اکبر عادلمرام روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق قانون همه اشخاص حقیقی و حقوقی که از انبار برای ذخیره و نگهداری کالا استفاده میکنند، ملزم به ثبت اطلاعات هویتی خود، شرکت و واحد نگهداری کالا در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا هستند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف مهم ثبت اطلاعات و موجودی انبارها در سامانه مذکور، جلوگیری از قاچاق و احتکار از طریق رصد دقیق جریان گردش کالاست، اظهار داشت: ساماندهی، استانداردسازی، ثبت اطلاعات دقیق مربوط به انبارها، مکانهای ذخیره و نگهداری کالا و گنجایش آنها و توسعه شفافیت و امنیت فرآیند تجارت از دیگر اهداف فعالیت سامانه جامع انبارهاست.
عادلمرام خاطرنشان کرد: منظور از انبارها و مراکز نگهداری، کلیه اماکن مانند انبارها، سیلوها، سردخانهها، معادن و مراکز بارگیری است که کالا به آن وارد و از آن خارج میشود.
وی ادامه داد: همه فعالان اقتصادی و صاحبان واحدهای تولیدی، توزیعی و نگهداری کننده کالا موظفند بر اساس ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انبار و محل نگهداری کالای خود را در سامانه جامع انبارها ثبت کنند.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان اظهار داشت: آمار ورود و خروج کالا در انبارها باید بطور روزانه و در کوتاهترین زمان ممکن در سامانه جامع مراکز نگهداری کالا ثبت شود.
عادلمرام اضافه کرد: رعایت نکردن این تکالیف موجب اعمال مجازات مندرج در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواهد شد که برای کالاهای مشمول احتکار، شامل ضبط کالا به نفع دولت و جریمه نقدی است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان خاطرنشان کرد: استفاده از منازل و مکانهای مسکونی، پارکینگها و املاکی که کاربری تجاری ندارد، بعنوان انبار مجاز نیست.
به گزارش ایرنا، اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ و بیش از ۲۲۵ هزار واحد صنفی، از صنعتیترین استانهای کشور به شمار میآید.
سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا، یک سامانه عملیاتی است که اطلاعات مکانی، مقدار، نوع و مالکیت کالا در آن ثبت میشود و بصورت نظاممند و هوشمند برای شناسایی و نظارت بر موجودی انبارها عمل میکند.
ثبت نکردن اطلاعات کالاهای مشمول در سامانه جامع انبارها بعنوان عرضه خارج از شبکه و قاچاق محسوب میشود.