به گزارش ایرنا، با تصویب آییننامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی بخشی از زیرساختها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بینالمللی در دانشگاههای کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.
یکی از اقدامات مهم گفتمانسازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی میتواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدفگذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.
هیچ کشوری نمیتواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بینالمللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.
بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰ هزار دانشجوی بینالمللی در دانشگاههای کشور جذب شوند و در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز ثقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.
در این ارتباط هاشم داداشپور معاون سابق وزیر علوم پیشتر گفت که موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بینالمللی در دانشگاهها وجود دارد و برخی زیرساختها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
داداشپور اضافه کرد: هر چند رسیدن به افق برنامهریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیتهای عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.
وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بینالمللی را دارند و چنانچه این دانشگاهها بتوانند ظرفیتسازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بینالمللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.
در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران توانسته است به دستاوردها و موفقیت های خوبی دست یابد.
دور جدید پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران
مدیر بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر عزم راسخ این دانشگاه جهت تقویت بین المللی سازی و ارتقاء رتبه جهانی اعلام کرد: ثبت نام دور پنجم دانشجویان بینالملل جدیدالورود از کشورهای پاکستان، هندوستان، افغانستان و عراق در دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.
محسن رمضانی افزود: برنامه ثبت نام دانشجویان خارجی جهت تحصیل در مقطع تخصصی رشتههای جراحی عمومی، دندانپزشکی، phd سم شناسی، انگل شناسی و ویروس شناسی و همچنین مقطع کارشناسی ارشد رشتههای پزشکی MBBS، سم شناسی، بیوشیمی بالینی، میکروبیولوژی، ایمنولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری مراقبت های ویژه وروان پرستاری در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) انجام شد و این دانشجویان به طوری رسمی تحصیل خود را در این دانشگاه آغاز کردند.
وی تصریح کرد: ۱۶۵ دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال تحصیل هستندکه با ثبت نام دور جدید تعداد این دانشجویان به ۲۵۱ دانشجو رسید و پیش بینی میشود در هفته های آینده و ترم بعد نیز شاهد پذیرش دانشجوی بین الملل باشیم.
رمضانی توضیح داد : دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران یکی از ۲ دانشگاه علوم پزشکی استان با حدود نیم قرن فعالیت است از حدود پنج سال قبل با پذیرش دانشجو از کشورهای جهان به مسیر بین المللی شدن وارد شده است و در آن زمان نیز بنا را بر این گذاشت تا این مسیر را با افزایش تعداد دانشجو از کشورهای بیشتر پُربارتر کند.
وی گفت: بر همین اساس و تصمیم گیری مجموعه مدیریت این دانشگاه پارسال ۵۶ دانشجو از کشورهای هندوستان، افغانستان و عراق در مقطع دکتری پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی در مقطع کارشناسی ارشد رشته های روان پرستاری و بیوشیمی و در رشته پزشکی مقطع کارشناسی پذیرش شدند.
به گفته مدیر بین الملل علوم پزشکی مازندران مسیر مورد نظر دانشگاه برای حضور پُررنگ تر در عرصه بین الملل با فراهم کردن زیرساخت ها و استانداردهای موردنظر برای جذب دانشجویان خارجی مورد توجه قرارگرفته است به طوریکه با ایجاد فضای فیزیکی از جمله آزمایشگاه ها، خوابگاه ها و نیز استقبال و علاقمندی اساتید و اعضای هیات علمی به تبادلات فرهنگی با جذب دانشجو از دیگر کشورهای جهان و نیز افزایش تعداد رشته ها و مقاطع تحصیلی این مهم محقق شده است.
استان مارندران ۲ دانشگاه علوم پزشکی به مرکزیت ساری و بابل دارد.
دانشگاه مازندران واقع در شهرستان ساحلی بابلسر دارای حدود ۱۳ هزار دانشجوی داخلی و ۴۹۰ دانشجوی خارجی میباشد. این دانشگاه ۴۱۵ عضو هیئت علمی دارد که نیمی از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران جوان و زیر ۱۰ سال سابقه دارند.
حدود ۲۰ استاد این دانشگاه جزو دانشمندان یک و ۲ درصدی جهان شناخته شدند.