سمنان - ایرنا - رهایی پنج نفر از قصاص و چوبه دار و جریمه ۳۷ میلیارد ریالی قاچاقچی دخانیات، نوشت‌افزار و لوازم آرایشی در شاهرود، از مهمترین خبرهای قضایی استان سمنان در دهمین روز آذر ۱۴۰۳ است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع وسعت دارد که از لحاظ وسعت به عنوان هفتمین استان پهناور کشور شناخته می‌شود و به دلیل موقعیت جغرافیایی برخورداری از کویر، کوهستان و جنگل و همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور شامل قم، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و مازندران، یکی از مناطق طلایی و راهبردی اتصال دهنده مناطق مختلف کشور به یکدیگر محسوب می‌شود.

با توجه موقعیت جغرافیایی سمنان، مهاجرت از دیارهای مختلف به این استان در وقوع برخی جرم‌ها و جنایت‌ها موثر است و بخشش و عفو دیگران نیز جزو بهترین و ارزنده‌ترین فضایل اخلاقی و انسانی به شمار می رود که اکنون رضایت اولیای دم به پنج نفر پای چوبه دار زندگی دوباره بخشید.

رییس کل دادگستری سمنان روز شنبه گفت: پنج محکوم به قصاص نفس از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بخشیده شدند و از مجازات سلب حیات نجات یافتند.

حجت الاسلام محمدصادق اکبری افزود: تلاش‌های کارکنان حوزه قضایی و اداری، صلح‌یاران، میانجی‌گران، اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف در حوزه های قضایی شهرستان‌های گرمسار و شاهرود برای نجات ۲ محکوم به قصاص نفس در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) نتیجه داد و با رأفت و مهربانی اولیای‌دم، آن محکومان به زندگی بازگشتند.

وی با قدردانی از اقدام ارزشمند خانواده‌های اولیای دم برای گذشت از قصاص نفس محکومان، بیان کرد: رویکرد دستگاه قضایی استان سمنان در رسیدگی به پرونده‌ها در تمامی فرآیندهای قضایی با توسعه روش‌های حل اختلاف و تاکید بر شیوه‌های جایگزین رسیدگی قضایی است.

به گفته وی، جلوگیری از اطاله دادرسی و تسریع در ختم به صلح و سازش پرونده‌ها و ترویج فرهنگ غنی مصالحه در جامعه رویکرد مهم دستگاه قضایی در استان سمنان است و استقرار هدفمند شوراهای حل اختلاف در قبل، حین و حتی اجرای احکام کیفری، نقشی مهم در تحقق این راهبرد دارد.

رییس کل دادگستری سمنان با اشاره به نقش‌آفرینی سرمایه‌های اجتماعی در افزایش صلح و سازش در جامعه افزود: روحانیون، افراد صاحب نفوذ، استادهای دانشگاه‌ها، معلمان، هنرمندان، ورزشکاران، مسوولان مربوطه در مساجد، سازمان‌های مردم‌نهاد، هیات‌های مذهبی، تشکل‌های دینی و گروه‌های اجتماعی می‌توانند در زمینه حل اختلاف بین افراد جامعه وارد شوند و با تشویق و ترغیب طرفین اختلاف به مصالحه، در امر خداپسندانه فرهنگسازی کاهش اختلافات و نزاع های مختلف بین شهروندان سهیم باشند.

جریمه ۳۷ میلیارد ریالی قاچاقچی دخانیات، نوشت افزار و لوازم آرایشی

قاچاق خیانت بزرگی به مردم و سرمایه‌های مملکت است و بر این اساس فرماندهی انتظامی و تعزیرات حکومتی سمنان مبارزه با قاچاق را با اهتمام ویژه پیگیری می‌کنند و در جدیدترین گزارش، مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان بیان کرد: فرد قاچاق کننده انواع کالای آرایشی و بهداشتی، لوازم نوشت‌افزار و دخانیات ۳۷ میلیارد ریال جریمه شد.

محمد نجفی دهکردی افزود: پرونده قاچاق انواع کالا به ارزش ۱۸ میلیارد و ۵۵۳ میلیون ریال در شعبه اول ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شاهرود رسیدگی شد.

وی ادامه داد: شعبه پس از بررسی مدارک موجود در پرونده، اتهام انتسابی را محرز و علاوه بر ضبط کالاهای مکشوفه، متخلف را به پرداخت ۱۸ میلیارد و ۵۵۳ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

وی اضافه کرد: شعبه اول ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شاهرود برای راننده متخلف حامل کالای قاچاق ۱۸ میلیارد و ۵۵۳ میلیون ریال معادل یک برابر ارزش کالای قاچاق به جریمه اضافه و در مجموع، متخلف به پرداخت ۳۷ میلیارد و ۱۰۶ میلیون ریال جریمه شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان گفت: پلیس آگاهی ایست بازرسی شهید نوری شاهرود محموله قاچاق کالا شامل سیگار الکترونیکی، توتون و تنباکو، کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، نوشت‌افزار را در بازرسی از یک دستگاه خودروی کامیون کشف و پرونده آن را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کرد.

نجفی‌دهکردی تاکید کرد: شهروندان می توانند شکایات و گزارش‌های خود را از تخلفاتی مانند گرانفروشی، کم فروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور صورتحساب، و عرضه و فروش کالای قاچاق، از طریق تماس با سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی استان برای رسیدگی گزارش کنند.

به گزارش ایرنا، تعزیرات حکومتی با ایجاد نظام پاسخ‌دهی، جرایم نقدی و توقیف اموال، به مطالبه‌های مردم در بحث گرانفروشی، توقیف و ضبط کالای قاچاق و التهاب بازار رسیدگی می‌کند.