به گزارش خبرنگار ایرنا، این «پرنده هدایت پذیر از راه دور» نوعی پهپاد مولتی روتور کابلی و یک محصول دانش بنیان ایرانی فناورانه و نوآورانه است که با الحاق آن به ناوگان آتشنشانی و خدمات ایمنی قشم این اداره پیشگام استفاده از این فناوری جدید در این جزیره شده است.
از دیگر ویژگی های این پرنده و نخستین پهپاد اطفای آتش بومی کشور می توان به دارا بودن ژنراتور ۲۰ کاوا (۱۵ کیلو وات) سوختی سایلنت برای تامین انرژی زمینی سیستم وینچ و کابلینگ با قابلیت تنظیم خودکار ارتفاع و سرعت بالای این وسیله در رسیدن به محل آتش سوزی و انعطاف پذیری مناسب آن اشاره کرد.
این پرنده هدایت پذیر از راه دور میتواند تا ارتفاع عملیاتی ۱۰۰ متر پرواز کند و با توجه به اینکه از پایین به سیستم برقی متصل است محدودیتی در زمان پروازی ندارد و می تواند ساعت ها عملیات خاموش کردن آتش را انجام دهد.
شیوه کار این پهپاد آتش نشان به این صورت است که آب و فوم مخازنی که روی زمین قرار دارند را توسط شلنگ و نازل خروجی به سمت هسته آتش هدایت میکند.
از دیگر مزیت های این پهپاد آتش نشان مجهز بودن آن به پایدار کننده ناوبری RTK با دقت پرواز ۱۰ سانتی متر، قابلیت نصب انواع دوربین های شناسایی و حرارتی و فرود خودکار در صورت شرایط اضطراری بر روی آن، مجهز بودن به UPS برای شرایط قطع جریان برق و فرود اضطراری و پاشیدن آب تا فشار ۱۰ بار و دبی خروجی ۲۰۰ لیتر بر دقیقه است.
پرنده هدایت پذیر از راه دور یا پهپاد آتش نشان یک وسیله پیشرفته و هوشمند است که برای مقابله با آتشسوزی ها در شرایط سخت و دسترسی دشوار طراحی شده است.
این پهپاد ها با بهرهگیری از فناوریهای نوین در زمینه رباتیک و پرواز، قابلیت اطفای حریق از ارتفاع و از فواصل دور را فراهم میکنند و میتوانند در شرایطی که ورود انسانها به مناطق آتشسوزی خطرناک است، بهسرعت وارد عمل شوند.
با الحاق این پهپاد اطفای حریق با مزیت های طراحی سبک و مقاوم، زمان پرواز طولانی و انعطافپذیری در عملیات، شناسایی و جمعآوری اطلاعات دقیق، حمل و نقل آسان و آمادهسازی سریع و قابلیت عملیات در محیطهای گوناگون به اداره آتشنشانی و خدمات ایمنی قشم به طور چشمگیری ایمنی و کارایی انجام عملیات آتشنشانی در این جزیره افزایش می یابد.
با توجه به اهمیت و رویکرد سازمان منطقه آزاد قشم در تکمیل و ارتقای تجهیزات اطفای حریق در حوزه مدیریت بحران و ارتقای زیرساخت های ایمنی و امدادی با استفاده از توان و ظرفیت جوانان متخصص بومی در کشور، در این آیین مدیرعامل و مدیر پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی این سازمان، شهرداران شهرهای سوزا، هلر و قشم، فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی، روحانیون شیعه و سنی و مدیران شهرستانی حضور داشتند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.