رشت - ایرنا - فرمانده مرکز آموزش‌های تخصصی دریایی باقرالعلوم(ع) رشت گفت : دلاورمردان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن حفاظت از منابع این آب و خاک اجازه تعرض به هیچ بیگانه ای را نخواهد داد، عهد کرده‌ایم تا آخرین قطره خون پاسدار حریم ایران اسلامی باشیم.

به گزارش ایرنا، امیر دریادار دوم منصور لشنی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز عبادی - سیاسی این هفته نماز جمعه رشت با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا از جمله نیروی دریایی در هفتم آذرماه و روز نیروی دریایی گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرزندان برومند این سرزمین به عنوان نیرویی پویا و پیشرو در خط مقدم دفاع از مرزهای آبی و بین‌المللی و حفاظت از امنیت و صیانت از منافع کشور تاکنون در مقابل زیاده خواهی‌های دشمنان این مرز و بوم با اقتدار ایستادگی کرده و تا پای جان وفادار به آرمان‌های ایران و انقلابند.

وی با اشاره به رشادتها و دلاورمردی‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در هشت سال جنگ تحمیلی، گفت: آن دوران با حضور مستمر در دریا، کنترل و تامین امنیت خطوط مواصلاتی دریایی و جلوگیری از استفاده غیرمجاز از آبهای سرزمینی، دفع و سرکوب هرگونه تجاوز نظامی به حاکمیت، حقوق و منافع کشور، انهدام تاسیسات زیردریایی دشمن، کنترل تردد کشتی‌ها در خلیج فارس و دریای عمان و بازرسی ها توانست ۱۰ هزار کشتی را اسکورت کند و فقط ۱۵۰ کشتی مورد اصابت موشک قرار گرفت.

امیر دریادار دوم لشنی تصریح کرد: پس از جنگ نیروی دریایی با استفاده از توان داخلی و بی‌نیاز از مستشاران دریایی سامانه‌های مختلف را با استفاده از نیروهای داخلی نوسازی کرد و دست به طراحی و ساخت سامانه‌های جدید زد.

وی عنوان کرد: تجهیزات و یگانهای شناوری خود را با استفاده از نیروهای متخصص داخلی به روزرسانی کرد و پس از دفاع مقدس، نخستین کشوری بودیم که به زیردریایی مسلح شدیم.

فرمانده مرکز آموزش‌های تخصصی دریایی باقرالعلوم(ع) رشت گفت: نیروی دریایی تا پیش از انقلاب در همه حوزه‌ها اعم از آموزش، تعمیرات، پشتیبانی، تامین تسلیحات و تجهیزات؛ وابسته به کشورهای غربی چون انگلستان، فرانسه، آلمان و آمریکا بود.

وی ادامه داد: اما به برکت خون‌هایی که برای انقلاب ریخته شد و امنیتی که حاصل شد، نیروی دریایی توانست نخست با تاسیس دانشگاه امام خمینی(ره) در نوشهر مدیران شایسته ای برای این مجموعه تربیت کرده و آموزش دهد و در نتیجه آن از نظر آموزش از بیگانگان بی‌نیاز شد.

وی اظهار کرد: امروز نیروی دریایی به یک نیروی راهبردی تبدیل شده و فرماندهان آن طرح ها و برنامه های خود را به این سو سوق داده اند که در آبهای بین المللی حضوری گسترده داشته باشند و امروز یکصدمین ناوگروه نیروی دریایی درحال آمادگی و اعزام به ماموریت دریانوردی است.

امیر دریادار دوم لشنی تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در هر نقطه از دریا که منافع جمهوری اسلامی ایران ایجاب کند حضور دارد و ناوگروهای آن توانسته اند در تمامی اقیانوس‌ها حضور یابند و پرچم ایران اسلامی را در آبهای بین المللی به اهتزاز درآورده و از منافع کشور حراست و حفاظت کنند.