معصومه نوروزی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ماندگاری هوای سرد تا وسط هفته ادامه دارد و احتمال وارد شدن خسارت و آسیب به بخش کشاورزی در این مدت وجود دارد.
وی ادامه داد: در شبانهروز گذشته شهرکرد و بلداجی با کمینه دمای حدود هشت درجه سانتیگراد سردترین ایستگاههای استان گزارش شدند و نفوذ هوای سرد در تمامی نقاط استان وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر تسریع و تعجیل در برداشت محصولات کشاورزی نظیر چغندرقند و صیفیجات، تصریح کرد: توصیه میشود تا کشت دیم در مناطق غربی و جنوبی سریعتر انجام گیرد و سمپاشی و محلولپاشی در این مدت متوقف شود.
نوروزی افزود: پوشاندن تنه درختان با عایق مناسب در مناطق شمالی استان نیز برای جلوگیری از سرمازدگی مدنظر باغداران استان باشد و بهداشت عمومی باغات نظیر هرس شاخههای شکسته، حذف شاخههای آفت زده بیمار و جمعآوری و معدوم کردن میوههای آلوده از دیگر اموری است که میطلبد نسبت به آن اقدام است.
به گفته وی، تنظیم دما، رطوبت و تهویه گلخانهها و سالنهای پرورش قارچ و آمادهسازی و راهاندازی وسایل گرمایشی با توجه به کاهش محسوس دما برای جلوگیری از خسارت به محصولات کشاورزی نیز از دیگر توصیهها به شمار میرود.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه امسال پاییز خشکی در چهارمحال و بختیاری حاکم است افزود: بارشهای استان با کاهش قابل توجهی روبروست و در روزهای باقیمانده از آذر ماه نیز این کسری بارشها جبران نخواهد نشد.
به گزارش ایرنا، بارشهای استان در ۲ ماه گذشته از پاییز با کاهش ۷۲ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت ۵۳ میلیمتر کسری دارد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه مهم و پرآب کشور، کارون و زایندهرود است و بخشی از رودخانه دز نیز از این استان سرچشمه میگیرد و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استانهای دیگر از جمله خوزستان و اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.