد.
علاوه بر کمک های نظامی، این قطعنامه خواستار تحریم های بیشتر علیه روسیه به ویژه بخش های کلیدی اقتصاد آن مانند متالورژی، هسته ای و کشاورزی است.
نمایندگان پارلمان اروپا همچنین کشورهایی مانند ایران، بلاروس و کره شمالی را به دلیل حمایت نظامی از مسکو محکوم کردند و از اتحادیه اروپا خواستند که تحریم ها علیه آنها را گسترش دهد.
پارلمان اروپا همچنین از پکن خواست تمام کمکهای نظامی یا ارسال تجهیزات دو منظوره به روسیه را متوقف کند و هشدار داد که ادامه حمایتها میتواند به شدت بر روابط اتحادیه اروپا و چین تأثیر بگذارد.
به گزارش ایرنا، انتخاب دونالد ترامپ برای دومین دوره ریاست جمهوری سوالاتی را در مورد تعهد ایالات متحده به حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه و نقش واشنگتن در ناتو ایجاد کرده است.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که پس از روی کار آمدن ترامپ در ژانویه، اروپا باید برای دفاع از خود و تقویت تلاشهای نظامی اوکراین هزینه بیشتری کند.
کشورهای شمال اروپا که تعدادی از آنها با روسیه مرز مشترک دارند از بزرگترین حامیان اوکراین هستند.
طبق آمارهای منتشر شده کمک کشورهای شمال اروپا در مجموع حدود ۲۴ میلیارد یورو است که پس از ایالات متحده در رتبه دوم قرار دارد.
اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در بیانیهای جداگانه گفت: «اروپا باید مسئولیت بیشتری در قبال امنیت خود بپذیرد که مستلزم افزایش همکاری و ادامه حمایت از اوکراین است.»
دولت جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا فعالانه از کی یف حمایت و منابع مالی و نظامی قابل توجهی را برای نظامیان اوکراینی فراهم می کند.
گزارش ها حاکی از آن است که این کمک ها شامل ارسال تسلیحات نظامی، آموزش نیروهای ارتش اوکراین و کمک های مالی به ارزش بیش از ۵۹ میلیارد دلار بود.
مقامات روسیه نیز بارها اعلام کردند که پمپاژ تسلیحات نظامی به اوکراین باعث عقب نشینی مسکو یا تغییر مسیر عملیات نظامی ویژه نخواهد شد.
ترامپ در سخنرانی های انتخاباتی خود اعلام کرد که قصد دارد به درگیری ها در اوکراین پایان دهد.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.