به گزارش ایرنا از تارنمای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در آیین امضای تفاهمنامه همکاری میان فرهنگستان هنر ایران و چین، مجید شاهحسینی رئیس فرهنگستان هنر ایران اظهار داشت: تبادلات هنری و فرهنگی در شناخت راستین ملتها از همدیگر و فهم ارزشهای تمدنی درخشان، برای نیل به فهم مشترک از نیاز انسان معاصر در دنیای کنونی ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در این راستا، نقش فرزانگان و نخبگان فرهنگستانها برجستهتر است.
وی گفت: در ادامه همکاریهای خوب دو فرهنگستان، امیدواریم با تکیه بر مبانی تفکر هنر شرقی و بهره مندی از تجارب بومی سازی در ایران و چین، تبادلات دانشمندان و پژوهشگران دو کشور دوست، وارد مراحل اجرایی شود.
شاهحسینی اضافه کرد: فرهنگستان هنر ایران برای برگزاری نمایشگاههای هنری متقابل، انتشار دستاوردهای محققان در زمینه هنر شرقی و معرفی شالوده های تجربه زیسته هنرمندان برجسته و گفتوگوهای سالانه در قالب هم اندیشی حرفهای (سمپوزیوم) آمادگی خود را اعلام میدارد.
همچنین، جو چینگفو رئیس فرهنگستان هنر چین با ابراز خوشحالی از این رویداد مهم گفت: در حال حاضر، روابط دوستانه و همکاریهای دو کشور در حال گسترش است و در زمینههای مختلف، همکاریها به طور مداوم در حال گسترش است و این موضوع فرصتهای مناسبی برای همکاری بین دو فرهنگستان هنر فراهم میآورد.
این تفاهمنامه از تاریخ امضا به مدت پنج سال تبادلات هنری و فرهنگی را در زمینههای گوناگون در بر میگیرد و طرفین موافقت کردند در زمینه پژوهش هنر، آفرینش و همآفرینی، معرفی و ایجاد شناخت آکادمیک از هنر دو کشور و برگزاری هماندیشیها و نمایشگاههای هنری و نیز تبادل هنرمندان همکاری کنند.
امضای مجدد تفاهم نامه همکاری، گامی به جلو محسوب میشود که به پیشرفت همکاریهای فرهنگی و هنری دو کشور در سطحی جدید کمک خواهد کرد.
این تفاهمنامه شامل موضوعات متنوعی از جمله انتشار، تبادل علمی، آموزش و پژوهش، آموزش هنری، معرفی آثار، برگزاری نمایشگاههای هنری است. امیدواریم در آینده نزدیک، همکاریهای عمیقتری در پروژههای مشخص بین دو طرف آغاز شود.
از طریق این همکاری، به دنبال کشف روندها و جهتگیریهای نوین در توسعه هنر، ارتقاء سطح کلی پژوهش و خلق آثار هنری در دو کشور و پرورش هنرمندانی با دیدگاه بینالمللی و تواناییهای نوآورانه باشند تا به رونق مشترک هنر دو کشور کمک کنند و سهمی مثبت در توسعه تنوع هنر در سطح جهانی داشته باشند.
در آیین امضای تفاهمنامه، دو استاد هنرمند و عضو پیوسته فرهنگستان هنر ایران و رایزن فرهنگی کشورمان در پکن و معاونان و اعضا و محققان آکادمی ملی هنر چین حضور داشتند.