کرمانشاه- ایرنا - قائم مقام ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان کرمانشاه گفت: این استان در اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در بین سایر استان های کشور هم اکنون رتبه نخست را در اختیار دارد.

نادر نورایی عصر شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برنامه‌ریزی صحیح در بخش کشاورزی نیاز به اطلاعات دقیق و بهنگام از سطح روستاها دارد که نتایج این سرشماری نقش مهمی در این برنامه ریزی می تواند ایفا کند افزود: خوشبختانه این استان در اجرای این طرح پیشرفت بسیار خوبی داشته و هم اکنون از برنامه ریزی انجام شده از میانگین کشوری جلوتر است.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۶۰ درصد از روستاهای هدف طرح مورد سرشماری ماموران قرار گرفته اند اضافه کرد: برای اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان سه هزار و ۱۵۰ روستای دارای سکنه تابعه ۱۴ شهرستان استان کرمانشاه به مدت ۴۵ روز و تا ۲۶ آذرماه آینده ادامه خواهد داشت.

نورایی با اشاره به آغاز سرشماری عمومی کشاورزی همزمان با سراسر کشور در استان کرمانشاه از ۱۲ آبان ماه اضافه کرد: با توجه به پیشرفت خوبی که در اجرای سرشماری در استان تاکنون وجود داشته است پیش بینی می شود پیش از آغاز زمان تعیین شده کار سرشماری در استان کرمانشاه با فاصله زیاد از استان دوم به پایان برسد.

همکاری بسیار خوب کشاورزان با ماموران سرشماری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه با بیان اینکه این استان از جمله قطب های مهم کشاورزی کشور به شمار می رود ادامه داد: خوشبختانه از آغاز اجرای این طرح تاکنون همه بهره برداراین و کشاورزان همکاری بسیار خوبی با ماموران سرشماری داشته اند که این امر نشان دهنده فرهنگ بالای مردم استان است و جا دارد از همه آنها قدردانی شود.

وی با بیان اینکه برخلاف برخی تصورات اشتباه این سرشماری و اطلاعات آن هیچ تاثیری روی یارانه های خانوارها ندارد گفت: هدف اصلی از این سرشماری این است که اطلاعات دقیقی برای برنامه ریزی بلندمدت در حوزه کشاورزی داشته باشیم تا مدیران ارشد استان قادر باشند تصمیم درستی را در این حوزه اتخاذ کنند.

نورایی تاکید کرد: سرشماری عمومی کشاورزی، اطلاعات مهمی را از فعالیت‌های کشاورزی گردآوری و در اختیار سیاست‌گذاران استان قرار می دهد تا براساس آنها قادر به برنامه ریزی دقیق و درست در حوزه کشاورزی باشند.

استفاده از ۴۰۰ نیروی آموزش دیده برای کار سرشماری در استان

وی با اشاره به اینکه در این سرشماری ماموران به تک تک منازل روستاییان در این تعداد روستا در استان مراجعه می کنند افزود: در این مدت حدود ۴۰۰ نفر نیروی آموزش دیده در قالب ۳۵ گروه کار سرشماری از بهره‌برداران بخش کشاورزی استان کرمانشاه را انجام می دهند که در هر گروه سه نفر آمارگیر حضور دارند.

قائم مقام ستاد سرشماری عمومی کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه در استان مجموعا ۱۲۵ هزار بهره بردار کشاورزی وجود دارد یادآور شد: در این سرشماری ماموران آمارگیر به تک تک خانه های روستاییان مراجعه خواهند کرد.

وی افزود: در این سرشماری در مورد مشخصات بهره بردار، مساحت زمین دیم و یا آبی کشاورزی ( اراضی زراعی، باغ و قلمستان ها)، نام محصولات کشاورزی اعم از زراعی، باغی و گلخانه، سطح کاشت محصولات سالانه و تعداد و جنس انواع دام و طیور و آبزی پروری تعداد سوال خواهد شد.

حضور ناظرانی از مرکز برای نظارت بر کار سرشماری

نورایی اظهار کرد: برنامه‌ریزان بخش کشاورزی باید آمار و اطلاعات دقیقی از وضعیت کنونی جمعیت کشاورزان در اختیار داشته باشد تا بتوانند برنامه‌ریزی‌های مربوط به حوزه امنیت غذایی را بر پایه‌های درست و دقیق انجام دهند از اینرو صحت اطلاعاتی که بهره برداران در اختیار ماموران سرشماری قرار می دهند از اهمیت زیادی برخوردار بوده و داده و نتایج آن که در مکان و نقاط مختلف استان کرمانشاه انجام می شود می‌تواند در برنامه‌ریزی و توسعه زیرساخت‌های خدمات نقش مهمی را ایفا کند.

نورایی با بیان اینکه ناظرانی از مرکز آمار ایران به کرمانشاه آمده اند تا نحوه کار سرشماری را مورد نظارت قرار دهند گفت: پیش بینی می شود اولین گزارش های تایید شده حاصل از سرشماری در استان، اردیبهشت ماه سال آینده آماده انتشار شود.

وی همچنین از همکاری فرمانداران، دهیاران، بخشداران و نیروهای انتظامی و امنیتی و مشارکت همه دستگاه های اجرایی به ویژه در تامین خودرو در استان قدردانی کرد.

به گزارش ایرنا، براساس آخرین اطلاعات موجود استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

در این استان همچنین چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

علاوه بر این در استان کرمانشاه ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل در استان کرمانشاه تولید می‌شود.