به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز شنبه در نشست شورای توسعه و برنامه ریزی استان کرمان افزود: سند چشم انداز مسایل مختلف استان را برای دوره چهار سال آینده مشخص می کند و تدوین این سند، مبنای حرکت ما و اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه استان خواهد شد.
وی با اشاره به بررسی برنامه های مختلف توسعه اجتماعی، اقتصادی، سند چشم انداز و آمایش استان کرمان اظهار داشت: راهکارهای ارائه شده استانداری کرمان از دل این برنامه ها بیرون آمده است.
نماینده عالی دولت در استان کرمان با اشاره به نقش محوری شورای توسعه و برنامه ریزی استان کرمان عنوان کرد: این شورا بایستی ضمن برنامهریزی در فرایند توسعه استان نقش ایفا کند و مدیران دستگاه های اجرایی استان نیز برنامه محوری را برای پیشبرد برنامه ها، اهداف، رشد و پیشرفت استان مورد توجه قرار دهند و در این زمینه خوشبختانه برنامه کم نداریم.
راهکار برای توسعه سرشماری کشاورزی
وی در ادامه با بیان اینکه تاکید در سرشماری کشاورزی، راهبری توسط فرمانداران در شهرستان ها است گفت: با توجه به اینکه سرشماری در چند شهرستان ما به مرز ۹۰ درصد رسیده، ضمن هم افزایی، این شهرستان ها امکانات و نیروی انسانی خود را برای دیگر مناطق استان تامین کنند تا تحرکی در بخش های غیرفعال استان ایجاد کنیم.
طالبی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه ساکنان برخی مناطق کمتر در محل کشاورزی خود حضور دارند، کار سرشماری به صورت تلفنی انجام شود تا به صورت جدی پیگیری و عقب ماندگی جبران شود.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از داده های جمع آوری شده در استان افزود: فلسفه سرشماری همین است، اینکه از این داده ها چگونه استفاده کنیم؛ در کرمان به عنوان قطب کشاورزی که ظرفیت و مساله را با هم داریم، سرشماری باید با جهت گیری آینده و مبتنی بر آمار دقیق و صحیح انجام شود.
استاندار کرمان با بیان اینکه نتایج این سرشماری بایستی بهسرعت در اختیار استان قرار گیرد گفت: باید حداکثر بهره برداری و کمک به دستگاه های مسئول مثل جهاد کشاورزی و نهادهای پای کار همچون اتاق بازرگانی به عنوان نهادی بسیار دغدغه مند برای مسایل استان را در این زمینه شاهد باشیم.
وی ادامه داد: بایستی با استفاده از داده های سرشماری در راستای بهینه سازی و اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی گام برداریم و هرکاری که به توانمندی و افزایش تولید ناخالص داخلی استان کمک کند را با مشارکت یکدیگر و مبتنی بر آمار دقیق سرشماری پیگیری کنیم.
طالبی همچنین با قدردانی از اهتمام دستگاه ها برای پیشبرد اهداف استان در قالب برنامه ها به خصوص سرشماری گفت: در روزهای ورود به استانداری کرمان در این زمینه از متوسط کشور عقب بودیم اما خوشبختانه امروز همراه با متوسط کشور پیش می رویم و باز هم تاکید می کنم که مردم و مدیران موضوع را با جدیت پیگیری کنند تا درصد عملکرد را در سرشماری کشاورزی بالاتر ببریم.
مدیران به مصوبات کارگروه زیربنایی حساس باشند
استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه مدیران درباره مصوبات کارگروه زیربنایی بسیار حساس باشند زیرا مصوبات این کارگروه برای مدیران اجرایی مسئولیت زیادی دارد گفت: رد شدن از نامه ها در صورتی پذیرفته است که مدیران روی آن بررسی لازم را انجام داده باشند و نباید بعد از یک سال متوجه موضوعی شویم که دستگاه های اجرایی بگویند در جریان آن نبودم.
وی با بیان اینکه فاصله بین درخواست متقاضیان با تشکیل کارگروه در استان کرمان معقول و منطقی است که جای قدردانی دارد افزود: اجرای مصوبات شورای برنامه ریزی نباید بیش از سه ماه زمان ببرد.
طالبی افزود: جلساتی با اهداف کارگروه زیربنایی در چارچوب برنامه ای شکل می گیرد تا دیگر آشفتگی در واگذاری زمین برای استقرار واحدهای طرح های صنعتی و مسکونی را شاهد نباشیم.
به گزارش ایرنا گودرزی رییس مرکز آمار ایران نیز در تماس تلفنی با این مسئولان حاضر در این نشست ضمن اشاره به ضرورت های سرشماری کشاورزی در استان کرمان گفت: سرشماری نفوس مسکن سال ۱۴۰۵ به زودی آغاز می شود.
در ادامه این جلسه همچنین مصوبات کارگروه زیربنایی شمال و جنوب استان کرمان در نشست شورای توسعه و برنامه ریزی این استان بررسی شد.