در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
نقش والدین در حفظ سلامت کودکان نسل آلفا چیست؟
کودکان نسل زد و آلفای امروزی که برای بزرگسالی آماده میشوند، در دنیایی حرکت میکنند که به شدت با آنچه نسلهای قبلی تجربه کردهاند، متفاوت است.
سرعت پیشرفت فناوری، رواج رسانههای اجتماعی و چشمانداز جهانی که با مسائل پیچیده اجتماعی و زیست محیطی مشخص شده است، مجموعهای منحصر به فرد از چالشها را ارائه میدهد که بر سلامت جسمانی، عاطفی و روانی کودکان تأثیرگذار است.
در سالهای اخیر، اولویتهای اجتماعی تغییر کرده و ارزشهای سنتی خانواده با تمرکز بر وضعیت مادیگرایی برای بسیاری از خانوادهها (البته نه همه) جایگزین شده است. کودکان و نوجوانان خیلی زود چیزهایی را که در خانوادهشان اهمیت دارد، یاد میگیرند. بسیاری از والدین بیش از حد کار میکنند، اضطراب بیش از حد دارند و تا حد زیادی تحت فشارند. ساعات طولانی دوری از خانه، در آنها احساس گناه ایجاد میکند، بنابراین خلاء حضورشان در خانه را با هدایا و تلاش برای پاسخ به سایر زیاده خواهیها جبران میکنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
درمان موفق ایدز در کشور / سواد سلامت خط مقدم پیشگیری است
وزیر بهداشت،درمان وآموزش پزشکی با تاکید بر ارتقای سواد سلامت جامعه، تشخیص و بیماریابی فعال را مهمترین هدف برنامه کشوری کنترل ایدز عنوان کرد و گفت:در مورد درمان ایدز، بیش از هدفگذاریها پیش رفتهایم و درحال حاضر ۹۳ تا ۹۶ درصد موارد درمان موفقیتآمیز داشتهاند.
دکتر محمدرضا ظفرقندی در وبینار روز جهانی ایدز، با تاکید بر اهمیت تشخیص و بیماریابی فعال در کنترل عفونت اچ آی وی، گفت: سالها قبل که رئیس دانشگاه بودم، سفری به آفریقای جنوبی داشتم و وضعیت شیوع ایدز را در آن کشور از نزدیک مشاهده کردم؛ وضعیت اسفناک بود، در بیمارستان ها تقریبا تمام بیماران بستری، مبتلا به ایدز و کودکان مبتلا نیز پرشمار بودند. لذا، همان زمان با همکاری خانم دکتر محرز، تصمیم گرفتیم برای پیشگیری از انتقال ویروس به افراد جدید و ابتلا به ایدز، تعاملات علمی را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه امروزه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، در زمینه درمان و کنترل عفونت اچ آی وی و پیگیری بیماری، پیشرفت های خوبی داشته است، افزود: آنچه بیشتر اهمیت دارد، «تشخیص» زودهنگام بیماری برای درمان و کنترل به موقع است تا براساس هدفگذاری شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، به اهداف ۹۰-۹۰-۹۰، یعنی ۹۰ درصد شناسایی، ۹۰ درصد درمان و ۹۰ درصد موفقیت در درمان، برسیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
چکشکاری دولت وفاق برای تحقق عدالت آموزشی
عدالت آموزشی کلیدواژه دولت وفاق برای دسترسی برابر همه دانشآموزان از امکانات نظام تعلیم و تربیت است، موضوعی که رئیس جمهور مسئولیت و راهبری آن را به عهده گرفته و تلاش دارد تا از همه ظرفیت دولت چهاردهم برای تحقق این مهم استفاده کند.
بحث عدالت آموزشی در همه دورهها مورد توجه افراد جامعه بویژه متخصصان حوزه تعلیم و تربیت بوده است و در این میان دسترسی برابر همه دانشآموزان به فرصتهای آموزشی، اصلی مهم در نظام حکمرانی و مقدمه عدالت اجتماعی محسوب میشود.
در این راستا، اصل سیام قانون اساسی اعلام کرده است که «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.»ادامه خبر را اینجا بخوانید.
طرح زمستانه راهور در کدام استانها اجرا نمیشود؟
جانشین پلیس راهور فراجا با اشاره به آمادگی کامل پلیس برای پیشگیری از حوادث در زمستان ۱۴۰۳ در عین حال گفت که استانهای بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و یزد طرح زمستانه ندارند.
سرهنگ سیاوش محبی در گزارشی از برگزاری جلسه هماهنگی برای رزمایش طرح زمستانی ۱۴۰۳ خبر داد و تأکید کرد که این رزمایش بهمنظور آمادگی کامل نیروهای عملیاتی و امدادی برای مقابله با بحرانهای زمستانی برگزار میشود.
وی در این نشست که امروز با حضور مسئولان و نمایندگان سازمانهای مختلف در پلیس راهور تهران برگزار شد، به هماهنگیهای لازم برای برگزاری این رزمایش بزرگ که از ۲۰ آذر آغاز میشود، اشاره کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دفاتر پیشخوان، برای ارایه خدمات ثبت احوال به هموطنان باید مجوز بگیرند
مدیرکل امور هویتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: دسترسی دفاتر پیشخوان خدمات دولت که مجوز ارائه خدمات ثبت احوال خود را از درگاه ملی مجوزها اخذ نکردند، غیرفعال میشود.
زهرا شیبانی مقدم اظهار داشت: برابر بند ۲۲ ماده یک قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۱۴۰۱، تمامی مجوزهای کسب و کار از جمله مجوز ارائه خدمات ثبت احوال در دفاتر پیشخوان باید از طریق درگاه ملی مجوز ها صادر شود.
وی افزود: همچنین پیرو مکاتبات مکرر و اطلاع رسانی به دفاتر پیشخوان در صورتی که دفتر پیشخوان تاکنون اقدام به اخذ مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها نکرده باشند، ارائه خدمات ثبت احوال در دفتر غیرفعال خواهد شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۱۶۰ موضوع محیط زیستی در کتابهای درسی گنجانده شده است
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بیش از ۱۶۰ موضوع محیط زیستی در کتابهای درسی گفت: فرهنگسازی و آموزش در کنار یکدیگر از موثرترین ابزارهای رفع مسائل مربوط به محیط زیست است و در این میان دستگاه تعلیم و تربیت در مرکز ثقل قرار دارد.
علیرضا کاظمی با حضور در همایش روز جهانی خاک که در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: در فرآیند تعلیم و تربیت نیز معتقدیم که محیط تربیتی از موثرترین عوامل تربیتی محسوب میشود؛ لذا همه ما وظیفه داریم از این سرچشمه ارزشمند، حفاظت و مراقبت کنیم.
وی ادامه داد: موضوعات خاک و محیط زیست از موضوعات فرادستگاهی و ملی به شمار میآیند که همه ما مکلف به حفظ و مراقبت ازآن هستیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دستگیری ۹۶۲ سارق و ۴۳ مالخر
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا گفت: سومین مرحله طرح سراسری مبارزه با سرقتهای خرد اجرا شد و در این طرح سه روزه، ۹۶۲ سارق و ۴۳ مالخر دستگیر شدند.
سرهنگ محمدرضا اکبری با تاکید بر مبارزه با سرقت، اظهار داشت: مرحله سوم اجرای طرح سراسری مبارزه با سرقت های خرد آبان امسال به مدت سه روز با هدف کاهش و کنترل سرقت برابر برنامه زمانبندی شده با محوریت پلیس آگاهی به مرحله اجرا درآمد.
وی افزود: کارآگاهان پلیس آگاهی در مدت اجرای این طرح با انجام اقدامات فنی و عملیاتی، ۹۶۲ سارق و ۴۳ مالخر را شناسایی، دستگیر و پس از هماهنگی برای تشکیل پرونده به منظور سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
عزم قاطع ایران برای مشارکت فعال در سازوکارهای منطقهای و بینالمللی مبارزه با فساد
دبیر مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد گفت: جمهوری اسلامی ایران عزم قاطع خود را برای مشارکت فعال در ساز و کارهای منطقهای و بینالمللی مبارزه با فساد از طریق عضویت در شبکه GLOBE و کارگروه مبارزه با فساد بریکس نشان داده است.
سید علی کاظمی در دومین اجلاس وزرای مراجع ملی مبارزه با فساد کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی که در دوحه برگزار شد، اظهار داشت: کشف، رسیدگی و تعقیب فساد ناشی از آن به جهت پیچیدگی روابط مرتکبان، بهرهگیری آنان از فناوریهای پیشرفته، ماهیت فراملی فساد و انتقال عواید حاصل از آن به خارج از مرزها، همکاری دولتها در یافتن راهکارها و ایجاد سازوکارهای بینالمللی برای مبارزه با فساد را به ضرورتی اجتناب ناپذیر برای جوامع تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: کنوانسیون مکه مکرمه دولتهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در زمینه همکاری نهادهای مجری قانون مبارزه با فساد ابتکاری ارزشمند و نماد همکاری معنادار و برادرانه کشورهای عضو در جهت تحقق آرمان همبستگی ملل اسلامی در موضوع ترویج پاکدستی و درستکاری و مبارزه با فساد است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
استعدادهای قرآنی را باید در مدارس شناسایی و تربیت کنیم
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر شناسایی و پرورش استعدادهای قرآنی در مدارس گفت: باید چهرههای قرآنی بینالمللی تربیت کنیم.
علیرضا کاظمی در نشست با کارشناسان قرآن، عترت و نماز و مدیران مراکز دارالقرآن سراسر کشور اظهار کرد: توسعه و ترویج فرهنگ قرآن، عترت و نماز از مهمترین برنامههای وزارت آموزش و پرورش است و البته مطالبات ما از این حوزه زیاد است و باید در این خصوص دستاورد داشته باشیم.
وی افزود: امروز در چند مسیر فعالیت داریم و نقشه راه آموزش و پرورش در این حوزه قرائت نماز و اقامه نماز به صورت حداقلی است که همه دانش آموزان باید این ۲ مورد را به درستی بیاموزند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
چرا تبدیل رزیدنتی به شغل از بودجه ۱۴۰۴ حذف شد
در حالی که دولت در لایحه بودجه سال آینده بندی را در نظر گرفته بود تا دستیاران پزشکی در دوره فعالیت خود از مزایای شغلی بهره مند شوند، این بند در کمیسیون تلفیق بودجه حذف شده است؛ اقدامی که ابراز نگرانی مسئولان وزارت بهداشت را نیز به دنبال داشت.
بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور از ۱۱ آذرماه به صحن مجلس می آید؛ این لایحه در هفتههای گذشته در کمیسیونهای تخصصی و کمیسیون تلفیق بودجه مورد بررسی قرار گرفته بود و به تازگی گزارش کمیسیون تلفیق که مبنای رای گیری در صحن علنی مجلس است، منتشر شده است.
در گزارش کمیسیون تلفیق بند الف تبصره ۱۶ ماده واحده لایحه بودجه حذف شده است؛ در این بند آمده است: دستیاران علوم پزشکی (رزیدنت) از لحاظ بیمه درمان، عمر و بازنشستگی در دوران تحصیل بدون تعهد استخدامی برای دولت مشمول قانون تأمین اجتماعی مصوب ۶ تیر ۱۳۵۴ خواهند بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۸۰ همت بودجه برای پزشک خانواده نیاز است/بازگشت ۳۰۰ دانشجو به دانشگاه
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه برای اجرای طرح پزشک خانواده در سال آینده به ۸۰ همت بودجه نیاز است، پرداخت ۱۰ همت به طرح دارویار، بهبود اضافه کاری پرستاران، بازگشت دانشجویان به تحصیل و ارتقای شغلی رزیدنت ها را از مهمترین اقدامات انجام شده در ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم عنوان کرد.
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آستانه ۱۰۰ روزگی دولتِ وفاق میهمان خبرگزاری جمهوری اسلامی بود و علاوه به پرسشهای خبرنگار ایرنا درباره برنامههای این وزارتخانه برای ارتقای نظام سلامت پاسخ گفت.
وزیر بهداشت از ایرنا به عنوان رسانهای ملی، با سابقه و مورد اعتماد یاد کرد و با بیان اینکه عمومی کردن آموزش سلامت از اولویتهای این وزارتخانه در دولت چهاردهم است، اظهار داشت: برای پرداختن موثر به مسائل اجتماعی همچون آلودگی هوا، استعمال سیگار، مصرف غذاهای ناایمن و آسیب زا و حوادث جاده ای نیاز داریم که رسانه ها به وزارت بهداشت کمک کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
نامه غریبآبادی به ۴ مقام عالی سازمان ملل برای اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن
دبیر ستاد حقوق بشر در نامهای به چهار مقام عالی سازمان ملل اعلام کرد که اکنون زمان پاسخگویی و حسابرسی جنایات رژیم صهیونیستی از جمله اخراج این رژیم از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد فرا رسیده است.
به گزارش معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی در نامهای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، «باب رائه» رئیس شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد، «عبدالعزیز ام الواصل» رئیس کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد و «ولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، اظهار داشت: حضور رژیم جنایتکار صهیونیستی که به اذعان مراجع حقوق بشری بینالمللی، کارشناسان مستقل سازمان ملل متحد و فعالان مستقل حقوق بشری، غزه را به قتلگاه شهروندان غیرنظامی به ویژه زنان و کودکان بدل ساخته در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد که ماهیت آن وظایفی از جمله ترویج حقوق زنان و دختران و جلوگیری از خشونت و تبعیض علیه آنان را بر عهده دارد، نقطه پایانی بر اعتبار نهادهای بینالمللی و امید به اثرگذاری آنها در هنگامه بحرانها و تهدیدهای انسانی به حساب میآید.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اعمال تغییرات درسی در چند کتاب نونگاشت
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه موردی از کمبود کتاب در ۲ هفته گذشته گزارش نشده است، گفت: امسال تغییرات کتاب درسی محدود به چند کتاب نونگاشت بود.
حجتالاسلام علی لطیفی در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره تغییرات کتابهای درسی اظهار کرد: امسال تغییرات به چند کتاب نونگاشت محدود شد اما به لحاظ تصویر و گرافیک تغییرات جدی نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه طرحی برای بهسازی تصویر تعدادی از کتابهای درسی داشتیم که عملیاتی نشد چراکه براساس مناقصه و برون سپاری کار پیگیری شد، افزود: مجموعهای که در مناقصه برنده شد و کار را به عهده گرفت، در زمانبندی مناسب نتوانست کار را انجام دهد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فعالیت سامانه ثبت اثر انگشت اتباع خارجی در ۱۱ ایستگاه تهران و ۱۰ مرکز استان
معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا به استفاده از روشهای نوین در ماموریتهای پلیس تاکید کرد و از فعالیت سامانههای ثبت اثر انگشت اتباع بیگانه در ۱۱ ایستگاه تهران و ۱۰ مرکز استان خبر داد.
سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی بر ضرورت بهرهگیری از روشهای علمی در انجام ماموریتهای انتظامی تاکید کرد و افزود: تمرکز این روزهای پلیس، بر روی هوشمندسازیِ خدمات، ارتقای تجهیزات و امکاناتِ در اختیار یگانهای مختلف با هدف شناسایی و مقابله با تهدیدهای جدید، پیشبینی خطر، مدیریت دادههای فراوان، کاستن از فرایندهای پیچیده، قدیمی شده و تکراری است.
وی با اشاره به حمایت برخی شهروندان به ویژه حقوقدانان از عِلمیتر شدن ماموریتهای پلیس از لحاظ کشف جرم و کمک به دستگاه قضا در حل پروندهها به ویژه پروندههای جنایی، گفت: این امر نشان میدهد پلیس در مسیر درستی قرار دارد و باید بدانیم که علاوه بر نیروی انسانیِ متبحر و مسلط به دانش روز، این تجهیزات مدرن و روشهای علمی است که امنیت کشور و مردم را ضمانت میکند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فعالیت ۵۰ مرکز مشاوره خانواده در تهران/صلح و سازش یک سوم از خانوادههای در شرف طلاق
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران با اشاره به فعالیت حدود ۵۰ مرکز مشاوره خانواده در این استان گفت: درخواست یک سوم از خانوادههای در شرف طلاق با دریافت مشاوره تخصصی به صلح و سازش ختم شد.
سامانه مسیر (مشاوره ساختن یک راه) به همت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به منظور ساماندهی و مدیریت درخواستهای مشاوره خانواده با اولویت مشاوره پیش از طلاق طراحی و پیادهسازی شده است و متقاضیان به منظور ثبت درخواست خدمات مشورتی باید وارد سامانه مسیر به نشانی masir.23055.ir شوند. این سامانه با هدف کاهش هزینهها، صرفهجویی در وقت و تسهیل دسترسی افراد به خدمات مشاوره خانواده ایجاد شده است.
ابوالفضل نیکوکار در گفتوگو با خبرنگار قضایی ایرنا درباره فعالیت مراکز مشاوره خانواده و سامانه مسیر اظهار داشت: در مراکز مشاوره خانواده براساس قانون برای طلاق توافقی ظرفیتی ایجاد شد تا در حد امکان مشاوران زوجین را راهنمایی کنند و در این راستا در قوه قضاییه نیز در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در این زمینه فعالیتها و خدمات تخصصی طراحی شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.