مسکو- ایرنا- سرویس اطلاعات خارجی روسیه در بیانیه‌ای با اشاره به گمانه‌زنی‌ها درباره برنامه ناتو برای اعزام ۱۰۰ هزار نیروی حافظ صلح به اوکراین، مخالفت مسکو با این طرح را عنوان و اعلام کرد: غرب قصد دارد به بهانه استقرار این نیروها به اهداف خود برسد و در اصل، اوکراین به اشغال واقعی کشورهای غربی درخواهد آمد.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، در این بیانیه که روز جمعه منتشر شد، آمده است: مناطق شمالی اوکراین، از جمله منطقه پایتخت، تبدیل به منطقه ای تحت کنترل انگلیس خواهد شد و مرکز و شرق کشور، تحت کنترل آلمان در می‌آید.
سرویس اطلاعات خارجی روسیه افزوده است: مناطق غربی اوکراین، تحت کنترل لهستان و سواحل دریای سیاه نیز تحت کنترل رومانی درخواهد آمد.
در این بیانیه آمده است:‌ بر اساس اطلاعات دریافتی توسط سرویس اطلاعات خارجی روسیه، در زمینه عدم چشم اندازی برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه در میدان نبرد، ناتو به طور فزاینده تلاش می‌ورزد تا درگیری اوکراین را برای بازیابی توانایی رزمی نیروهای مسلح اوکراین برای انتقام‌گیری، منجمد کند.
این نهاد امنیتی روسیه همچنین اعلام کرد: ناتو در حال حاضر در حال استقرار مراکز آموزشی در اوکراین است، جایی که انتظار می رود حداقل یک میلیون اوکراینی بسیج شده آموزش ببینند؛ ناتو همچنین خواستار سرمایه گذاری و اعزام متخصصان و تجهیزات به اوکراین است.

واکنش کرملین
سخنگوی کرملین نیز روز جمعه در پاسخ به این سوال که آیا روسیه اجازه استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین را می دهد، گفت: استقرار این نیروها تنها با رضایت طرفین درگیری امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: ما شاخص‌های کاملا شفافی داریم که برای حل و فصل مناقشه اوکراین ضروری است.

برنامه غرب، تحریک آمیز است
میخائیل گالوزین معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه نیز روز جمعه به ریانووستی گفت: برنامه های احتمالی غرب برای اعزام نیرو به اوکراین، که توسط سرویس اطلاعات خارجی فدراسیون روسیه بیان شده است، اقدامی تحریک آمیز است.
وی افزود: این اطلاعات تأیید کننده قصد غرب برای ادامه حضور عمیق در رویارویی مستقیم با روسیه است.
گالوزین خاطرنشان کرد که غرب در حال حاضر عمیقاً درگیر چنین رویارویی است.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.