به گزارش ایرنا از ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز جمعه در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت اطراف شهر حلب در سوریه گفت: روسیه از برقراری نظم و ثبات در منطقه حمایت می کند.
وزارت دفاع سوریه روز پنجشنبه هشتم آذرماه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور به حمله تروریستی در استانهای حلب و ادلب پاسخ دادند و گروهک تروریستی متحمل خسارات سنگین تجهیزات و نیروی انسانی شدند.
اولگ ایگناسیوک معاون فرمانده فرمانده مرکز روسیه برای آشتی طرف های مخالف در سوریه نیز اعلام کرد: ارتش سوریه با پشتیبانی نیروهای هوایی روسیه بیش از ۴۰۰ تروریست وابسته به گروه جبهه النصره که به مواضع نیروهای دولتی در استانهای حلب و ادلب حمله کرده بودند را به هلاکت رساندند.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حما و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
واکنش به گزارشها درباره گروه حافظ صلح در اوکراین
سخنگوی کرملین همچنین درباره گزارشهای منتشر شده مبنی بر قصد ناتو برای استقرار به اصطلاح «گروه حافظ صلح» در اوکراین اظهار نظر کرد.
پسکوف در پاسخ به این سوال که آیا روسیه اجازه استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین را می دهد، گفت: استقرار این نیروها تنها با رضایت طرفین درگیری امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: ما شاخصهای کاملا شفافی داریم که برای حل و فصل مناقشه اوکراین ضروری است.
این ژاپن بود که مانع از مذاکرات صلح شد
خبرنگاری نیز از سخنگوی کرملین، موضع روسیه در قبال اظهارات نخست وزیر ژاپن را جویا شد و گفت: آیا مسکو از انعقاد معاهده صلح با ژاپن استقبال میکند و آیا مبنای واقعی برای تحقق این امر را متصور است؟
این پرسش پس از آن مطرح شد که شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن اعلام کرد: با وجود وضعیت دشوار در روابط با روسیه، ژاپن همچنان متعهد به حل مشکل ارضی و انعقاد پیمان صلح است.
سخنگوی کرملین در پاسخ اظهار داشت: ژاپن کاملاً خود را با مسیر غیردوستانه کشورهای غرب جمعی همسو کرد، به همه تحریمهای غرب پیوست و محدودیتهایی را برای شرکتهای روس اعمال کرد؛ همه اینها اقدامات غیردوستانه ای است که در حال حاضر به طور کامل از هرگونه اقدام اساسی (برای مذاکره درباره معاهده صلح) جلوگیری می کند.
پسکوف اظهار داشت: روسیه آغازگر محدود کردن گفتگوها نبود، بلکه این ژاپن بود.
رد اتهام دخالت در انتخابات رومانی
سخنگوی کرملین روز جمعه اتهام رسانههای غربی مبنی بر دخالت در انتخابات رومانی را رد کرد.
پسکوف در این باره گفت: روسیه در فرایندهای انتخاباتی رومانی مداخله نکرده و قصد دخالت نداشته است؛ همه اتهامات بیاساس است.
بنا بر گزارش رسانه روس، انتخابات ریاستجمهوری رومانی ۲۴ نوامبر ۲۰۲۴ برابر با چهارم آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، انتخاباتی که هر پنج سال یکبار برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، بنا بر نتایج دور اول انتخابات ریاستجمهوری رومانی، کالین جورجسکو نامزد مستقل که در رسانه اجتماعی چینی تیکتاک TikTok تبلیغات انتخاباتی خود را پیش برد با ۲۲.۹۴ درصد آرا مقام اول را به خود اختصاص داد. النا لاسکونی رهبر حزب مخالف اتحاد برای نجات رومانی، که از مشارکت این کشور در طرحهای ناتو و ایالات متحده آمریکا حمایت می کند، ۱۹.۱۸ درصد آرا را به خود اختصاص داده است. دور دوم انتخابات هشتم دسامبر (۱۸ آذرماه) برگزار می شود.