به گزارش روز شنبه ایرنا از استانداری اردبیل، سیدکمالالدین میرجعفریان در نشست کمیته تخصصی کنترل بیماریهای مشترک انسان و حیوان، بیان کرد: با توجه به حادثه سگگزیدگی برای ۲۲ نفر از همشهریان در روزهای اخیر، جولان سگهای ولگرد و بیصاحب که ممکن است دارای بیماری نیز باشند، توجیهپذیر نیست.
وی افزود: شناخت منشاء و دلایل کشانده شدن سگها به داخل شهر نیز از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه باشد و با حذف این عوامل از جولان سگها در شهرها جلوگیری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل با تاکید بر لزوم مدیریت مراکز دامداری و روستاهای اطراف شهرها گفت: برای آن دسته از سگهایی که در مراکز دامداریها و روستاهای اطراف نگهداری میشود باید به منظور پیشگیری از انتقال بیماریها بین آنها و بروز مشکلات برای انسانها، اقدامات درمانی و واکسیناسیون انجام شود.
میرجعفریان تاکید کرد: دستگاههای مرتبط و متولی از جمله دامپزشکی، شهرداریها، بخشداریها و دانشگاه علوم پزشکی طی ۱۵ روز آینده باید برنامه علاجبخشی سگ گزیدگی بر اساس شرایط استان اردبیل و شرح وظایف دستگاهها را ارائه کنند.
وی اظهار کرد: این برنامه باید بهصورت اضطراری، عملیات اجرایی برای کنترل سگهای ولگرد داشته باشد و پس از آن نیز تدوین برنامه بلندمدت برای جلوگیری از بروز آسیبهای سگگزیدگی ضروری است.
معاون استاندار اردبیل با بیان اینکه این برنامه برای اجرایی شدن به فرمانداریها ابلاغ شود، افزود: دستگاههای مرتبط از جمله دامپزشکی، شهرداریها و بخشداریها باید نسبت به اجرای این برنامه با نظارت دانشگاه علوم پزشکی اقدام کنند.
وی همچنین خواستار همکاری نیروی انتظامی و دستگاه قضایی استان برای همکاری و نظارت در اجرای این طرح شد و گفت: در صورت کمکاری و بروز حوادث حیوانگزیدگی برای همشهریان، دستگاههای متولی مورد بازخواست قرار میگیرند و مطابق قانون باید پاسخگو باشند.
ارائه خدمات رایگان ۱۷ مرکز شبانهروزی در استان اردبیل درباره حیوانگزیدگی
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هم در این نشست با اشاره به اینکه سالانه بیش از هفت هزار حیوانگزیدگی در استان اردبیل ثبت میشود، افزود: ۵۰ درصد از حیوانگزیدگیها در رده سنی زیر ۱۵ سال و دانشآموزی است.
جواد ابیشوند با بیان اینکه بیش از۷۰ درصد حیوان گزیدگی در استان توسط سگهای ولگرد انجام میشود، اضافه کرد: عصر دوشنبه (پنجم آذرماه) ۲۲ نفر به علت سگگزیدگی به مراکز درمانی شهر اردبیل مراجعه کردند که هفت نفر از آنها در بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفتند و مابقی نیز بهصورت سرپایی درمان شدند.
وی گفت: سالانه بیش از یک هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال توسط دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در بحث حیوانگزیدگی هزینه میشود و ۱۷ مرکز شبانهروزی و مرکز مراقبت نسبت به این موضوع در سطح استان فعال و خدمات رایگان ارائه میدهند.