تهران- ایرنا- مقام‌های تایپه با اعلام شناسایی ۴۱ فروند جنگنده و ناو نظامی چینی از گسترده‌ترین استقرار نظامی چین در هفته‌های اخیر و پیش از سفر رئیس تایوان به سرزمین‌های ماورای بحار آمریکا خبر دادند.

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع تایوان امروز (جمعه) اعلام کرد: ۳۳ فروند جنگنده و هشت فروند ناو جنگی چینی در ۲۴ ساعت گذشته در حریم هوایی و آبی تایوان شناسایی شدند.

تایپه همچنین از مشاهده یک بالون در ۱۷۲ کیلومتری غرب جزیره خبر می‌دهد. از روز یکشنبه تاکنون این چهارمین بالون مشاهده شده است.

در آستانه سفر لای چینگ‌-ته رئیس جزیره تایوان به آمریکا که خشم پکن را برانگیخته است، مقام‌های این جزیره از استقرار نظامی وسیع چین در اطراف تایوان خبر می‌دهند. این درحالیست که پکن همواره با اشاره به اینکه این جزیره بخشی از چین است، هرگونه حضور نظامی در اطراف این جزیره را امری عادی و مساله‌ای داخلی درنظر می‌گیرد.

خبرگزاری فرانسه افزود: چین در سال‌های اخیر، فعالیت‌های نظامی خود را در اطراف جزیره افزایش داده است تا تایپه را به سازش و پذیرش حاکمیت چین وادارد و تقریباً روزانه هواپیماهای جنگنده، پهپادها و کشتی‌های جنگی را در اطراف تایوان مستقر می‌کند.

لای که آشکارا از حاکمیت تایوان دفاع می‌کند، شنبه این جزیره را ترک می‌کند تا از جزایر مارشال، تووالو و پالائو، تنها کشورهای اقیانوس آرام در میان ۱۲ متحد باقی مانده تایوان دیدن کند.

یک منبع نزدیک به رئیس تایوان که خواست نامش فاش نشود، گفت: وی در طول این سفر قرار است دو شب را در هاوایی و یک شب را در گوام سپری کند. مقامات تایوانی پیشتر در طول سفر به اقیانوس آرام یا آمریکای لاتین در خاک آمریکا توقف کرده‌اند و همین امر خشم رهبران چین را برانگیخته است.

سلف لای، تسای اینگ ون نیز در اولین دیدار رسمی خود از متحدانش در اقیانوس آرام در سال ۲۰۱۷ از هاوایی و گوام عبور کرده بود.

وو کیان سخنگوی وزارت دفاع چین روز گذشته (پنجشنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی هشدار داد: «(ارتش) چین مأموریت مقدس حفاظت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی را بر عهده دارد و قاطعانه تمام تلاش‌های جدایی‌طلبانه برای استقلال تایوان را سرکوب خواهد کرد.»

از عصر روز گذشته (پنجشنبه)، ارتش تایوان پس از شناسایی ۱۹ هواپیمای چینی در نزدیکی جزیره، هواپیماها، ناوها و سامانه‌های موشکی ساحلی را مستقر کرد.

سو تزو یون کارشناس نظامی در مؤسسه تحقیقاتی دفاع و امنیت ملی تایوان در گفت‌ وگو با خبرگزاری فرانسه این احتمال را که در پاسخ به سفر لای چینگ-ته به هاوایی، یک رزمایش نظامی در مقیاس بزرگ برگزار شود، منتفی ندانست.

چین، لای چینگ-ته رئیس تایوان که در ماه مه (اردیبهشت) به قدرت رسید را به عنوان یک «جدایی‌طلب» معرفی کرده است و درخواست‌های او برای گفت‌ وگو را رد می‌کند.

لای ادعاهای حاکمیت پکن را رد می‌کند و می‌گوید فقط مردم تایوان می‌توانند آینده خود را تعیین کنند.

آمریکا با وجود نداشتن روابط دیپلماتیک رسمی، مهمترین حامی بین‌المللی و تأمین‌کننده تسلیحات تایوان است.