تهران- ایرنا - برگزاری یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام های پرداخت، تدوین مقررات در حوزه رمزارزها، توسعه همکاری‌های بانکی ایران با جهان، صدور چک الکترونیک در تمام بانک‌های کشور و ایجاد امکان پرداخت بدون کارت با تلفن همراه تا پایان سال و صدور سه دستورالعمل از سوی بانک مرکزی مهمترین اخبار هفته گذشته پولی و بانکی کشور بود.

به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام های پرداخت پنجم و ششم آذرماه با موضوعاتی از جمله "زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه" در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

این همایش با برگزاری ۶ سخنرانی، ۱۰ نشست تخصصی، ۱۸ کارگاه آموزشی و ۳۰ فرصت ارایه محصول نوآورانه در حوزه صنعت پرداخت به کار خود پایان داد.

تدوین مقررات در حوزه رمزارزها

«محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی در افتتاح این همایش از تدوین مقررات حوزه رمز ارزها خبر داد و گفت: این مقررات برای تصویب نهایی به هیات عالی بانک مرکزی ارجاع داده خواهد شد.

گسترش همکاری با بریکس، توسعه ایسیومهر و گسترش ریال دیجیتال و آف‌شور

توسعه سامانه پیام رسان اتحادیه پایاپای ارزی با نام ایسیومهر «ACUMER»، گسترش همکاری های با بریکس، توسعه پروژه میرشتاب و اتصال شبکه پرداخت شتاب ایران به شبکه پرداخت کشورهای همسایه، گسترش ریال دیجیتال و توجه به استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای فناورانه در ارتقا امنیت و خدمات بانکداری از جمله مسائلی بود که فرزین به آنها اشاره کرد.

«اصغر ابوالحسنی» قائم مقام بانک مرکزی در این همایش بر لزوم توسعه ریال دیجیتال و ریال آف‌شور برای دور زدن تحریم ها تاکید کرد و گفت: از فناوری بلاکچین می توانیم در ریال دیجیتال و آف‌شور استفاده کنیم ضمن اینکه ریال دیجیتال انقلابی در روش های پرداخت و مدیریت مالی ایجاد می کند و از طریق ریال آف‌شور هم می توانیم پیمان های پولی دو یا چند جانبه را گسترش دهیم.

«محمد شیریجیان» معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی نیز گفت: یکی از کارکردهای ریال دیجیتال کمک به ایجاد ثبات اقتصادی است و در کنترل قیمت ها و سرعت گردش پول اثر گذار است.

صدور چک الکترونیک و امکان پرداخت بدون کارت با تلفن همراه

«نوش آفرین مومن واقفی» معاون فناوری های نوین بانک مرکزی هم از صدور چک الکترونیک در تمام بانک های کشور و ایجاد امکان پرداخت بدون کارت با تلفن همراه تا پایان سال خبر داد.

صدور سه دستورالعمل

نخستین دستورالعمل مربوط به معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله است که براساس آن صادرکنندگان خرد مکلف شدند که ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه مرکز مبادله بفروشند.

دومین ابلاغیه بانک مرکزی مربوطه به اعطای تسهیلات ارزی کوتاه مدت با سررسید حداکثر یک ساله بود که این بخشنامه نیز تا پایان سال تمدید شد و سومین دستورالعمل هم درباره پرداخت تسهیلات ارزی کوتاه مدت با سر رسید حداکثر پنج ماه از محل منابع ارزی بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی بود.

فروش نزدیک به ۵۱۵ هزار سکه

با برگزاری چهلمین حراج سکه طلا در مرکز مبادله ایران تاکنون ۵۱۴ هزار و ۵۰۳ قطعه از انواع سکه در این مرکز مبادله شده است که سهم ربع سکه ۲۷۹ هزار و ۱۷۵ قطعه، نیم سکه ۸۹ هزار و ۳۳۵ قطعه و تمام سکه ۱۴۵ هزار و ۹۹۳ قطعه بوده است.

فروش ۱۲ هزار و ۶۲۸ کیلوگرم شمش

در معاملات شمش طلا هم ۷۱ جلسه حراج برگزاری شده است و در مجموع ۱۲ هزار و ۶۲۸ کیلوگرم شمش به فروش رسیده است و در نتیجه آن بیش از ۵۹.۲ هزار میلیارد تومان ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور برگشته است.